İBE Dersinde okulda staj yapan öğrenciler...

Kodla Büyü

bilogrt38

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar biliyosunuz işletme yetersizliği oluyo ve İBE dersinde staja gitmeyen öğrenciler oluyo. Bu konuda biz bir arkadaşla araştırırken bişeyle karşılaştık. Bunu birde sizler yorumlar mısınız?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

İşletmelerde meslek eğitimi

MADDE 15- (1) İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların işyerindeki uygulamalı eğitimini izlemek, programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.

(2) Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde “işletmelerde meslek eğitimi” adıyla gösterilir ve işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstaslar esas alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce onaylanacak programlara göre haftada;

a) Meslekî eğitim merkezlerinde;

1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,

2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,

b) Diğer okul ve kurumlarda;

1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,

2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,

geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir.

(3) Okul ve kurumun bulunduğu il veya ilçe merkezinde yeterli sayıda işletme bulunmaması halinde ilgili mevzuatına göre meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevleri de bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsamında belirlenir.

Hocam anlamadığınız yer neresi belirtirseniz ona göre yorumlayabiliriz.

Şimdi okuyunca benim de aklıma takıldı bakan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim. Okulda hem koordinatörlüğüm var hem de 8 saat okulda kalan öğrencilerin dersine giriyorum. Son maddede belirttiği üzere bu 8 saat ek ders mi olmalı, bizde maaş karşılığı sayılıyor.

İşte arkadaşlar bizde aynısını yorumladık. Atıyorum ilçede çalışıyosanız 16 saate kadar ekders olmalı.

Bununla ilgili bişeyler yapmak lazım.

ilçede çalışıyorsanız en fazla 16 alabilirsiniz. ama alt sınır değişebilir. herkes 16 alacak diye bir şey yok.

bilisim-tef' Alıntı:
ilçede çalışıyorsanız en fazla 16 alabilirsiniz. ama alt sınır değişebilir. herkes 16 alacak diye bir şey yok.

hocam asıl mesele o değil. 3 fıkraya dikkat edin lütfen. bunu yorumlamanızı istedim...

okulda kalan öğrencilere bu ders 24 saat mi 16 saat mi veriliyor bilen var mı acaba EML için soruyorum, bir arkadas sanki And. Meslek için 16 saat oluyor demişti de tam hatırlayamadım..

serol45' Alıntı:
okulda kalan öğrencilere bu ders 24 saat mi 16 saat mi veriliyor bilen var mı acaba EML için soruyorum, bir arkadas sanki And. Meslek için 16 saat oluyor demişti de tam hatırlayamadım..

24 veriliyor hocam.

serol45' Alıntı:

EML 24, AML 16 saat oluyor.

Bu arada @bilogrt38 3 fıkrada takıldığınız yer neresi acaba?

İşletmeye gitmeyen öğrenciye okulda 24 saat ders verirsiniz. derse tek kişi girerseniz üst sınırdan ek ders ücreti alırsınız. İlçede ve b.şehir olmayan yerlerde okullarda bu sınır 16 saat, b.şehirde 20 saat. Eğer fahri olarak girmek istemiyorsanız, 12-12 bölerek 2 kişi, veya 8-8-8 üçe bölün 3 farklı kişi girin derse, ücrettede sorun kalmasın.
Ayrıca İBE yapmayan ve bunu okulda ders olarak gören öğrenciler 300 saat yaz stajı yapmak zorundadır.

egunay' Alıntı:
İşletmeye gitmeyen öğrenciye okulda 24 saat ders verirsiniz. derse tek kişi girerseniz üst sınırdan ek ders ücreti alırsınız. İlçede ve b.şehir olmayan yerlerde okullarda bu sınır 16 saat, b.şehirde 20 saat. Eğer fahri olarak girmek istemiyorsanız, 12-12 bölerek 2 kişi, veya 8-8-8 üçe bölün 3 farklı kişi girin derse, ücrettede sorun kalmasın.
Ayrıca İBE yapmayan ve bunu okulda ders olarak gören öğrenciler 300 saat yaz stajı yapmak zorundadır.

Hocam benimde anladığım okulda verilen İBE dersinin direkt ekders olması. Ama bize maaş karşılığı verildi bu ders. Bununla ilgili karşılaştığınız bişey var mı bunu öğrenmek istiyorum.
Bu konuda bişeyler yapmak lazım.

Ben geçen gün okula dilekçe verdim ama okul zorunlu ders kapsamında gibi bi cevap verip reddetti ödeme yapmayı.

Geri