İşletmelerde beceri eğitimi? İşletmelerde Meslek Eğitimi?

Kodla Büyü

zzeytinci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İkisi arasındaki fark var mı?
Ne zaman beceri ne zaman meslek olur.

İşletmede beceri eğitimi son sınıf öğrencilerinin haftada 3 gün işletmelere gidip, öğrendikleri bilgileri uyguladıkları, eksik becerilerini tamamladıkları, öğrencilerin staj olarak bildiği şeyi ifade eder. Baz kişiler bu uygulamaya işletmelerde meslek eğitimi de diyebiliyor.
İşletmelerde Meslek Eğitimi ifadesiyle daha önce karşılaşmamış olsam da belki şunun için kullanılıyor olabilir; bazı okullarda yeterli laboratuvar, ekipman vs. olmadığında istenirse öğrenci 11. sınıftaki meslek dersleri için işletmelere yollanıp, orada ders almaları sağlanması, ancak bunu uygulayanı henüz duymadım, görmedim. Bir de ATL türü programlarda yaz stajı var ki mevzuatta staj diye geçiyor.
Anlayacağınız şu an uygulamada 12. sınıf öğrencilerine yönelik işletmede beceri eğitim ve teknik bölümler için yaz stajı var.

zzeytinci' Alıntı:
İkisi arasındaki fark var mı?
Ne zaman beceri ne zaman meslek olur.

Aynı şey mezun olabilmesi için mecburen yapması gereken birşey.
Bunun haricinde birde staj var. Staj 40 iş günü sürer. en az 1 dönem işletmede içerisinde İBE yapan bir öğrencinin staj mecburiyeti yoktur.

(Değişik : 29/6/2001 - 4702/6 md.) "İşletmelerde Mesleki Eğitim", mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları
öğrencilerinin beceri eğitimlerini işletmelerde, teorik eğitimlerini ise mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında veya
işletme veya kurumlarca tesis edilen eğitim birimlerinde yaptıkları eğitim uygulamalarını; ... 3308 sayılı kanun

mesleki eğitim beceri ve teorik eğitimi içine alan tanım. :)

Dersin adı işletmelerde beceri eğitimidir, Öğrencilerin işletmelerde yaptığı(öğrenciler tarafından staj olarak adlandırılan) uygulamanın adı işletmelerde meslek eğitimidir.

ATL gruplarının yaz veya yarıyıl tatilinde yaptıkları 40 iş günü olan uygulama STAJ olarak adlandırılır. Diğer grupların 2 gün okula 3 gün işletmeye gittikleri uygulama da İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ olarak adlandırılır.

Geri