evet hocam easybcd ile hallettim. program şu linkte
http://neosmart.net/dl.php?id=1
NOT
rogramın çalışması için daha önceden .Net Framework 2 yüklemeniz gerekmektedir.
kullanımı;
Birden çok işletim sistemi kuran bir çok kişini karşılaşabileceği bootsorununu mavi ekran vermeden düzeltebilen bir program var.
Kullandığımsürüm 1.7.2 sürümü.Klasik program kurulumlarında bir farkı yok.kurulumbittikten sonra kendi getirdi ekranı.Şimdi gelelim benim sorunuma XP veVistayı aynı anda kullanıyordum baktım ki Vistayı fazla kullanmıyorumXp de kullanırken vistanın bulunduğu bölümü biçimlendirdim.
Haliyle c'debulunan Boot.ini dosyasındaki ayarlar değişmediğinden açılışta XP miVista mı diye soran sinir bozucu bir ekranla karşılaşıyordum.Boot.inidosyasına manuel müdahalelerim başarısız olunca(boot.ini dosyasıişletim sisteminin açılışı hakkında bilgi içerir.Varsa diğer işletimsistemi seçim ekranı burası sayesinde ayarlanır genellikle kendindensonraki sistemleri tanımaz öncekileri tanır yani 98 kullanırken başkabir sürücüye XP kurarsanız 98 sistem açılışında tanınır o yüzden pcaçıldığında 98'i mi XP'yi mi görmek istiyorsunuz diye sorar.Ve bu dosyahdd'de gelişi güzel bir yere kaydedilmez.Açılışta pc onu bulmaklauğraşmasın diye belli bir yerine a kaydedilir ben kaydederken hatahaptım sistem geri yükleme kapalı olduğundan boot.ini dosyasına ellemudahale edemez oldum çünkü C sürücüsünde bözüken boot.ini işleviniişlevini yapmıyordu ) programlara başvurdum.
Adını hatırlamadığım birprogram mavi ekranla sonuçlandı Neyse gelelim yapılacaklara"Add/Remove Entries" kısmına tıklayıp Vistayı kaldırdım.Daha sonra"Save" tuşuyla kaydedip diğer özelliklerine bakınırken "ManageBootloader" kısmında "Uninstall the Vista Bootloader(use to restoreXP)" gördüm garanti olsun diye bunu seçip "Write MBR"tıkladım. sonuçtaistediğime ulaştım da Programı kapattım yeniden başlattığımda sorundankurtulmuştum.
Ekleme de yapayım Bu programı chip dergisindegörmüştüm.Program Vista işletim sistemi kullananların başka birsürücüye Xp kurduktan sonra Vistayı açamaması sorununu içeriyordu benkendi sorunum için denedim başarılı oldum elim değmişken chipdergisindekileri de yazayım. Bu sorunla karşılaşanların işine yararbelki Ayrıca imkan varsa işletim sistemi kuruluş sırasınıXP,Vista,linux şeklinde yaparsanız boot sorunu yaşarsınız.Mac'inişletim sistemi için hangi sırada olması gerektiğini bulamadım
Vistakurulu iken başka bir sürücüye Xp kurarak Vistayı açamamaktanyakınanların yapması gerekenler;"Bilgisayarınızı Windows XP ilebaşlatın ve aracı(yani programımızı demek istemiş) yükleyin.
Programınçalışması için .Net Framework gerekiyor.Aracı başlattığınızda "VakidBCD REgistry not detecdet" diyerek hata vercektir.Burada Vistabaşlangıç verileriyle ilgili sorundan bahsediyor.>>EVET<>Correct bootDrive<< altında Xp yüklü olan sürücünüzü seçin ve >>OK<>VistaDrive Letter<< bölümünde, Vista'nın yüklü olduğu bölümün harfinibelirtin ve >>OK<< diyerek işlemi tamamlayın.Eğerbelirttiğimiz sürücüde Vista yüklü değilse, araç , işlemi bir hatavererek sonlandıracaktır.Bu durumda, doğru sürücüyü seçtiğinizden veVista'nın başlangıç verilerinin "Windows\Boot" dizini altındabulunduğundan emin olun.Adımı tekrarlayın; araç sadace sorunlu vistabaşlangıç verilerini kopyalayacaktır.Şimdi Windows XP seçeneğinin Vistaönyükleme menüsünde olduğundan emin olmalısınız.Bunun için programda>>Add/Remove Entries<< seçeneğine tıklayın.Bir sonrakiadımda >>Add an Entry<< komutu ile "Windows"u seçin.İşletim sistemi tipi olarak "Windows NT/2k/XP/2k3" seçeneğiniişaretleyin."Name" bölümüne"Microsoft Windows XP" yazın ve altkısmındaki "Drive" bölümünden de Windows XP'nin yüklü olduğu sürücüyüseçin. Son olarak yaptığınız işlemi >>Add Entry<< butonunatıklayarak tamamlayın.Artık bilgisayarınızı yeniden başlatmanızyeterli.
alıntıdır.