İdari Görevin tanımı nedir??????????????

Kodla Büyü

bayan-pc

Aktif Üye
Benim de 6 saat dersim var okulda. İdare hergün okula gelmemi istiyor.
15 saati doldurmam için hergün iki saat okula git-gel yapıcakmışım.
1. Bu idari görev denen şey nasıl bişey?
2. İdari görev; dersim olmadığı halde bana hergün okula geleceksin deme hakkı verir mi?
3. Bir de mesela 3-4 koymuş idari görev, sonra da 6. saate koymuş bu da üçkağıt değil mi? Sonuçta 5. saat biyere gidecek değilim?
4. Son olarak idari görevlendirilen arkadaşlar ;idareden görev tanımı yapmalarını isteyecekler mi? Mesela ben bu saatlerde okulda ne yapıcam?
Açık uçlu mu? Öyleyse zaten formatörlükten farkı olmaz. Yada ne görev vereceklerini yazılı bir şekilde istemek mi gerekiyor. Atıyorum web sitesini güncellemek, yoklamaları girmek vb. gibi
Bilgisi olan varsa ya da bu konuda nasıl yol izleyecekseniz bilgi verirseniz sevinirim.

okulunuzdaki 15 saat karşılığı derse giren öğretmenleri eş göstererek idarenize önce sözlü sonra yazılı dilekçe verin.

Kardeş işte dediğin gibi genelde müdür yard. yapması gereken işleri bize yaptıracaklar
Tahminimce adamların word - excelde işleri, yoklama doldurma, fotokopi , çay servisi vs ... :!:

Hocam idaren cins ise seni her gün okulu getirtir ve hiç bi sorun da yaşamaz. Maaş karşılığı dolsun diye okulda her gün 2 saat oyalayan ve bu olaydanda haz duyan geri kafalı idareci çok.. xxx köyünde çok programlı lisede öğretmenin 2 saat fizik dersi varmış ve adama pazartesi 1 cuma 1 saat ders koymuşlar. çarşamba günü de nöbet vermişler. Senin idarede buna benziyo :)

Öğretmenler idari işlerde görevlendirilebilir mi?

Norm kadro yönetmeliği gereğince norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler, kendilerine branşlarında ihtiyaç olmadığı nedeniyle norm kadro fazlası olarak belirlenmişlerdir.

Fakat her nedense bu öğretmenler idareciler tarafından maaş karşılığı adı altında branşları dışında çalıştırılmak istenmektedirler. Norm kadro fazlası olan öğretmenlerin kendi branşları dışında maaş karşılığı olarak nöbet, idari görev, kütüphane memurluğu, atölye görevi gibi görevler bulunarak maaş karşılığı görevlerini doldurmaları istenmektedir.

.....

Bunun yanı sıra; aylık karşılığı ders saatlerini dolduramayan norm kadro fazlası Öğretmenler idari çalışmalarda görevlendirilebilir mi? Sorusuna Personel Genel Müdürlüğü 06/03/2000 tarih ve 24845 sayılı yazısı ile “Aylık karşılığı ders saatlerini dolduramayan norm kadro fazlası Öğretmenlerin idari çalışmalarda görevlendirilmek suretiyle aylık karşılığı ders görevlerini tamamlattırma yoluna gidileceğine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Nitekim norm kadro uygulaması kapsamında aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders görevlerini görevli oldukları kurumlarda dolduramayan öğretmenlerin branşlarında Öğretmen ihtiyacı bulunan diğer kurumlarda görevlendirilmeleri gerekmektedir.”şeklinde cevaplandırmıştır.

http://www.memurlar.net/haber/215223/

Yani buradan şunu mu anlamalıyım:
Dersi dolduramıyorsam bana başka oulda görevlendirme vermeleri gerekir.

okul senin demek artık sende satarsın hocam :D

Ekli dosyalar

• Züğürt-Ağa-Satılık-Köy.jpg
    Züğürt-Ağa-Satılık-Köy.jpg
    103.3 KB · Görüntüleme: 801
başka başlık altına da yorum yazmıştım sıfır saat derse her gün gelmemi istiyorlar. 3 saat durup gideceğim. nöbet verilmedi. okulum imamhatip orta oldu ve sabahçı öğlenci şeklinde ve herkesin ders programı berbat halde. okul sabah 7 de başlayıp akşam 6.50 de bitiyor. aynı gün sabah ve öğleden sonra dersi olan arkadaşlar var. şimdi bana boş gün yapamacaklarını zaten gayet rahat olduğumu söylüyorlar. muhtemelen kütüphanede görev verilecek orda buluncam. okulda lab yok...
idari görev diye birşey olmadığından bahsetti arkadaşlar sanırım bunun yasal bir dayanağı yok. ama şöyle de bi sorun var. ben gelmicem idari görev veremezsiniz de diyemiyorsun. o halde seni geçici görevlendirmeyle bulunduğun ilin ücra bir köşesine görevlendirme durumu da olabiliyor. zaten merkezde her yer dolu olduğu için ihtiyaç olan en yakın okul bile yeterince uzak olacak...daha ne yazayım halimiz içler acısı...

bilgisayarcıyım' Alıntı:
Yani buradan şunu mu anlamalıyım:
Dersi dolduramıyorsam bana başka oulda görevlendirme vermeleri gerekir.

evet. sadece alanında ders varsa.. maaş karşılığın 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders 15 saat ders ......

"ders" yani...

sadece... ders... ile.. maaş.... karşılığın... dolabilir... idari... görev... ders... saati... yerine... geçmez... ve maaş karşılığı olarak bu tip görevler verilemez... size yazılı olarak net görevler vermezler ise okula gidip gelme zorunluluğunuz yok..

Kıymetli öğretmenim önclikle adaymısınız adaylığını tamamlamış öğretmenmisiniz aday değilseniz netame hocamı doğru anlamışsınız maaş karşılığını dolduruncaya kadar eğitim bölgenizde farklı okullarda da ders verebilirler ihtiyaç yoksa vermeyebilirler de ancak idari görev diye bir kavram ortalıkta dolaşıp duruyor ;aday öğretmenin yetiştirilmesi aşamaları arasında mevcut olup birde idari hizmetlerde çalışanları ilgilendiren bir kavram .Öğretmenin ders , rehberlik sosyal faaliyetler , kurul komisyon görevleri, resmi kutlama ve tören faaliyetleri dışında görevi harici konularda her ne ada altında olursa olsun mevzuatla ilgili olmadığını işgüzarlık olduğunu düşünüyorum

dilek83' Alıntı:
başka başlık altına da yorum yazmıştım sıfır saat derse her gün gelmemi istiyorlar. 3 saat durup gideceğim. nöbet verilmedi. okulum imamhatip orta oldu ve sabahçı öğlenci şeklinde ve herkesin ders programı berbat halde. okul sabah 7 de başlayıp akşam 6.50 de bitiyor. aynı gün sabah ve öğleden sonra dersi olan arkadaşlar var. şimdi bana boş gün yapamacaklarını zaten gayet rahat olduğumu söylüyorlar. muhtemelen kütüphanede görev verilecek orda buluncam. okulda lab yok...
idari görev diye birşey olmadığından bahsetti arkadaşlar sanırım bunun yasal bir dayanağı yok. ama şöyle de bi sorun var. ben gelmicem idari görev veremezsiniz de diyemiyorsun. o halde seni geçici görevlendirmeyle bulunduğun ilin ücra bir köşesine görevlendirme durumu da olabiliyor. zaten merkezde her yer dolu olduğu için ihtiyaç olan en yakın okul bile yeterince uzak olacak...daha ne yazayım halimiz içler acısı...

hocam ücra bir yerde 10-20 saat ders seçerler mi? tüm bilgisayar öğretmenleri sizin durumunuzda neredeyse yarısı maaş karşılığını bile dolduramıyor. Zaten okulda bilgisayar öğretmeni varsa derslere o girer. yoksa bilgisayar seçmezler büyük ihtimalle. ama seçerlerse ve boltaki onca bilgisayarcıdan piyango size de vurabilir elbette. Şansınızı deneyin bence dağ köyüne gönderecek değiller ya..

benimde geçen yıl formatörlüğüm onaylanmamıştı 1-2 ay osırada dersimde seçilmediği için norm fazlasıydım.müdüre sordum nasıl olcak diye.bana dediki idari görevlisin.dersin olsaydı derse girer çıkardın ama dersin yok oyüzden sabahtan akşama kadar okuldasın demişti...bende saf saf durup idarenin işlerini bana yaptırmıştı.

tayinci42' Alıntı:
dilek83' Alıntı:

hocam ücra bir yerde 10-20 saat ders seçerler mi? tüm bilgisayar öğretmenleri sizin durumunuzda neredeyse yarısı maaş karşılığını bile dolduramıyor. Zaten okulda bilgisayar öğretmeni varsa derslere o girer. yoksa bilgisayar seçmezler büyük ihtimalle. ama seçerlerse ve boltaki onca bilgisayarcıdan piyango size de vurabilir elbette. Şansınızı deneyin bence dağ köyüne gönderecek değiller ya..

hocam il içi yer değiştirmede çok ücra okullar açık görünüyordu. dağ köyü değil elbet ama bulunduğum ilin bir diğer ucu ve köyden beter yerler. bi de küçük bebeğim var böyle bir şeyi deneyebilecek lüksüm yok maalesef...

dersi az olan tüm öğretmenlerin ders programlarını alın sizin gibi mi bakın değilse malum gerekli işlem belli....

eğer yoksa öyle bir şey ...gidin çayınızı için geri gelin.... idarenin yapması gereken işleride yapmayın

Ben aynısını birebir yaşadım ve çok araştırdım. İdari görevi sana yazılı olarak veremez çünkü resmiyette öyle birşey yok. Hocam yazılı olarak bana idari görevi tebliğ edin de, edemeyecektir. Aslında ders saatini doldurmadığını mem e bildirmek zorunda, aksi takdirde suçlu. Bence en güzeli görevlendirme istiyorum de uzak da olsa başka bi okula git, hiç olmazsa birkaç günün boş kalır en azından İdari görev altında idarecilerin ego tatmin görevlerini yapmamış olursun. Dilek83 arkadaşım maalesef başka bir yere gidemiyorsan adam birkaç saat dersi istediği güne koyup boş güne de nöbet yazabilir, yok diğer arkadaşlara ayrı muameleye yaptı diye dilekçe vermek de faso fiso, kim bundan sonuç almış bilmiyorum. Eğer o okulda kalacaksan bir şekilde canını sıkarlar ama süt iznin varsa programını sana uygun ayarlamak zorunda, onu konuş en azından.

Geri