İşletme mezunu muhasebe öğretmenliği yapabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan agd85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

agd85

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar işletme mezunu olmuş bir öğretmen muhasbe öğretmenliğine geçiş yapabilir mi? İşletme mezunları formasyon alıp muhasebe öğretmenliği yapabiliyor. Bu konuda nerden bilgi alabiliriz ya da bu konuda bildikleriniz nelerdir.

egunay' Alıntı:
http://ttkb.meb.gov.tr/www/ogretmenlik-alanlari-atama-ve-ders-okutma-esaslari/icerik/201
Hocam buraya baktım ama bi çıkarımda bulunamadım. İşletme mezunu muhasebe öğretmeni oluyor bunu biliyorum ama bilişim öğretmeniyken alan değiştirip bu bölüme geçiş yapabiliyor muyuz ben bu sorunun cevabını arıyorum

Evet örneği var, ancak şimdilerde biraz mümkün değil gibi.
Eskiden şöyle olurmuş.
Bir kişi diplomasını kullanarak sınıf öğretmeni olur. Sonradan çalışırken
İşletme bitirir. Veee meslek lisesine branş değiştirirmiş. Şimdilerde yok bildiğim.
Tanıdığım böyle 2 arkadaşım var.

agd85' Alıntı:
egunay' Alıntı:
http://ttkb.meb.gov.tr/www/ogretmenlik-alanlari-atama-ve-ders-okutma-esaslari/icerik/201
Hocam buraya baktım ama bi çıkarımda bulunamadım. İşletme mezunu muhasebe öğretmeni oluyor bunu biliyorum ama bilişim öğretmeniyken alan değiştirip bu bölüme geçiş yapabiliyor muyuz ben bu sorunun cevabını arıyorum
Şu anda öğretmen misiniz, hangi alanda öğretmensiniz, alan değişikliği yaptınız mı?
Mezun olduğunuz lisans programları neler?

Bunları yazarsanız cevap bulabiliriz.

Hocam bilisim ogretmeniyim. Alan degisikligi yapmadim. Bote mezunuyum. Aslinda arkadasim icin soruyorum. Atamasi olmadi bu bolumden tercih yapabiliyor mu bu sorunun cevabini ariyoruz

Re: Ynt: İşletme mezunu muhasebe öğretmenliği yapabilir mi?

agd85' Alıntı:
Hocam bilisim ogretmeniyim. Alan degisikligi yapmadim. Bote mezunuyum. Aslinda arkadasim icin soruyorum. Atamasi olmadi bu bolumden tercih yapabiliyor mu bu sorunun cevabini ariyoruz
Bote ve işletme mezunu muhasebe öğretmenliğine ilk atama ile atanabilir mi?

Sanirim soru bu.

Cizelgeye göre sadece işletme mezunu birinden hiçbir farkı yok. Yani 2. Öncelikli ve tezsiz yüksek lisans veya pedagojik formasyon yapmalı.

Geri