İŞ. BEC. EĞ. GÜNLÜK İŞ DOSYALARI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan haksoy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

haksoy

Üye
Arkadaşlar ben bu yıl ilk olarak Bilişim Tek. Bölüm öğrencilerini işletmelere gönderdim. Tüm belgelerim ve planım hazır ancak kafama takılan 2 konu var o da şunlar:
1- Bu öğrenciler işletmelerde gördükleri işlere dair günlük iş dosyası (yada raporu diyelim) tutma zorunluluğu nedir?
2- Eğer tutmaları gerekiyorsa haftada 3 gün 24 saat giden bu öğrenciler kaç günlük yada kaç sayfa (haftada ve/veya dönemlik toplam) rapor yazacaklar?

Konu hakkında bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum...

Çalışmalarınızda başarılar...

1- günlük iş dosyası, rapor vs. tutma zorunluluğu yok, sadece alışkanlık edinen çıkarsa içinden, günlük yazar gibi yazar bir deftere, sene sonunda işletme dosyasına bunları yazar.
2- hazır işletme dosyaları da var, isterseniz kendiniz de bir dosya hazırlayıp verebilirsiniz. sene sonunda bunları doldurup size teslim ederler.
sayısını da sormuşunuz, biz genelde bir sayfaya iki hafta olacak şekilde yazdırıyorum, kağıt israfı olmasın diyerekten.

yolcuhan' Alıntı:
1- günlük iş dosyası, rapor vs. tutma zorunluluğu yok, sadece alışkanlık edinen çıkarsa içinden, günlük yazar gibi yazar bir deftere, sene sonunda işletme dosyasına bunları yazar.
2- hazır işletme dosyaları da var, isterseniz kendiniz de bir dosya hazırlayıp verebilirsiniz. sene sonunda bunları doldurup size teslim ederler.
sayısını da sormuşunuz, biz genelde bir sayfaya iki hafta olacak şekilde yazdırıyorum, kağıt israfı olmasın diyerekten.
..
nasıl yok hocam
işletme yıl sonu not verirken bu dosyaların değerlendirilmesi bile hesaba katılıyor

lütfen kesin bilgi sahibi olmadığınız konularda bu kadar emin konuşmayın...
..
İş dosyası tutma (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0907-4.htm)

MADDE 124- (1) İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere; öğretim programlarına uygun olarak yapacakları temrin, iş, proje, deney ve hizmetlerle ilgili resimleri, projeleri ve değerlendirme çizelgelerini kapsayan mesleki eğitimle ilgili bir iş dosyası tutturulur.

(2) Dosyadaki her resim, proje veya çalışmaya ait değerlendirme çizelgesi ve varsa diğer doküman, usta öğretici veya eğitici personelle koordinatör öğretmen ve öğrenci tarafından imzalanır.

(3) İşletmeler yönünden gizlilik taşıyan işlerde resim, proje ve benzeri doküman, iş dosyasına konulmaz. Bu resim ve projeler, beceri sınavı komisyonunca değerlendirilmek üzere işletme tarafından saklanır.

(4) İş dosyası, öğrencinin ikinci dönem mesleki eğitim puanlarıyla birlikte okul müdürlüğüne gönderilir.

BaRBaRYaN' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:
..
nasıl yok hocam
işletme yıl sonu not verirken bu dosyaların değerlendirilmesi bile hesaba katılıyor

..

MADDE 124- (1) İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere; öğretim programlarına uygun olarak yapacakları temrin, iş, proje, deney ve hizmetlerle ilgili resimleri, projeleri ve değerlendirme çizelgelerini kapsayan mesleki eğitimle ilgili bir iş dosyası tutturulur.

(2) Dosyadaki her resim, proje veya çalışmaya ait değerlendirme çizelgesi ve varsa diğer doküman, usta öğretici veya eğitici personelle koordinatör öğretmen ve öğrenci tarafından imzalanır.

(3) İşletmeler yönünden gizlilik taşıyan işlerde resim, proje ve benzeri doküman, iş dosyasına konulmaz. Bu resim ve projeler, beceri sınavı komisyonunca değerlendirilmek üzere işletme tarafından saklanır.

(4) İş dosyası, öğrencinin ikinci dönem mesleki eğitim puanlarıyla birlikte okul müdürlüğüne gönderilir.

Sayın hocam, sizde yazılanı iyi okumadan yorum yapmayın.
Günlük dosya tutan kaç öğrenci var? Günlük dosya tuttuğunu kontrol ediyormusunuz, edermisiniz?
Yıl sonunda dosyaları toplayıp, işletme dosyasına göre not verilmiyormu?
Arkadaş günlük tutma zorunluluğu varmı demiş, bende pratik olarak yazdım.
İyi okuyun.

yolcuhan' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:
..
nasıl yok hocam

..

Sayın hocam, sizde yazılanı iyi okumadan yorum yapmayın.
Günlük dosya tutan kaç öğrenci var? Günlük dosya tuttuğunu kontrol ediyormusunuz, edermisiniz?
Yıl sonunda dosyaları toplayıp, işletme dosyasına göre not verilmiyormu?
Arkadaş günlük tutma zorunluluğu varmı demiş, bende pratik olarak yazdım.
İyi okuyun.
..
hocam orda bahsedilen zaten İŞ DOSYASI yoksa günü gününe kimse tutmuyor. Ama sizin yazdığınız mesajdan HİÇ TUTMAYA GEREK YOK şeklinde bir algı oluşuyor.

yıl sonunda öğrenci dosyalarını topluyoruz, en az 4 öğretmenden oluşturuduğumu İME komisyonu tarafından her dosyaya her komisyon üyesi ayrı ayrı puan veriyor ve bu puanların ortalamasını DOSYA NOTU olarak işleme katıyoruz.

Koordinatör öğretmenin görevlerinden biri de o İŞ DOSYASININ hazırlanmasını ve kontrolünü sağlamaktır. öğrenci yıl sonunda iş dosyası teslim etmediği zaman bunun ilk sorumlusu koordinatör öğretmendir. önce size sorarlar bu öğrenciyi kontrol ederken iş dosyasını neden kontrol etmediniz diye. o yüzden ben her kontrole gittiğimde iş dosyasını muhakkak öğrenciye hatırlatır, günlük kontrol evrağına da tutmuyorsa notumu düşerim.

sayfayı uzatmamak için alıntı yapmadım.
aynı şeyleri söylüyoruz gibime geldiği için de konuyu uzatmıyorum.
koyunu açan arkadaşa tavsiyem; barbaryan hocamın dediği gibi yapmanızdır.
ben pratiği yazdım sadece.

Geri