İşte elin Amerikalısının bilişim dersi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tazika
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Stage 5

Processing Data
Connecting the World
Digital Media
Networking Systems
Robotics and Artificial Intelligence
Software Development and Programming

Stage 6

Software Design and Development
Information Processes and Technology

derslerdeki çeşitlilik de iyiymiş. robotic falan diyor. bizler ancak mühendislikte görürüz robotic temalu dersi :)
 
Baksana adamlar yapay zeka, robotik, veri işleme, ağ sistemleri dersleri gösteriyorlar. Tabi bu adamlardan çıkacak ileri ve yeni teknolojiler.
 
"bizimkilere sorsan bilgisayarı herkes biliyor gerek yok o derse.." diye cevap veriyorlar.. Ortaokullarda bilgisaayr dersi oyun oynanan ders olarak algılatılıyor.. Liselerde ise biraz daha iyi gibi görünüyor.. Ondan sonra bilişimin geleceği yok diyor idareciler ama en ufak bir iş çıkınca hocam siz bilgisayarcısınız şun bi yapsanız derler..
 
sadece bizim dersimiz de değil, etkinliklerine bir göz atsanız, sosyal konularda da ne kadar geride kalmışız.. eğitime gerçekten büyük yatırımlar gerek
 
Her devirde bilime-bilim adamına önem verip teknolojiyi üreten ve çocuklarını bu doğrultuda yetiştiren milletler diğerlerinin efendisi olur.
Yadırgamamak lazım.
 
Zaten amerika da değil Avustralya :) Hocam içeriğe hiç baktınız mı acaba ?
 
avustralyada öğrenciler de liseli...okulun ismi cherrybrook teknoloji lisesi...inglizcen iyi degil belli...
 
zahmet edip ana sayfaya baktınız mı arkadaşlar? o çocuklar lise çocuğuna benziyor mu? belli ki her kademeden öğrencisi var
 
Edu uzantılı adres sadece üniversitelerde olur. k12 ise hem ülkemizde hem de dünya çapında ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarına verilir.
 
Aslında neresi olduğu çokta önemli değil. Önemli olan gelişmiş ülkelerdeki Bilişim derslerinin nasıl işlendiği ve gelişmekte olan bizdeki durumu.

Hani gelişmekte olan ülkeler "gelişmiş olabilmek için" gelişmiş ülkeleri örnek alır ya her yönüyle.

Keşke bizimkiler de sadece işlerine geleni değil de işlerine gelmeyeni de "gelişmiş seviyeye ulaşabilmek için" örnek alsalar.
 
Bizim kapsamlı bir BT müfredat taramasına ve dünyada bilişim öğretimi nasıl yapılıyor'u araştırmamıza ihtiyacımız var. Bu manada üniversitelerimize çok büyük görevler düşüyor. Çok zor değil aslında, bu işte başarılı 20 ülkeye 100 akademisyenini gönder, 1-2 sene kalıp o ülkenin bilişim öğretimini enine-boyuna araştırıp raporlaştırsınlar. Sonrasında, gelen rapora ülkemiz şartlarının bir gömlek üstüne göre son halini verip ve bu müfredat pilot şehirlerde tatbik edilsin. Bu arada ülkemiz bilişim alt yapısı da iyileştirilmesi gerekiyor. Pilot çalışmalarda alınan dönütlere göre eksiklikler giderilmeli, iyileştirmeler yapılıp olması istenen bilişim öğretimi tüm yurtta uygulanmalıdır.

Alın size reçete.
 
Zamanla her şey düzelir arkadaşlar, yeni mezunlar yine şükretsin, bizim zamanımızda ki 2002 mezunuyuz,haftada 2 saat internete girebiliyorduk okulda oda saat 17:00 dan sonra :) şimdiki nesil müthiş imkanlara sahip, sadece bilinçli eğitime ihtiyaçları var, burada en büyük iş bize düşüyor, umarım branşımız hak ettiği değeri görür.
 
Re: İşte elin ... bilişim dersi

Mesela KOU TEF de bu derslerin çoğu ve fazlası vardı.
Elektrik elektronik dersleri
yazılım ntp C++
açık kaynak programlama PHP
Ağ Sistemleri - cisco
Robotik (robot kolları tasarlayabiliyorduk 2003)
Yapay Zeka
Yazılım Geliştirme ve Programlama c#

VS.
Yalnız içerik çok güncel değildi tabi. Bu da öğretim görevlilerinin eksiğiydi.

Biz teknik okullarda biraz gayretle bu dersleri verebiliriz. Ama MEBin dersleri eklemesi ve robotik vs. dersinin alt yapısı için biraz kaynak ayırması yeterli.
Android geliştirme dersi de olmalı. Bu ders için donanım olarak pek bir ihtiyaç da yok..

Ki bizler biraya gelip bu isteğimizi raporla bildirsek ve modülleri hazırlasak bence dersler eklenir.
 
Geri
Üst