Bilgisayarlarınıza Virtual Box sanal bilgisayar oluşturma programını kurun. Sanal bilgisayarların RAM miktarını mümkün olduğunca yüksek ayarlayın.
Windows XP'nin SP2 ya da SP3 entegreli, katılımsız olmayan (otomatik kurulumlu olmayan) bir ISO'sunu internetten indirin. Aynı şekilde Windows 7'nin nette 700 MB'lik lite versiyonları var, normal Windows 7'lerden kurulum aşamasında bir farkı yok, o .iso'lardan birini indirip, her öğrenci bilgisayarında D'ye ya da uygun bir yere yerleştirin. Öğrencilere virtual box programını çalıştırtıp, sanal bilgisayarları oluşturtun. Ardından bu ISO dosyalarını sanal bilgisayarın CD sürücü kısmına tanıtıp, kurulumu sizinle beraber yapmalarını sağlayın. Bir haftanızı Windows XP'ye bir haftanızı Windows 7'ye ayırırsanız öğrencilerin hepsi en azından bir kez kurulum yapmış olurlar. Sınavında ise; biliyorsunuz modülün başında BIOS ile ilgili konular var, onlardan sorabilir, işletim sisteminin görevleri, çeşitleri, kurulum tipleri vs. gibi teorik konular yanında, mesela windows 7'nin kurulumunun ilk bölümünde yapılan işlemleri anlatın, son bölümündeki işlemleri anlatın şeklinde bölümler halinde kurulumlarını anlattırabilirsiniz. XP için de sorular sorabilirsiniz, örneğin kurulumda sabit diskte yeni bir bölüm nasıl oluşturulur, silinir vs. şeklinde sorulabilir, sözleşme nasıl kabul edilir şeklinde XP'nin kurulumuyla ilgili de sorular sorabilirsiniz.
Ben bu dönem sonuna kadar, işletim sistemi kurulumuna kadar olan kısmını anlatmayı düşünüyorum. Kurulum işlemlerini ikinci dönemde anlatacağım, bu dönem en son BIOS ayarları, işletim sistemlerinin tanımı, görevleri, çeşitleri vs. 'nin bahsedildiği kısmı anlatacağım.