İşlemciler ve Asal sayi testi arasindaki tuhaf farklilik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan opian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

opian

Seçkin Üye
Seçkin Üye
laptopumda Intel Core Duo T7250 2,0 Ghz işlemci var. desktopumda ise AMD Am3 6X 1075T 3,0 Ghz işlemci.

forumda da verilmiş olan birkac kblik 25000 e kadar olan asal sayilari bulan ufak bir programcik ile bunlarin ikisini denedim. 3 yil once uretilmis intel 24 sn de bulurken yeni nesil 6 core'lu amd 37 sn de bulabildi asal sayilari.

bu aradaki farklilik neden kaynaklaniyor olabilir ? threat olayi desem yok mantikli gelmiyor. frekans desem amd gene onde. derleyici farkliligi mi diyorum, onda da bu kadar fark etmemesi lazim.

fikri olanlar ?
Teşekkürler.

opian' Alıntı:
laptopumda Intel Core Duo T7250 2,0 Ghz işlemci var. desktopumda ise AMD Am3 6X 1075T 3,0 Ghz işlemci.

forumda da verilmiş olan birkac kblik 25000 e kadar olan asal sayilari bulan ufak bir programcik ile bunlarin ikisini denedim. 3 yil once uretilmis intel 24 sn de bulurken yeni nesil 6 core'lu amd 37 sn de bulabildi asal sayilari.

bu aradaki farklilik neden kaynaklaniyor olabilir ? threat olayi desem yok mantikli gelmiyor. frekans desem amd gene onde. derleyici farkliligi mi diyorum, onda da bu kadar fark etmemesi lazim.

fikri olanlar ?
Teşekkürler.
Hocam o program 6 çekirdeği %100 performansla çalıştıramıyordur. Ondandır.

burada da verilmiş.
http://forum.donanimhaber.com/m_3869205 ... ey_/tm.htm
bu uygulama acik ara intellere torpil gecmekte :). işlemci kullanim oranlarini izledigimde amd tek cekirdek %100 calistirip %16 max işlemci kullanirken, intel %55 civarlarinda hatta %70 leri görüp cekirdeklerin ikisinide kullaniyor. farklilik buradan geliyor ve buna sebep olan ne acaba ?

opian' Alıntı:

fikri olanlar ?
Teşekkürler.

Evet intel bu uygulamada daha iyidir çünkü daha iyi işlemciler üretir.Ama bu testin sonucu salt işlemci hızına bağlı olarak değişir.
Bu test için İşlemcinin çekirdek sayısı veya önbelleği çokta önemli değil,zaten bunları test edebilece kadar gelişmiş bir yazılım da değil...
Örnek olarak bu işlemcinin varsayılan hızı 2.8 Ghz ve 13-14 sn de hesaplıyor Ama 3.5 Ghz ye O.C yaparsak ,süre 9-10 sn ye kadar düşüyor.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    190.6 KB · Görüntüleme: 683
Geri