İşletmelerde beceri eğitimi yıl sonu notu hesaplama

Kodla Büyü

gazili

Seçkin Üye
Seçkin Üye
BECERİ EĞİTİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ:

MADDE 46- (1) İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler, beceri eğitiminin değerlendirilmesi amacıyla ders yılının son haftasında beceri sınavına alınırlar. Öğrenciler bu süre içerisinde izinli sayılır. Bu sınav, dersin özelliğine göre komisyonca alınacak karar doğrultusunda uygulamalı ve/veya yazılı olarak yapılır.

(2) Öğretim programlarında birden fazla uygulamalı ders bulunan alanlarda, işletmede eğitimi yapılan her ders için beceri sınavı, sınav komisyonunun kararına göre birlikte veya ayrı ayrı yapılabilir. Birlikte yapılan sınavların değerlendirmesi ayrı yapılır.

(3) Sektörün özelliği, çalışma ve kapasite durumuyla kurum ve iklim şartları da dikkate alınarak yılın belli zamanlarında faal olan ve beceri eğitimi süresi, ders yılı süresini aşan meslek alanlarındaki beceri sınavı, beceri eğitiminin bitimini izleyen hafta içinde yapılır.

(4) Beceri sınavları, işletmenin usta öğreticileri veya eğitici personeli ile ilgili alanın alan/bölüm/atölye/laboratuvar şeflerinden birisi, alan öğretmenlerinin ve o meslek alanındaki/dalındaki işveren kuruluşunu temsil eden üyelerden oluşturulan komisyon tarafından yapılır.

(5) Beceri sınav puanı, iş dosyası ve sınav değerlendirilmesi sonucu takdir edilen puanların toplamıdır. Beceri sınavı 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bunun yüzde 80’i sınav, yüzde 20’si de iş dosyasına takdir edilir.

(6) İşletmeye gönderilemeyen öğrenciler için okulda yüz yüze eğitimini aldıkları alan/dal derslerinden beceri sınavı yapılmaz.

MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için;

a)İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70,

b)İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıyla birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70 olması gerekir.

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

(3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

Sınıf Geçme

Dönem puanı

d) İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır.

YIL SONU BECERİ NOTUNUN HESAPLANMASI:

örneği görmek için tıklayınız

Keşke örneği de buraya ekleseydiniz
.
1. Dönem işletmeden alınan not aynen karneye geçer
2. Dönem karne notu hesaplanırken aşağıdaki formül uygulanır
(1DNot + 2DNot) / 2 = X
(Beceri Sınav Notu x 0.8 + Dosya Notu x 0.2) = Y
Karne Notu = (X + Y) / 2
.
Dersten başarılı olmak için BECERİ SINAVINDAN EN AZ 50 almak zorunludur. Yoksa karne notu 70 bile gelse öğrenci dersten başarısız sayılır...

BaRBaRYaN' Alıntı:
.
(1DNot + 2DNot) / 2 = X
Karne Notu = (X + Y) / 2
.
Dersten başarılı olmak için BECERİ SINAVINDAN EN AZ 50 almak zorunludur. Yoksa karne notu 70 bile gelse öğrenci dersten başarısız sayılır...
Bir de işletmenin verdiği not 50 den aşağıdaysa öğrenci beceri sınavından en az 70 almalıdır.

tturkmen' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
.
(1DNot + 2DNot) / 2 = X
Karne Notu = (X + Y) / 2
.
Bir de işletmenin verdiği not 50 den aşağıdaysa öğrenci beceri sınavından en az 70 almalıdır.
.
sen git transfer yap :) ne işin var forumda Turan hocam :mrgreen:

BaRBaRYaN' Alıntı:
tturkmen' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
.
(1DNot + 2DNot) / 2 = X
Karne Notu = (X + Y) / 2
.
.
Para bitti transfer yok. Canım sıkıldı. Biraz takılıyorum. Sen ne yapıyon. Çok zaman oldu görüşemedik. Bu sene açık var mı sizin okulda

tturkmen' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
tturkmen' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
.
(1DNot + 2DNot) / 2 = X
Karne Notu = (X + Y) / 2
.
.
Para bitti transfer yok. Canım sıkıldı. Biraz takılıyorum. Sen ne yapıyon. Çok zaman oldu görüşemedik. Bu sene açık var mı sizin okulda
.
doldu. Rotasyondan dolayı birçok kişi tayin istedi. rotasyonda madur olmayayım onlar göndermeden kendime okul seçeyim diye...
sen gel açarız :)

BaRBaRYaN' Alıntı:
tturkmen' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
tturkmen' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
.
(1DNot + 2DNot) / 2 = X
Karne Notu = (X + Y) / 2
.
.
.
doldu. Rotasyondan dolayı birçok kişi tayin istedi. rotasyonda madur olmayayım onlar göndermeden kendime okul seçeyim diye...
sen gel açarız :)
Hanımı ikna edebilsem İstanbula geleceğim de, hanımı ikna edemiyorum. Ne durumlara düştük evde bile sözümüz geçmiyor ki.

Barbaryan hocam İşlemtelerde beceri eğitimi sene sonu işlemleri ile alakalı evrakları paylaşırsanız sevinirim

Sayın hocalarım,

hesaplamalar yapıldıktan sonra e-okul'da hangi bölüm/bölümlere not girişi yapmamız gerekiyor ?
birinci dönem olduğu gibi uygulama bölümüne tek bir not olarak mı girilecek ?

Hocam öğrenci staj dosyasını getirmez ise sınava almayacak mıyız ? Bu değişen yönetmelik ??!!
Değerlendirme
MADDE 133- (1) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) Okul ve işletmelerde staj yapan öğrencilerin staj dosyası, koordinatör öğretmen tarafından tutulan raporlarla birlikte teslim tarihinden itibaren 15 gün içinde okul yönetimince görevlendirilen bir müdür yardımcısının başkanlığında ilgili alan/bölüm/atölye/laboratuvar şefleri ile atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden oluşan en az üç kişilik komisyon tarafından
değerlendirilir. Dosya üzerinde yapılan değerlendirmede en az 50 puan alan öğrenciler başarılı sayılır.

hayrabolulu' Alıntı:
Hocam öğrenci staj dosyasını getirmez ise sınava almayacak mıyız ? Bu değişen yönetmelik ??!!
Değerlendirme
MADDE 133- (1) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) Okul ve işletmelerde staj yapan öğrencilerin staj dosyası, koordinatör öğretmen tarafından tutulan raporlarla birlikte teslim tarihinden itibaren 15 gün içinde okul yönetimince görevlendirilen bir müdür yardımcısının başkanlığında ilgili alan/bölüm/atölye/laboratuvar şefleri ile atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden oluşan en az üç kişilik komisyon tarafından
değerlendirilir. Dosya üzerinde yapılan değerlendirmede en az 50 puan alan öğrenciler başarılı sayılır.
..
hocam sizinde paylaştığınız gibi yönetmelik maddesi diyor "KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN TARAFINDAN..."
ayrıca koordinatör öğretmen AYLIK değerlendirme formlarında her ay aşağıdaki 2 soruya EVET diyorsa sorumluluk koordinatör öğretmendedir.
Meslek eğitimi çalışmaları puanla değerlendiriliyor mu?
Yapılan işlerle ilgili olarak her öğrenciye iş dosyası tutturuluyor mu?
Kısacası öğretmenin başı yanmasın diye bu öğrenciye 50 vereceksiniz :verymad:
Ama öğretmen aylık formlarında öğrencinin staj defteri tutmadığını belirtmişse o zaman öğrenciye dosya üzerinden 0 vererek başarısız sayabilirsiniz...

İşletme yetkilisi diyor... Bugune dek hangi okulda yapılan sınavlatda kağıt üstünde bile olsa sivil komisyon kuruldu?

dosya getrimeyene 0 versek final sınavına almayacakmıyız..aldık diyelim dosya 0 final 65 zaten sınıfı geçiyor..çözüm ne???

bilo' Alıntı:
dosya getrimeyene 0 versek final sınavına almayacakmıyız..aldık diyelim dosya 0 final 65 zaten sınıfı geçiyor..çözüm ne???
.
çözüm sınava alıyorsan dosyaya da 50 vereceksin...

cyln' Alıntı:
İşletme yetkilisi diyor... Bugune dek hangi okulda yapılan sınavlatda kağıt üstünde bile olsa sivil komisyon kuruldu?
Sınav Komisyonu varsa alan şefi + bir alan öğretmeni + işletme temsilcisi + okul müdüründen oluşur.
Alan şefi yoksa iki alan öğretmeni + işletme temsilcisi + okul müdüründen oluşur.
Biz yıllardır bu şekilde komisyon oluşturuyoruz. Öğrencinin staja gittiği bir yerdeki yetkilinin birini komisyona yazıyoruz. Sınavı yapıyoruz, çoğunlukla işletme temsilcisi sadece imza atıyor.
Dosya vermeme diye bir şey olmamalı, sonuçta öğrencinin dosyası belirli zamanlarda koordinatör öğretmen tarafından kontrol edilmiş olması gerekiyor. Olmayan dosyayı kontrol edemeyeceğiniz için öğrenciden mutlaka dosya mahiyetinde bir şeyler almanız yararınıza olur.

hocam sınava alıyorsam 50 verecem nerde yazıyorsan...50 alan başarılı yazmış ama çocuk 30 aldı sınava almayacan nerde yazıyor..yönetmelikte var çelişki..ben dosya getirmeyene 0 verdim sınavada aldım..yönetmelik o kadar biliyorsa dosya notu 50den az alan öğrenciler sınava giremez desin yada e -okulda dosya notu 50den az olanları sınıfta bıraksın..

DÜZELTME
hayrabolulu' Alıntı:
Değerlendirme
her şeyi hocamın yukarıdaki mesajı karıştırdı :mrgreen:
yoğun bir zamana denk geldiği için araştırmadan cevabı yazmışım
.
Hayrabolulu hocamın paylaştığı madde YAZ STAJI ile ilgili İBE ile ilgili değil
.
İBE de Sınav Notu x 0,8 + Dosya x 0,2 Formülü uygulanır
.
bilo' Alıntı:
hocam sınava alıyorsam 50 verecem nerde yazıyorsan...50 alan başarılı yazmış ama çocuk 30 aldı sınava almayacan nerde yazıyor..yönetmelikte var çelişki..ben dosya getirmeyene 0 verdim sınavada aldım..yönetmelik o kadar biliyorsa dosya notu 50den az alan öğrenciler sınava giremez desin yada e -okulda dosya notu 50den az olanları sınıfta bıraksın..
...
Hocam işi bilen bir müfettişe denk gelse sıkıntı yaşarsınız. Yukarıda da paylaştım düzenlediğiniz aylık kontrol evraklarında öğrencinin staj defteri doldurduğunu her ay onaylıyorsunuz. O yüzden staj defterine düşük puan verin ama BENCE sıfır vermeyin

Barbaryan hocama teşekkür ederim hassasiyeti için.
Biz de idareye bunun yaz stajı olduğunu belirtmemize rağmen okulda getirmeyen veya stajdan 50 almayan başarısız sayılacak dendi.
Çok şükür ki getirmeyen olmadı tabii ki 0 alan da.

hayrabolulu' Alıntı:
Barbaryan hocama teşekkür ederim hassasiyeti için.
Biz de idareye bunun yaz stajı olduğunu belirtmemize rağmen okulda getirmeyen veya stajdan 50 almayan başarısız sayılacak dendi.
Çok şükür ki getirmeyen olmadı tabii ki 0 alan da.
..
kusura bakma hocam. genelde cevapları kanun maddeleri ile vermeye çalışırım ama bu aralar iş yoğunluğundan dolayı forumda bile hızlı hızlı cevap yazıyorum bir çok konuya.

arkadaşın mesajından sonra biraz inceleyeyim dedim öyle fark ettim yanlışlığı ;)

Geri