İşletim sistemi kuramıyorum!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esmas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

esmas

Aktif Üye
arkadaşlar, çözüm bulamadığım bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

işletim sistemi çökmüş bir bilgisayar(açılınca masaüstü ekrana gelmeden yeniden başlatıyor) format attığımda format tam bitmeden siyah bir ekran geliyor ve öylece kalıyor. kurulum sırasında ekranda da bozuk bir görüntü var.
çözemedim sizce ne olabilir? ne yapabilirim?

donanım arızası ..
başka bir hardiski bu pcde deneyin. :idea:

xp kuruyorsanız..sata entekgerli Xp SP3 ile deneyin.

kurulum cdnizi değiştirin sata enteğreli hatta ve hatta driver paketli bir dvd den kurmayı deneyin...

Sata driver destekli Sp3 DVD ler internette mevcut oradan indirebilirsiniz.Ayrıca bu şekilde sorun çözülmüyorsa sata diskinize ait internet sitesinden ön yükleme diskini indirip sürücünüzü kurulum esnasında tanıtabilirsiniz.ya da Vlite gibi Cd olulturma programıyla mevcut xp cd nizin içerisine sürücüyü gömebilirsiniz.

SATA sürücü vs gibi sebeplerden böyle bir sorun oluşmaz .SATA sorunu, sadece SATA veriyoluna yeni geçildiği sıralarda üretilmiş eski anakartlarda görülür.Zaten sorun bu olsaydı arkadaş kurulum ekranında HDD yi hiç göremezdi ve kuruluma başlayamazdı bile.
Ekranda abuk subuk görüntü,bozuk karakter yapısı, genelde RAM hatasını gösterir.Sorun muhtemelen RAM.Değiştirip deneyiniz.
Düzelmezse HDD den ve görüntü bozukluğunu düşünürsek ekran kartından(varsa) şüphelenebilirsiniz.
+(optik sürücünün ve CD nizin sağlam olduğundan emin olunuz)

esmas' Alıntı:
arkadaşlar, çözüm bulamadığım bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

işletim sistemi çökmüş bir bilgisayar(açılınca masaüstü ekrana gelmeden yeniden başlatıyor)

işletim sistemi yüklenemiyor.

esmas' Alıntı:
format attığımda format tam bitmeden siyah bir ekran geliyor ve öylece kalıyor.

format çalışmıyor. uygunsuz format.. sata driver veya HDD sorunu

esmas' Alıntı:
kurulum sırasında ekranda da bozuk bir görüntü var.
ekran kartı yada donanım sorunu ..bozuk görüntü derken nasıl bir bozukluk?

en temeli sağlam optik okuyucu sağlam windows cd... sağlam kablolar.. ve donanım kontrolu sağlam olması gerekiyor.. operasyon araçları bozuksa ameliyattan hayır çıkmaz.

Geri