İŞLEMCİ komut SETİ hakkında detaylı fikri olan???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan spider23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar işlemci komut setinin İŞLETİM sistemi ile nasıl bağdaştırabiliriz??İşletim sistemleri hangi işlemci komut setlerini destekelr??sse - 4 komut seti ve yeni çıkan komut setleri ne anlamda işletim sistemlerine ve programların çalışmasına katkı sağlar??fikri olan ya da kaynak önerebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Hocam her işlemcinin kendi donanım yapısına göre komut seti vardır. işlemcinin donanım yapısı ne kadar gelişmişse temel komut seti o kadar çoktur. mesela donanım yapısı çıkarma işlemini tek seferde yapmaya uygunsa komut setinde ÇIKARMA komutu bulunur. Yoksa toplama ve tümleme yöntemleriyle çıkarma işlemini yapar. Bu da bir işi 3-4 işlemde halletmek demek. Bunun dışında komut setini işletim sistemi nasıl tanır tam net bilmiyorum. Yani ilk bios tanır muhtemelen de ondan sonra işletim sisteminin tanıması nasıl olur bişey diyemiyeceğim. Bilen arkdaşlar vardır mutlaka..

hocam şu an genel olarak AMD dede INTELdede X86 ve SSE 1-2-3-4 komut setleri kullanılıyor bildiğim kadarı ile;benim kafama şu takıldı İşletim sistemleri örneğin windows XP yada Wİndows 7 nin yapabildiklerinde-kapasitelerinde komut setlerinin bir etkisi var mı??komut setlerinden bağımsız değiller ondan eminim..
veya 4 çekirdekli bi işlemcinin 4 çekirdeğini de kullanabilmesi komut setlerinde mi yatıyor???yoksa işletim sisteminde mi???biraz detaya ineyim dedim kafam allak bullak oldu akşam akşam ..

Geri