İşletmelerde Meslek Eğitimi 60 dk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkrkls
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mkrkls

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Koordinatör olarak görev verildiğinde İşletmelerde Meslek Eğitimi ders programında 60 dk olarak mı gösterilecek? müdür 60 dk olmuş diyor yönetmelikteki şu madde bendine göre

(3) İşletmelerde yapılan mesleki eğitim, yaz uygulamasıyla okul ve işletmelerde yapılan staj çalışmalarında bir ders saati süresi 60 dakikadır.

böyle yaparak da mesai bitimine kadar daha az ek ders vermeye çalışıyor. bunun doğruluğu nedir. yanlışsa yanlış olduğunu nasıl öne süreriz.

Hocam 60dk ibaresi işletmede eğitim gören öğrenciler için geçerlidir. Yani işletmede öğrenci her gün 8 saat eğitim görmek durumunda olup bu süre 40 dakika değil 60 dakika olarak hesap edilmelidir. Koordinatör öğretmen için her ders saati 40 dakika üzerinde hesaplanır ve öğretmenin programı da bu doğrultuda yapılır. Ayrıca yeni yönetmelikle günlük 10 saat olarak verilebilen koorinatörlük ekders ücreti maksimum 8 saat olarak değiştirilmiştir.

unigs06' Alıntı:
Hocam 60dk ibaresi işletmede eğitim gören öğrenciler için geçerlidir. Yani işletmede öğrenci her gün 8 saat eğitim görmek durumunda olup bu süre 40 dakika değil 60 dakika olarak hesap edilmelidir. Koordinatör öğretmen için her ders saati 40 dakika üzerinde hesaplanır ve öğretmenin programı da bu doğrultuda yapılır. Ayrıca yeni yönetmelikle günlük 10 saat olarak verilebilen koorinatörlük ekders ücreti maksimum 8 saat olarak değiştirilmiştir.

hocam müdürde burdan yola çıkıyor zaten günlük 10 dan 8 e düşürüldüyse diyor 60 dk olarak hesaplıcaz

Günlük 5 saate düşürülseydi bir saati 70-80 dakika olarak mı hesaplayacaktı müdürünüz? :o

MADDE 9- (1) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır....
Bu madde doğrultusunda;
İşletmelerde mesleki eğitim kapsamında "İşletmelerde Beceri Eğitimi" de bir ders olduğu için öğretmene koordinatörlük verilirken 40 dakika üzerinde hesaplanır çıkartımı yapabiliriz.

Bakanlığımıza hitaben vermiş olduğunuz illgi dilekçeniz Müdürlüğümüzce incelenmiş olup; Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde okul ve işletmelerde yapılan staj çalışmalarında ders sürelerine göre ek ders ücreti hesaplanmasının açıkça belirtilmemiş olup; ilgili yönetmeliğin uygulanması Bakanlığımız tarafından belirlendiğinden Müdürlüğümüz tasarrufunda herhangi bir işlem yapılamamaktadır.

Bilgilerinize rica ederim.
Şişli İlçe MEM Bilgi edinme Servisi.

Maalesef uygulama konusunda sıkıntı var ve net bilgi alamıyorum. Her koord. müdür yardımcısı istediği şekilde yorumluyor.

Arkadaşlar ders programında işletme stajı için 60 dk. bir ders saati alınıyor. 60 dk. nın ders programına yerleştirilmesi bile sorun Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Buna göre stajında 40 dk olarak ders programında ayarlanması gerekmez mi?

b) İşletmelerde mesleki eğitim ek ders görevi verilmesinde işletmelerin okula uzaklığı, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısıyla bunlarla ilgili iş ve işlemlerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır. Hangi güzergâhtaki, kaç işletme ve öğrenci için kaç saat ek ders görevi verilebileceği, koordinatör müdür yardımcısının başkanlığında alan zümre başkanlarıyla birer alan öğretmeninden oluşan komisyonca planlanır. Okul yönetimince, bu planlama da göz önünde bulundurularak ilgili alan öğretmenlerine görev dağılımı yapılır. Bu kapsamda bir öğretmene aynı gün için 8 saatten fazla ek ders görevi verilmez.

"Bu kapsamda" demiş buna şeflik dahil edilecek mi arkadaşlar şeflik dahil edilirse koordinatörlüğü yaymak gerekiyor. 60 dk dan yayarsakta derse vakit kalmıyor neredeyse.

Geri