İdare İlk haftanın koordinatörlük ek dersini vermiyor !

Kodla Büyü

enigmatrix

Üye
Arkadaşlar idare ilk haftanın koordinatörlük görevini çeşitli mazeretler sunup vermiyor
Bu konuda Görüşlerinizi bekliyorum

İlk hafta koordinatörlük görevleri dağılımı yetişmediği için vermiyoruz diyorlar
(koordinatör müdür yardımcısının görevi ve normalde yetişiyordu kasıtlı olarak uzattılar.)
İşletmelere ilk hafta yerleşemeyen yaklaşık 40 öğrencilerin olduğu ve bunlar yüzünden verilmeyeceği söylendi.
Yaklaşaık 450 tane öğrenci var diğerleri görevine başladı.

Bir de geçen sene okula bakanlık müfettişleri gelmişti ve Müfettişler müdürbaş yardımcısına koordinatörlüğü ilk hafta neden başlattıklarını sormuşlar ve öğrenciler yerleşmedği için niye ilk hafta başlattınız diye sormuşlar (Sözde bizi kandırıyolar büyük ihtimalle)

ilk hafta vermek zorundalar. beceri eğitimi okul açıldığında başlar kapandığında biter. okul açılmadan öğrencilerin yerleştirilmesi koor mdr yrd başkanlığında alan şefleri ve birer alan öğretmenlerinden oluşan komisyonca mayıs ayında gerçekleştirilir. eğer aksama varsa okul yönetiminin suçudur. müfettiş idarecilere siz niye bu vakte kadar önlem almadı dememiş de neden ücret verdiniz mi demiş. onu benim külahıma anlatsınlar. ayrıca başlayan 400 öğrencinin ilk hafta takibi yapılmamış oluyor. neden ilk hafta takip etmediniz dememiş mi? idareciler, öğretmenlere işletme görevini öğretmenlere vermiş de ilk hafta öğretmenler mi gitmemiş de ücret kesiyorlar. ulan bu idareci dene zevatların alayını öpesim geliyor.

bu gibi durumlarda yazının imzadan gelmesi geç sürse dahi "görevlendirme şu tarihten itibarendir" şeklinde ibareler eklenerek mağduriyet engellenebiliyor. kolay gelsin.

Görev kağıdında 23.09.2013 tarihinden itibaren geçerlidir yazıyor.
Zaten buna güveniyorlar . Calistigim okul ticaret meslek lisesi ve idarecilerin Hiçbiri teknik değil ayrıca cok art niyetliler gittiğimiz büyük şehir sınırları içinde 20 saata kadar ek ders verilir diyor fakat sınıfların 40 mevcudu olmasına rağmen grup olarak ikiye boluyorlar çıkan sayı böylece kişi başına 18 saat oluyor.
Ama bas müdür yardımcısı denen şahıs 16 saat hesaplamış o yüzden ilk haftayı keserek bizim dediğimiz olur siz kimsiniz demek istiyorlar. Bunun dışında boş gün vermiyorlar okulun son haftası öğrenciler izinli diyede koordinatörlük dersini kesiyorlar.
Daha bir çok Şey sayabilirim

enigmatrix' Alıntı:
Arkadaşlar idare ilk haftanın koordinatörlük görevini çeşitli mazeretler sunup vermiyor
Bu konuda Görüşlerinizi bekliyorum

İlk hafta koordinatörlük görevleri dağılımı yetişmediği için vermiyoruz diyorlar
(koordinatör müdür yardımcısının görevi ve normalde yetişiyordu kasıtlı olarak uzattılar.)
İşletmelere ilk hafta yerleşemeyen yaklaşık 40 öğrencilerin olduğu ve bunlar yüzünden verilmeyeceği söylendi.
Yaklaşaık 450 tane öğrenci var diğerleri görevine başladı.

Bir de geçen sene okula bakanlık müfettişleri gelmişti ve Müfettişler müdürbaş yardımcısına koordinatörlüğü ilk hafta neden başlattıklarını sormuşlar ve öğrenciler yerleşmedği için niye ilk hafta başlattınız diye sormuşlar (Sözde bizi kandırıyolar büyük ihtimalle)
Hocam göreve başlama tarihi esas alınır. Ek ders ona göre verilir.

Öyle saçmalık olmaz. İşletmede beceri eğitimi okulla bir başlar. Yetiştiremedilerse onların sorunu. O zaman şubat tatilinin ilk haftasına sarkar ve çocuklar karneyi 1 hafta geç alır öyle söyleyin. İlk haftanın evrakını doldurmayın o zaman.

safakarpat' Alıntı:
Öyle saçmalık olmaz. İşletmede beceri eğitimi okulla bir başlar. Yetiştiremedilerse onların sorunu. O zaman şubat tatilinin ilk haftasına sarkar ve çocuklar karneyi 1 hafta geç alır öyle söyleyin. İlk haftanın evrakını doldurmayın o zaman.
Tam aksine ilk haftayı doldurun

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
safakarpat' Alıntı:
Tam aksine ilk haftayı doldurun
Bencede idare ilk haftayi doldurmayin diyor.bende ilk haftayi doldurucam isterlerse imzalamasinlar.
Yarin ek dersimi vermeyince sikayet edebiliriz

enigmatrix' Alıntı:
Zaten buna güveniyorlar . Calistigim okul ticaret meslek lisesi ve idarecilerin Hiçbiri teknik değil ayrıca cok art niyetliler gittiğimiz büyük şehir sınırları içinde 20 saata kadar ek ders verilir diyor fakat sınıfların 40 mevcudu olmasına rağmen grup olarak ikiye boluyorlar çıkan sayı böylece kişi başına 18 saat oluyor.
Ama bas müdür yardımcısı denen şahıs 16 saat hesaplamış o yüzden ilk haftayı keserek bizim dediğimiz olur siz kimsiniz demek istiyorlar. Bunun dışında boş gün vermiyorlar okulun son haftası öğrenciler izinli diyede koordinatörlük dersini kesiyorlar.
..
hocam merak ettim kaç öğretmensiniz.
okuldaki uygulamadaki derslerde de grup sayısını dikkate alarak giriyormusunuz?

16 saat koordinatörlük alıyorsunuz. yeni yönetmeliğe göre günde 8 saat verilebildiği için 2 gününüz koordinatörlükte geçiiyor
44 - 16 = 28 saat uygulamalı ders kalıyor
28 saati 2 güne toplayıp size nasıl boş gün vermelerini bekliyorsunuz? yoksa sizin orda hafta 6 gün mü?

tamam idarelerden çekiyoruz da sizinki de biraz abartı olmuş.
istanbulun bir çok yerinde öğretmenler 8 saati zor alırken siz neden 18 değilde 16 derdindesiniz.

BaRBaRYaN' Alıntı:
enigmatrix' Alıntı:
..

16 saat koordinatörlük alıyorsunuz. yeni yönetmeliğe göre günde 8 saat verilebildiği için 2 gününüz koordinatörlükte geçiiyor
28 saati 2 güne toplayıp size nasıl boş gün vermelerini bekliyorsunuz? yoksa sizin orda hafta 6 gün mü?

istanbulun bir çok yerinde öğretmenler 8 saati zor alırken siz neden 18 değilde 16 derdindesiniz.

Sizin hesabiniza gore 3 gun bos oluyor.
Ben bos gun derken koordinatorluk yapmak icin bir gun derslerinizin bosaltilmasindan bahsediyorum.
Haftada 5 gun okulda dersimiz var bosluklarda koordinatör luk yapmaya gidiyoruz oda aracimizla yetismeye calisiyoruz.
Araci olmayanlar ise cok zorlaniyorlar.
Ayrica bundan once ist.da görev yapıyordum ve bir gunumuz
Bos oluyordu koordinatör luk yapiyorduk. Ders ucretimizde tamdi.
Sizin dediginize ben rastlamadım.

Derslerede 2 grup halinde giriyoruz bunuda belirteyim. Sınıflar 40 kisilik ikiye bolunuyor.
Sorunumuz idarecilerin keyfi davranmasi eger yonetmelige uygunsa sikinti yok bende bunu arastiriyorum sayin hocam

ekders verilir, eğitim öğretimin ilk başlangıcından son haftasına kadar verilir.

o müdüryardımcıları element uydurmasınlar ... :!:

arkadaşlar yönetmelik değişti biliyorum son yönetmelikteki ayrıntılara hakim değilim ama öncekinde şöyle birşey vardı. koordinatörlük için yapılan iş ve işlemler koordinatörlükten sayılır. ilk hafta öğrenci yerleşmediyse de yerleştirilmesi için uğraşmışsınızdır. öğrenci ve işletme görüşmeleri yapmışsınızdır muhtemelen telefonla ya da giderek. bunlar da koordinatörlük görevidir. sanki öğrencilerin hepsi kendi yer bulup sözleşme getiriyor da idareciler de gerekli dağılımları yapıp bize görev veriyor biz oturup görev yapmıyoruz gibi davranıyorlar gerekli cevaplar verilmeli. ayrıca koordinatör müdür ya da müdür yardımcınız kendi ek derslerini de kesmiş mi acaba bir kontrol edin.

enigmatrix' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
enigmatrix' Alıntı:
..

Sizin hesabiniza gore 3 gun bos oluyor.
Ben bos gun derken koordinatorluk yapmak icin bir gun derslerinizin bosaltilmasindan bahsediyorum.
Haftada 5 gun okulda dersimiz var bosluklarda koordinatör luk yapmaya gidiyoruz oda aracimizla yetismeye calisiyoruz.
Araci olmayanlar ise cok zorlaniyorlar.
Ayrica bundan once ist.da görev yapıyordum ve bir gunumuz
Bos oluyordu koordinatör luk yapiyorduk. Ders ucretimizde tamdi.
Sizin dediginize ben rastlamadım.

Derslerede 2 grup halinde giriyoruz bunuda belirteyim. Sınıflar 40 kisilik ikiye bolunuyor.
Sorunumuz idarecilerin keyfi davranmasi eger yonetmelige uygunsa sikinti yok bende bunu arastiriyorum sayin hocam
..
öğrenciler işletmede mesleki eğitime başladıkları andan itibaren koordinatörlük ücreti veriLEBİlir hocam. kanunen bir sakıncası yok. daha önce görev yaptığım okulda ilk hafta ücret aldığım da oldu, ücret alamadığım da.

ara derslerde koordinatörlük olayına gelince; uygulamalı derslerin İMKAN DAHİLİNDE birbirini takip eden şekilde verilmesi tavsiye olunur. belki bu maddeden birşey çıkartabilirsiniz. ama şu ana kadar ARA derslerde işletme veren ilk defa sizde duyuyorum. kaldı ki yönetmelik maddesinde İŞLETMELERİN OKULA OLAN UZAKLIĞINA GÖRE işletme saatleri belirleniyor diyor. 2 saat yola gittiğiniz bir işletme için size 2 saat koordinatörlük veriyorlarsa bu maddeye istinaden itiraz edebilirsiniz.

derslerdeki grup sayısına gelince TAMAMEN İDARENİZİN HATASI.
Norm Kadro yönetmeliği diyorki (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/8301.html)
Kod:
Madde 15 - Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar 
d) (Değişik  bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4’ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar;
1) 10 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,
2) 11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,
olacak şekilde oluşturulur.
Yönetmeliğe göre 40 kişilik sınıflarda
10. sınıflar için 3
11. sınıflar için 4
12. sınıflar için 4 grup oluşturulabilir.
aynı grup sayıları İME için de geçerlidir.

İşletmeye giden 40 kişilik 1 sınıfınız varsa
24x4 = 96 saate kadar koordinatörlük görevi dağıtılaBİLİR

Geri