İşletmelerde Beceri Eğitimi Ders Seçimi

Kodla Büyü

volkan151

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar. Ben küçük bir ilçede görev yapmaktayım. Okulda veritabanı programcılığı dalı var ve işletmelerde beceri eğitimi okulda yapılacak. Ben bu eğitim için ders seçimini yaptım ama doğru mu yaptım size sormak istiyorum.
11. sınıfta veritabanı, açık kaynak ve nesne tabanlı programlama derslerini aldılar

Ben 12. sınıf için;
mesleki yabancı dil 2 saat
Web tasarım ve programlama 10 saat(işletmelerde beceri eğitimi)
Gelişmiş internet uygulamaları 5 saat(işletmelerde beceri eğitimi)
Elektronik uygulamaları 6 saat (işletmelerde beceri eğitimi)
Sistem bakım ve onarım 3 saat (işletmelerde beceri eğitimi)
Saatleri seçtiğim modüllere göre belirledim. Sorum şu ki bu dersleri seçmem de sakınca var mı? yada seçmem gereken başka ders var mı?
Teşekkürler.

Hocam ben kültür dersi hocalarıyla görüşür okul müdürlüğüyle anlaşır o alan derslerini sadece göstermelik yaparak o saatlerde üniversiteye hazırlık dersleri verirdim.

Bir bölümünde olabilir hocam ama tamamını ayıramam. Sonuçta meslek lisesi. Mesleğini öğrenmeli. İşletmelere beceri eğitimi için seçilen dersler doğru mu, olabilir mi böyle bir seçim?

Uygundur ders seçimi fakat demek istediğim mesleki eğitim değil öncelik Ygs-Lys olmalı.

alanabd' Alıntı:
hocam bende meslek lisesinde çalışıyorum ve bende ilk defa İşletmelerde beceri eğitimi dersini verecem ve dalım da aynı öncelikle sana sormak istediğim senin okul Endüstri meslekmi yoksa anadolu yada teknikmi benim okul EML
24 saatlik okuldaki işletmelerden bahsediyosun değilmi ve bu modulleri seçerken neye göre seçtin bende seçecem senin seçimlerine bakarak bende karar verecem
birde 11. sınıfın derslerini seçerken neye göre seçtin ben 12 saat NTP 6 saat veritabanı seçtim yanlışmı seçtim sence

Bak kardeşim. Bizde eml 11.sınıfta okutulan dersler şunlar;

11 saat nesne tabanlı programlama
5 saat veritabanı
2 saat açık kaynak işletim sistemi

İşletmelerde beceri eğitimi 24 saat olacak
Dalların zorunlu dersleri var. onlar alınmış olacak.
Veritabanı dalında nesne tabanlı, bilişim tek. temelleri, veritabanı
Eğer bu dersleri aldıysa işletmelerde beceri eğitimine dersleri sen okulun ihtiyaçlarını göz önüne alarak seçiyorsun. İstediğin dersten istediğin modülleri. Ama modüllere göre ders saati hesaplaması yapman gerekiyor.
Benim bildiğim %85 böyle..

Hocam seçtiğin dersler Veritabanı Programcılığı Dalı yeterlilik tablosundaki konuları karşılıyorsa sorun yok.

unigs06' Alıntı:
Hocam seçtiğin dersler Veritabanı Programcılığı Dalı yeterlilik tablosundaki konuları karşılıyorsa sorun yok.
Hocam yeterlilikler modüllere göre yazılmış. Diyelim ki o ders alınmış ama 1 modül eksik yada yeterlilik eksik. Ne olacak o zaman?

Geri