İHA-SİHA-TOGG-Kızılelma-İlk Bilgisayar-İnternet

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Mesajlar
2,733
Bu konularla ilgili size ilginç ve çarpıcı gelen lise grubu çocukların da ilgisini çeker dediğiniz videolar var mı arkadaşlar?Youtubedan da bakıyorum taradım izledim istediğim coşkuyu bulamadım videolarda :)
 
Şu video Pardus ile ilgili çok hoşuma gitti (tabi ilk başta 1-2 yer var onları keserek) ama güzel başlamış kötü bitmiş
 
Bu videoda ilk taşınabilir bilgisayar, içi incelenmiş. Basit bir program yazılıp çalıştırılmış.
ilk taşınabilir bilgisayar IBM 5100 1975yılı-24kg.
 
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Çocuklar bu dersi anlatırken Türkiyede otonom sürüşün yasak olduğunu söyledi böyle bir şey var mı nette baktım böyle bir bilgi yok.
 
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Çocuklar bu dersi anlatırken Türkiyede otonom sürüşün yasak olduğunu söyledi böyle bir şey var mı nette baktım böyle bir bilgi yok.
Otonom sürüş yasak değil. Sadece güvenlik tedbirleri ve diğer etkenlere göre testleri tamamlamadılar bu sebeple sadece Türkiye değil Avrupa'da da tam otonom sürüş izni verilmedi. Çalışmalar sürüyor. Zaten tam otonom sürüş şu an deneme aşamasında. Yani kurallar gereği otomobil içerisinde bir sürücü olmak zorunda. Aracı tamamen kendi yönetimine bırakmadan sürücünün de kontrolünde sürüşler deneniyor.

Türkiye’deki trafik alışkanlıklarının buna izin vereceğini düşünmüyorum. Mesele Aksaray'da kanunlara ve kurallara ters işler yapılıyor. Döner kavşak içinde dur tabelası var. Döner kavşağın içine giren diğerlerine yol veriyor.

Kurallar tam tersini söylemesine rağmen. Hatta geçen yıl okula trafik polisi çocuklara seminer verdi belediyeyi böyle olmadığına ikna edemedik hala, ada içine dur tabelası konmaz diyoruz ama olmuyor kaldırtamadık dedi. Bu sebeple Konya'da az daha kaza yapacaktım. Sonra burası Aksaray değil diye kendimi ikna etmeye çalıştım epey.

Yazın Bolu'ya gittim. Trafik ışığı yok herkes saygılı ve kurala uyuyor. Hiç sıkıntı yaşamadan istediğim yere ulaştım. İlk kez Bolu'ya girmiş olmama rağmen. Otonom sürüş orada sıkıntısız çalışır bence.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst