İşlemci Boşta Isınıyor???

Kodla Büyü

ORJİNAL

Aktif Üye
Arkadaşlar masaüstü bilgisayarımda bir sıkıntı var ve çözüm bulamadım. Sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki sizler yardımcı olabilirsiniz. Amd Amd FX-8320 8-Çekirdek işlemcim var bilgisayarı kullanırken hiçbir sıkıntı yok aşırı yükteyken veya oyun oynanırken 30-35 dereceyi geçmeyen işlemcim bilgisayar 10-15 dakika hareketsiz yani fare dahi oynatılmadan durduğunda birden 50-60 derecelere çıkıyor ve işlemci fanı turbo moduna geçiyor. Müthiş ses çıkıyor fandan bu da beni endişelendiriyor. fareyi 5-10 saniye hareket ettirince işlemci tekrar normal ısısına dönüyor ve fan yavaşlıyor. Acaba bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? çok saçma da olsa durum bu çözüm önerilerinize açığım cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
:?: :?: :?: (İşletim sistemim win 8 pro)

Orjinal' Alıntı:
Arkadaşlar masaüstü bilgisayarımda bir sıkıntı var ve çözüm bulamadım. Sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki sizler yardımcı olabilirsiniz. Amd Amd FX-8320 8-Çekirdek işlemcim var bilgisayarı kullanırken hiçbir sıkıntı yok aşırı yükteyken veya oyun oynanırken 30-35 dereceyi geçmeyen işlemcim bilgisayar 10-15 dakika hareketsiz yani fare dahi oynatılmadan durduğunda birden 50-60 derecelere çıkıyor ve işlemci fanı turbo moduna geçiyor. Müthiş ses çıkıyor fandan bu da beni endişelendiriyor. fareyi 5-10 saniye hareket ettirince işlemci tekrar normal ısısına dönüyor ve fan yavaşlıyor. Acaba bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? çok saçma da olsa durum bu çözüm önerilerinize açığım cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
:?: :?: :?: (İşletim sistemim win 8 pro)

Hocam bende de 8350 var stok fanını kullanmıyorum.Sesi berbattı.Akasa venom vodoo aldım. Sorun nedir tam olarak birşey diyemeyecem ama aklıma gelen: arkaplanda çalışan program bilgisayar bir süre kullanılmayınca işlem yapmaya başlıyor olabilir.

Öncelikle stok fan dan kaynaklanan bir durum olduğunu sanmıyorum, thermal macun da bir problem yoksa, bios ayarları kontol edilmeli, bu da değilse yazılımsal olduğunu düşünüyorum, sistem zararlı yazılımlardan temizlenmeli.

benim bilgisayar da bi süre işlem yapılmayıp ekran kapandığında
hdd, cpu lambaları çıldırıyor, arkada önde çalışan hiçbişey yok. fan da vs de sorun yok.
işlemci Q6600. sorun etmiyorum şimdilik.

ona benzer problemi bende yaşadım. Foxit reader programından kaynaklandığını buldum. Foxit ile beraber kurulan software plate diye program var. onu kaldırmalısın. görev yöneticisinde svcgdp.exe diye programda bununla ilgilidir.

Çözümler = 1. YÖNTEM = ilk olarak işlemci soğutucu ve fanını tam olarak anakarttaki yuvalarına oturup oturmadığını iyice kontrol edin eğer bir sorun yoksa,öncelikle gerekli teknik bilgiye sahipseniz İşlemci soğutucusunu yerinden çıkartıp varsa işlemci üzerindeki eski termal macun kalıntılarını güzelce temizleyin.Temizledikten sonra tercihinize göre almış olduğunuz termal macunu güzelce işlemci üzerine yayarak ve boşluk bırakmadan sağa sola taşırmadan sürüp , işlemci soğutucusunu düzgün tam olarak yerine oturacak şekilde yerine takarsanız büyük ihtimalle sorununuz hallollur.

2. YÖNTEM = Soğutucunuzun tam yerinde oturduğunuza emin olun.

3. YÖNTEM = İşlemcinin fanının sök tozunu al güzelce temizle. Yada 2 tane fan alın takın ucuz zaten. En iyi yöntem aslında.

4. YÖNTEM =
Kod:
http://www.pcnet.com.tr/forum/donanim/253404-isinma-sorunu-cozumleri.html

5.YÖNTEM =
Kod:
http://www.uzmanabi.com/forum/islemci-isinma-sorunu-cozum-31726.imo

6. YÖNTEM=
Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=HL31SRStwhc

1-soğutucu blok yerine tam oturmuşmu--termal macun uygulaması doğru mu--kasa yeterince temiz hava alabiliyormu
2-fan soketi anakartta doğru yeremi takılı--bazen system fan soketine bağlanabiliyo yanlışlıkla
3-biostan coolnquiet açıkmı--yada eğer gerekiyosa ,işletim sistemi için sürücüler yüklümü--cevap evetse coolnquiet çalışıyo olması gerekir.
CPU Z ile kontrol edin

Bende PC daha açılmadan ısınıyor. Baktım yerine tam oturmuş. Biosta beklerken bile ısınıyor. dedim format atayım, kapanıyor. Soğutucunun demirine dokundum nerdeyse eriyecek sıcaklıkta.

Boşta iken virüs taraması ve performans değerlemdirmesi gibi uygulamalar çalışır arka plan işlemleri bitince bilgisayar rahatlayacaktır.

Geri