İş Güvenliği Uzmanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ay51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ay51

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar TEF mezunuyum iş güvenliği uzmanlık sınavına girmek istiyorum. Fakat osym'nin belirlediği alanlardan birinden mezun değilsiniz diyor. Normalde teknik öğretmenlerde başvurabiliyor diye biliyorum. Benzer sorun yaşayan ve sınava giren var mı?

hocam tef mezunları iş güvenliği uzmanı olabiliyor. Ben 2013 aralık da sınavına girmiştim. Ayrıca bulunduğum ilde görevlendirmeler başladı. Bu sene kendi okulumda görevlendirileceğim inşallah.

ay51' Alıntı:
arkadaşlar TEF mezunuyum iş güvenliği uzmanlık sınavına girmek istiyorum. Fakat osym'nin belirlediği alanlardan birinden mezun değilsiniz diyor. Normalde teknik öğretmenlerde başvurabiliyor diye biliyorum. Benzer sorun yaşayan ve sınava giren var mı?

nerden başvuruyorsunuz hocam? kurs şart mı acaba?

direction52' Alıntı:
hocam tef mezunları iş güvenliği uzmanı olabiliyor. Ben 2013 aralık da sınavına girmiştim. Ayrıca bulunduğum ilde görevlendirmeler başladı. Bu sene kendi okulumda görevlendirileceğim inşallah.

çalışma şartları nasıl hocam?

direction52' Alıntı:
İnşallah görevlendirilirsiniz hocam ücretlendirme nasıl bilginiz var mı?

arkadaşlar Adana da çalışıyorum. Konuyla ilgili ilçe milli eğitimden yazı geldi isg uzmanlığı belgesi olanların bilgilerini istediler. Ayda 80 saat ücreti var diye biliyorum ben.Şu anda meslek liselerinde var bu olay diğer okul türlerinde var mı bilmiyorum. Zaten genelde okulun müsaitse seni kendi okulunda görevlendiriyorlar. Okulla ilgili rapor falan tutuyorsun. Bakalım çıkarsa burdan ayrıntıları yazarım arkadaşlar

Sayılan bölümlerden mezun isen bu kysrlara katilabilirsin iş güvenliği kurşuna katilmis olman lazım.kurslar isim bildiriyor osym ye ben giriyorum 5 aralıkta sinava

ilkokullarda görevlendirme var mı
meslek liselerindeki öğretmenler 80 saat parası alıyor mu

sınava giren ya da belgeyi alan arkadaşlara sorum olacak. Bu iş sınava girmekle olmuyor, eğitimi nasıl olacak. Eğitimler nerede nasıl verilecek bunlar için ücret ödenecek mi?

aylık 80 saat ücret normal aldığımız ücretin üzerine mi verilecek, yoksa görevlendirme ile aylık sadece 80 saat ücret mi alacağız?Yani ekstradan iş gibi mi yapacağız yoksa derslerle beraber mi olacak?

Çalışma koşulları ve işlemleri hakkinda bilgi paylasimlari ilgililer için faydalı olacağı kanısını tasimaktayim..

Bakanlığın yetki verdiği kurumlarda düzenlenen kurslara katiliyorsunuz 1000 TL clvari bi ücretle .90 saat uzaktan eğitim asenkron olarak katılıyorsunyz sonra 90 saat eğitimi aldığınız kurumda yuzyuze eğitim alıyorsunuz .bitti mi tabi ki hayır :) 40 saat bir isgb de staj yapıyorsynyz. Sonra eğitim kurumu adını ÖSYM ye bildiriyor sınava girebilir diye osym yıl da 2 kez sınav yapıyor 50 sorudan oluşan test sınavı baraj 70 gecersn c sınıfı iş güvenliği uzmanı oluyorsunuz bitti mi tabi ki hayır özelde sıkıntılı olan bu iş meb de biraz daha rahat .btr yim ben 3 de bitiyor benim iş mesai saatleri içinde kalmak koşuluyla ayda 80 kadar ücret alabikecegiz sınavı geçersek inşaallah

anladığım kadarıyla eğitimleri almadan sınava girmek doğru değil. Sonuçta eğiitmlerde büyük ihtimal her yerde yapılmaz, il merkezlerinde yapılır. Bnm ilçe gibi il arasında 150 km olan ilçelerde yaşayanlar git gelde sıkıntı yaşar

ay51' Alıntı:
anladığım kadarıyla eğitimleri almadan sınava girmek doğru değil. Sonuçta eğiitmlerde büyük ihtimal her yerde yapılmaz, il merkezlerinde yapılır. Bnm ilçe gibi il arasında 150 km olan ilçelerde yaşayanlar git gelde sıkıntı yaşar

Eğitimi almadan sınava giremiyorsun zaten her ilde yetkilendirilmiş kurs var mi bilmiyorum genelde yok.

Arkadaşlar konuya ekleme yapayım buradan:
İSG sınav hakkında değişiklik olmuş diye duydum. normalde 2 sınav hakkı vardı ama sınır kalkmış istediğin kadar girebiliyormuşsun.
Duyan bilen var mı arkadaşlar?

Arkadaşlar bende kursa kayıt oldum inş. belge hakkı kazanırsak hem btr hemde isg görevlendirmesi oluyor mu yoksa sadece biri mi tercih ediliyor bu görevleri yapan bar mı

Yok hocam bende 2 senedir sözde uzmanım.illerde bu işin başını tutan birileri var kana kana içiyor. sende uzaktan bakıyorsun. Sözde bize geçen sene seminer verip herkeşe görev dağıtacaklardı.Ama maşallah hem halk eğitimlerde hem de Milli eğitim lerde birileri musluğun başına geçmiş size kurs bile vermiyorlar. Bilginize ...

Hocam yani ikisi birden olmuyor anladığım kadarıyla ama ilçede isg yok isteyen de Yok sanırım neyse baklım yinede teşekkürler

Geri