İdari görev kaldırıldı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acer50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

acer50

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar bulunduğum okulda örnek veriyorum 5 saat dersi olana 10 saat idari görev yazılıyo ve öğretmen gelip boş boş oturuyor. Başka bir ildeki öğretmen arkadaşım idari görevin birkaç yıl önce kaldırıldığını ders saati dışında branş öğretmenlerinin okulda tutululması gibi bir durumun olmadığını söyledi, kendileri bulundukları ilde böyle yaptıklarını söyledi. hatta idari görev veriyorlarsa yazı göstersinler öyle bir yazı yok diye ısrar etti, gerçekten idari görev kalktı mı branş öğretmenlerine?

ne idari görevi hocam stajere olur ancak o idari görev. senin dediğin olay tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı

idari görev sandığınız gibi bir görev değil hocam. daha resmi bir durum
örnek: ilde yapılacak genel bayram töreninde öğretmenin görevlendirilmesi

norm fazlası olanlar için ise GÖREVLENDİRİLEMEYECEĞİ yönünde fazlasıyla yazı mevcut
güzel bir kaynak:
http://www.memurlar.net/haber/19097/

SORU-3 aylık karşılığı ders saatlerini dolduramayan norm kadro fazlası Öğretmenler idari çalışmalarda görevlendirilebilir mi?
CEVAP-3 Aylık karşılığı ders saatlerini dolduramayan norm kadro fazlası Öğretmenlerin idari çalışmalarda görevlendirilmek suretiyle aylık karşılığı ders görevlerini tamamlattırma yoluna gidileceğine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.Nitekim norm kadro uygulaması kapsamında aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders görevlerini görevli oldukları kurumlarda dolduramayan öğretmenlerin branşlarında Öğretmen ihtiyacı bulunan diğer kurumlarda görevlendirilmeleri gerekmektedir. Personel Genel müdürlüğünün 06/03/2000 tarih ve 24845 sayılı yazısı. Dolayısıyla da norm kadro fazlası öğretmenlerin idari görev altında çalıştırılmaları mümkün değildir.

esenordelarthe' Alıntı:
idari görev sandığınız gibi bir görev değil hocam. daha resmi bir durum
örnek: ilde yapılacak genel bayram töreninde öğretmenin görevlendirilmesi

norm fazlası olanlar için ise GÖREVLENDİRİLEMEYECEĞİ yönünde fazlasıyla yazı mevcut
güzel bir kaynak:
http://www.memurlar.net/haber/19097/

SORU-3 aylık karşılığı ders saatlerini dolduramayan norm kadro fazlası Öğretmenler idari çalışmalarda görevlendirilebilir mi?
CEVAP-3 Aylık karşılığı ders saatlerini dolduramayan norm kadro fazlası Öğretmenlerin idari çalışmalarda görevlendirilmek suretiyle aylık karşılığı ders görevlerini tamamlattırma yoluna gidileceğine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.Nitekim norm kadro uygulaması kapsamında aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders görevlerini görevli oldukları kurumlarda dolduramayan öğretmenlerin branşlarında Öğretmen ihtiyacı bulunan diğer kurumlarda görevlendirilmeleri gerekmektedir. Personel Genel müdürlüğünün 06/03/2000 tarih ve 24845 sayılı yazısı. Dolayısıyla da norm kadro fazlası öğretmenlerin idari görev altında çalıştırılmaları mümkün değildir.

benden hızlı davranıp gereken cevabı vermiş hocam...teşekkürler.

her_dem' Alıntı:
ne idari görevi hocam stajere olur ancak o idari görev. senin dediğin olay tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı

tarihin tozlu sayfalarından resmi bir yazı çıkar mı acaba?

benim sorduğum norm kadro fazlalığı için değil, veya resmi tören ve bayramlar için de değil, ben norm fazlası değilim, okulda 5 saat dersim var, idare diyor ki 15 saati tamamlaman için 10 saat okulda idari görev altında kalmalısın, böyle bir şey varmı? yoksa yazısı var mı? nasıl ispatlayabiliriz?

acer50' Alıntı:
her_dem' Alıntı:

tarihin tozlu sayfalarından resmi bir yazı çıkar mı acaba?

benim sorduğum norm kadro fazlalığı için değil, veya resmi tören ve bayramlar için de değil, ben norm fazlası değilim, okulda 5 saat dersim var, idare diyor ki 15 saati tamamlaman için 10 saat okulda idari görev altında kalmalısın, böyle bir şey varmı? yoksa yazısı var mı? nasıl ispatlayabiliriz?

sen onlara birşey göstermek zorunda değilsin hocam. Onlar sana o görevi hangi kanuna, yönetmeliğe vs göre vereceklerini yazı ile bildirsinler, tabi bulabilirlerse :) Resmi yazıyla görev tebliğ edilmesini iste veremezler zaten de verirlerse bir bakarız duruma. Muhtemelen bir kılıf uyduramayacak ve vazgeçeceklerdir.

sizin durumunuzda özel eğitim okulu değilse 5 saat norm fazlası değerlendirilir ve maaş karşılığını dolduramamak durumundaki gibi idari görev uygulanmaya kalkılır.

esenordelarthe' Alıntı:
sizin durumunuzda özel eğitim okulu değilse 5 saat norm fazlası değerlendirilir ve maaş karşılığını dolduramamak durumundaki gibi idari görev uygulanmaya kalkılır.
sizin ne demek istediğiniz tam anlamadım ama norm fazlası değilim çünkü ayrı bir eğitim bölgesi olarak geçiyor okul, köy okulu, 5 saatlik müzik dersine bile norm açılıyor sanırım

bende 3 saat dersim var ve görev alabilirim gibime geliyor..norm fazlası olmayanlara bu görev verilir mi?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR
Bakanlar Kurulu Kararı: 1/12/2006-2006/11350
Resmî Gazete: 16.12.2006/26378

İKİNCİ BÖLÜM

Ders ve Ek Ders Görevi ile İlgili Hükümler

Aylık karşılığı ders görevi

MADDE 5- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,

b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,

c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,

ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.

İdari çalışma ile yerine getirilir dememiş.

Geri