İşte Namaz Kılan Çevreciler

Kodla Büyü
kadelli33' Alıntı:
güzel poz vermiş
Forumdaki ilk mesajın.. :mrgreen: İnsanların namazına da mı karışır oldunuz, nerden biliyorsun, Alalh ile onun arasında.

Bayrağı yakan 1-2 gerizekalı olunca tüm eylemciler bunu yapmış oluyor, ama namaza durunca o eylemciler "poz vermiş" oluyor.. Olay çözülmüştür, dağılın.

İstisnalar kâideyi bozmaz, güçlendirir. Orda ortamı terörize eden binlerce insan var, ancak namaz ve başörtüsü ile görüntü veren bir kaç kişi var. Tabî ki bu görüntüler yürütülen piskolojik harekâtı daha da doğrular nitelikte. Kimse kusura bakmasın, artık bu yalanlara karnımız tok.

s_kajmeran' Alıntı:
"Antikapitalist müslümanlar", var olsunlar, oradaydılar...
Adamlar açık ve seçik şekilde, biz namaz kılarken halk bizi polisten korumak için barikat kurdu dedi. Dün camide içki içiyorlar diye provakatörlük yapanlara caminin müezzini cevap verdi: İçki falan içilmedi, halkı ben içeri aldım, burası Allah'ın evi.

Açık ve net konuşacağım: Ülkemizde en azından yeni gençliğin bunu yemediğini düşünüyordum ama hala yiyen bir kısım varmış, üzüldüm.. Sokakta hakkını arayan herkes koministtir, herkes dinsizdir.

Bu ülkede namaz kılanda, bayrağı yakan da, dinsizi de, aşırı uçu da, akp'lisi de, cami imamı da, öğretmen de, öğrenci de.... sömürülüyor arkadaş. Bu sömürüye karşı duracak herkestir, bu İslamın kendisinde vardır, bu Türklüğün kanına işlemiştir, bu Atatürk'ün çizdiği yoldur. Sömürülen, başkasının himayesi altında yaşayan müslüman da olamaz, Türk de olamaz, Atatürkçü'de olamaz, insan da olamaz. 1,5milyon müslüman Irak'ta öldürülürken bu ülke öküzün trene baktığı gibi baktı, hatta neredeyse biz de dahil oluyorduk müslüman katliamına.. Bugün Suriye'deki kardeş kavgasının parçası olmak için çaba etmemizin tek nedeni emperyalizmin bize dayatmasıdır. Mesele Akp meselesi değildir, yarın diğer partilerden de benzer hareketler olacaktır eminim.

Bu ülkede her şey hikaye, her şey işe gelindiği gibi yorumlanıp uygulanıyor. Standart yok. Bir taraf yapılırken diğer taraf mağdur ediliyor. Bu da doğal olarak vatandaşın adalet ve demokrasi duygularını zedeliyor, ülkesine olan inancını düşürüyor. Bu durumda iş yine halka düşüyor. Halk benden ondana bakmadan olaylara aynı tepkiyi verdiği zaman bu işler düzelir. Yoksa siyasilerin hepsi AKP, CHP, MHP, BDP, farkı olmadan yandaş yaratarak işine geldiği gibi halkı kullanır. Bu ülkede her zaman ezilen, horlanan, aşağılanan, dövülen, sövülen halktır. Halkın katmanları değişir sadece. 2000 öncesi türbanlı joplanırken şimdi başı açık joplanıyor. Bu mantelite sürdükçe 2030'da da joplanacak bir kesim illa bulunacaktır. Sokağa çıkıp iktidara muhalefet ediyorsan dikkat çekiyorum devlet değil iktidar, anarşistsindir, teröristsindir. Sokaktaki gibi düşünmeyen de bugün yapıldığı gibi yaftayı hemen vurur terörist, anarşist bunlar oh olsun. İşte bunu yapmayıp, yasa dışı örgütler hariç sokağa çıkana terörist yaftası yakıştırmayıp, fikrine katılmıyorum ama polis saldırmasın diye yanındayım diyebildiğimiz gün bu ülkede çok şey değişir. Onun için de önce televizyonları kapatıp vicdanımızın sesini dinlememiz gerekir. Onun için önce partizanlığı bırakıp siyasilerin bizi daha fazla kandırmasına izin vermememiz gerekir. Onun için önce kendi kişisel çıkarlarımızı değil kamu menfaatiniz gözetmemiz gerekir. Onun için önce bu ülkede en az bizim kadar bizim gibi düşünmeyenlerin de yaşam hakkı olduğuna, istedikleri, inandıkları gibi yaşamaları gerektiğini kafamıza kazımamız gerekir. Bu ülkede ana sorun dur bakayım dinleyeyim belki haklıdır demek yerine dur hemen sustarayım belki haklıdır mantığının egemen olmasıdır. Dün de böyleydi bugün de böyle. Bu mantıkla da toplumsal uzlaşının sağlanması mümkün değil.

easytr' Alıntı:
https://twitter.com/Fatih_Altayli
Çakma twitter, İHA haber yaptığı için özür diledi. Lütfen yapmayın bunu lütfen.. Bu provakatif hareketlerin maşası olma sevgili kardeşim.

Yok kardeşim değil, Fatih Altaylı başbakanla olan konuşmasında 2 yıldır sosyal medya kullanmadığını söylemişti. İHA bunu haber yaptı, az önce tüm Türkiye'den özür diledi haber yaptığı için.

hocam namaz kılan birine zarar vermezler.. merak etme türk polisi jopuda gazıda gerekene gerektiği gibi kullanır.

eğer o dogruysa şunu yaptırmazlardı http://www.memurlar.net/haber/379396/ hem dısarda namaz kılmasın diye basbakan oraya camide yapacakmış
milletin derdi ne ya hala anlamıyomusunuz kardes kavgası cıkarıyolar göz göre göre burda tartısma cıkarıp dısarıda kavga ettiriyolar milleti

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...İslam'da dinine aykırı işler yapmayan, inancının gereklerini yapmanı engellemeyen devlete baş kaldırı yoktur.

@selcuklu

Ohh be sonunda biri çıktı doğrudüzgün tartışılabilecek.

Güç sarhoşluğu tanımınız olaya hakim, nesnel bakabileceğiniz, zeki biri olduğunuzu gösteriyor, gerçekten sevindim. İkinci mesajınızdaki Banu Avar'ı baştan beri pür dikkat takip ediyorum, gerçekten çok çekinceleri var, ama ülkemizde seçimlerin sağlıklı yapıldığını söylemek zor olduğu gibi bu tür halk eylemlerini yabancılar çıkartıyor diye de işin içinden sıyrılmamız olmaz bence. Bu konulardaki tek yanlışımız zaten aidiyet duygumuzun üst sınırda olması. Ülkedeki her insanın bir aidiyeti var: parti, din,takım, sosyal statü..(akpli chpli ülkücü kominist dindar hacı-hoca zengin fakir....) Şimdi insanı tanımlarken belki bu istemeden kullanılıyor ama kullanıldığı andada ötekileştirme başlıyor ister istemez. Biz böyle dedik de siz zamanında böyle yaptınız...Siz kim biz kim? Parti bazında siz biz olduğum adam tribünde yanımda, tribünde siz biz olduğumuz adam sandıkda yanımda, zengin dediğim adam camide yanımda, camide yanımda olmayan adam okulda yanımda...Nasıl ayırabilirim ki ben bu insanı kendimden.. Bu soruna insancıl yaklaşmadığımızda ülkemizde hep bu şucu bucu devam edecektir. Dün başkasıydı, 80 öncesi bir başkası, sizle her türlü iddiasına girerim 10 sene sonra bambaşkası olacaktır ezilen hor görülen, dinlenilmeyen...Anlatmak istediğim buydu.Yaş gereği bu forumdakilerin çoğcu görmemiştir 80 öncesini, ama 90'lı yılları az çök biliriz, ama 2000 sonrasını çok iyi biliriz. Bakın yanıbaşımıza Irak'a.. 1,5 milyon sivil müslüman öldürüldüğünde bu ülkenin müslümanı müslüman olduğu için, koministi insan olduğu için, taraftarı insan hakları için, polisi vicdanı için hep beraber YAPMAYIN diyebilseydik bugün o BOP'u çizenler de ona uşaklık edenlerde çoktan dağılmış olurdu.

İktidarın ülkeyi güçlü bir noktaya taşıdığı, itibar kazandırdığı söyleminize katılmıyorum. :mrgreen: O bambaşka konu, konuyu başka mecralara çeker. :mrgreen:

Ekleme:Anlattıklarımın eylemle ilişkisi şudur:Bu eylem tüm halkın eylemidir... Bilerek direniş kırıcılar tarafından eylem başka tarafa çekilmeye çalışıldı ve kısmen başarıldı. Halkın, gerçek halkın, her kesimden halkın dişini göstermesi kısmende bu ülkede değişiklik yapacaktır, bence.

Antikapitalist Müslümanlar Hakkın yanında yeralır. Bazen sevmesemde kendilerince hep mazlumun yanında yeraldılar ve Allah-Ekmek-Özgürlük dediler hep...

O değilde biri bana Müslüman başbakandaki yahudi Cesaret ödülünü ve Müslüman Ülkelerle Siyanistlerin savaşında neden siyonistlerin safında olduğumuzu açıklasın...

akp kendinden olmayan herkese anarşist, faşist, kandan beslenen, çabulcu olarak görür bu normal. kendilerinden başka dindar olmaz onlar bu ülkenin en iyi insanlarıdır.soyuncuları bile çalarken bismillah der bunlarda alkışlar. kendiler yaparsa en meşru hak başkası yaparsa banka boşaltan olur.

ismailt' Alıntı:
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...İslam'da dinine aykırı işler yapmayan, inancının gereklerini yapmanı engellemeyen devlete baş kaldırı yoktur.

Devlete başkaldıran yok zaten. Hükümetle devleti karıştırmayın! İslam'da asıl haksızlığa karşı sessiz kalmak yoktur! Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır!

Mü'min kamu malına zarar vermez. Vazifesini yapan kamu görevlisine kaldırım taşlarını fırlatmaz.

DEVLET MALINA İHÂNET

Rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz
Selmân-ı Fârisî -radiyallahu anh-ı ganimetleri korumakla vazifelendirmişti.
Derken bir kimse gelerek: "Selman! Elbisem yırtık idi. Ganimetten bir iğne iplik alıp onu diktim. Bana günah var mı?" diye sordu.
Selman -radiyallahu anh-: "Her şey miktara göredir." diye cevap verdi.
Bunun üzerine o kimse elbisesinden o ipliği çekip çıkararak, ganimet malının içine kattı.

Devlet malına hıyanet etmek çok büyük bir günahtır. Kişiyi direkt cehenneme götürür.

Devlet malından bir şey çalmak, vazifesini şahsi çıkarı için kullanmak emanete hıyanet etmektir.

"Kim bu hıyanetliği yaparsa, kıyamet gününde hıyanet ettiği şeyle gelir." (Âl-i imrân: 161)

Halbuki bugün öyle insanlar var ki, sırf çalmak için mebus adayı oluyor. Niyeti bu olduğu için mebus olabilmek uğruna milyarları döküyor. Nasıl olsa seçilirsem çok daha fazlasını çıkarırım diye hesap ediyor.

Devlet kasasını aralarında taksim ederler. Allah-u Teâlâ da bereketi kaldırır, ekonomi altüst olur, memlekette büyük sefalet husule gelir. Fakir inler, onlar ise sefa sürerler. Zevk ve sefaları bozulmasın diye, bu iniltiyi duymak bile istemezler. Bu ise doğrudan doğruya ihânettir.

Devamı: http://www.hakikat.com/dergi/166/bsyz16606.html

girdab' Alıntı:
Mü'min kamu malına zarar vermez. Vazifesini yapan kamu görevlisine kaldırım taşlarını fırlatmaz.

mumin adamda kayırmaz, devlet malını eşine dostu peşkeş de çekmez, başkalarının yaşam şekillerine kısıtlama da getirmezler, falan filan...

joombal' Alıntı:
orebro' Alıntı:
kadelli33' Alıntı:
güzel poz vermiş

daha önce duydunuz mu bilmiyorum "anti-kapitalist müslümanlar" adında bir grup var.. dün yaklaşık 300 kişi ile gezi parkındaydılar..

Antikapitalist müslümanların anaşistlerin içinde ne işi var :?:
Biri açıklasın.

anarşizm senin bildiğin gibi birşey değil hocam... bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım...

ANARŞİZM

Anarşizm, her koşulda her türlü otoriteyi reddetmektir.

Bu hareketler genellikle, merkezi politik yapılar, üretim araçlarının özel mülkiyeti ve ekonomik kurumlar yerine toplumsal ilişkilere dayanan gönüllü etkileşim ve özyönetimi savunur, özgürlük ve otonomi ile karakterize edilen bir toplumu arzular. Bu felsefeler, anarşi terimiyle özgür bireylerin gönüllü etkileşimine dayanan bir toplumu, bireylerin ve toplulukların alınan kararlardan etkilendikleri ölçüde söz sahibi olması düşüncesini ifade eder.

kesinlikle. bunlari yapan ahirette hesabini muhakkak verecektir. bir kisiyi elinde bilgi ve belge olmadan agir ithamlarla suclayanlar da.

faruks' Alıntı:
girdab' Alıntı:

mumin adamda kayırmaz, devlet malını eşine dostu peşkeş de çekmez, başkalarının yaşam şekillerine kısıtlama da getirmezler, falan filan...

Geri