İHH YARDIM ÖRGÜTÜNE ZEKAT VE FİTRE

Kodla Büyü

samet_uğur

Aktif Üye
Bakara / 110" Namazı kılın, zekâtı verin, önceden kendiniz için yaptığınız her iyiliği Allah'ın katında bulacaksınız Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızı noksansız görür"

Son zamanlarda yardım açısından çığır açmış bu kuruluşa zekat ve fitrelerimizi verebiliriz arkadaşlar. online bağış yapabilirsiniz. Rabbim hayırlarınızı kabul etsin.
http://ramazan.ihh.org.tr/

Güzel işler yapıyorlar Allah razı olsun. Fakat zekat ve fitreyi elden bir şahısa vermeyi daha doğru buluyorum.

zekatı ve fitreyi öncelikle yakın çevreden başlayarak araştırıp vermek daha doğru diye düşünüyorum

tabiki yakından başlanmalı zekat ve fitre vermeye ama üç-beş kuruşta böyle hizmet eden yerlere vermekte fayda var değerli hocalarım, şahsi düşüncemdir.

İHH Başkanını canlı yayında izledim. kasım, aralık ayıydı sanırım. skyturk kanalında.
EL KAİDE yi destekliyor musunuz şeklindeki soruya "HAYIR" demedi.

Türkiye'nin her yerinden yardımlar topluyorlar ve bunlar EL KAİDE ve Suriye'deki ayrılıkçılara gidiyor.
İHH, ELKAİDE nin Türkiye uzantısıdır.

Re: Ynt: İHH YARDIM ÖRGÜTÜNE ZEKAT VE FİTRE

teksen yaptigin acik bir iftiradir. adamlar dunyanin her tarafindalar her orgute terorist derlerse nasil bu isler yuruyecek. daha gecenlerde isid bir yardim konvoyunu kacirdi tabi izledign medya bunlari yazmaz.

muratti32' Alıntı:
teksen yaptigin acik bir iftiradir. adamlar dunyanin her tarafindalar her orgute terorist derlerse nasil bu isler yuruyecek. daha gecenlerde isid bir yardim konvoyunu kacirdi tabi izledign medya bunlari yazmaz.
programda açıkça EL KAİDE yi destekliyor musunuz diye soruldu ve başkan açıkça; HAYIR, ÖYLE Bİ ŞEY YOK demedi.

eğer İHH olarak, EL KAİDE ile ilişkilendirilmekten rahatsız olsaydı, bunu canlı yayında net bi şekilde yapabilirdi, ama böyle bi fırsat olmasına rağmen yapmadı.

teksen' Alıntı:
muratti32' Alıntı:
programda açıkça EL KAİDE yi destekliyor musunuz diye soruldu ve başkan açıkça; HAYIR, ÖYLE Bİ ŞEY YOK demedi.

eğer İHH olarak, EL KAİDE ile ilişkilendirilmekten rahatsız olsaydı, bunu canlı yayında net bi şekilde yapabilirdi, ama böyle bi fırsat olmasına rağmen yapmadı.

ihh baskani "el kaide bir terorist orgurttur ve bizim iliskimiz yok" demesi o orgutu ihh nin karsina almasi demektir. ihh bugun el kaideninde dahil oldugu bir cok orgutun kontrol ettigi yerde faaliyet gisteriyor. eger onlara terorist derse oralarda is yapamaz bu yuzden baskan olarak keskin konusmaktan kacinmaktadir. bu baskanin beyanati benim yorumum degil.

sunu belirteyim ihh dunya genelinde 40000 yetime sahip cikmaktadir vu Turkiyenin yuz akidir

muratti32' Alıntı:
teksen' Alıntı:
muratti32' Alıntı:

ihh baskani "el kaide bir terorist orgurttur ve bizim iliskimiz yok" demesi o orgutu ihh nin karsina almasi demektir. ihh bugun el kaideninde dahil oldugu bir cok orgutun kontrol ettigi yerde faaliyet gisteriyor. eger onlara terorist derse oralarda is yapamaz bu yuzden baskan olarak keskin konusmaktan kacinmaktadir. bu baskanin beyanati benim yorumum degil.

sunu belirteyim ihh dunya genelinde 40000 yetime sahip cikmaktadir vu Turkiyenin yuz akidir
böyle bi örgüt, Türkiye'nin yüz akı falan olamaz. o sadece sizin, şahsi görüşünüz. sizi temsil eder. Türkiye Devletini ve halkını bağlamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adı teröristlerle yan yana getirilemez.(idi, 2002 ye kadar)!
başkanın çıkıp "el kaide bir terorist orgürttür ve bizim iliskimiz yok" demesi gerekir, zira gerçekten iddia ettikleri gibi sadece hayır işleri ilgili olan bi örgüt, adının eli kanlı, cani, terörist bi örgüt ilie yan yana geçmesine bile fırsat vermez. böyle bi durum varsa da gerekli açıklamalar ile kamuoyunu tatmin eder.

programda açık bi şekilde reddetmedi. "Suriye'de Esad'a karşı savaşıyorlar" dedi. bu ifadeyi aynen kullandı. ve sonra da bu sebepten dolayı biz niye ELKAİDE'ye düşman olalım ki demeye getirdi.

hem insani yardım örgütü olduğunuzu iddia edeceksiniz, hem de insanları hunharca katleden örgütler ile onları kınamadan şaibeli ilişkiler içinde olacaksınız.

bi yardım örgütünün(ihh, öyle olduğunu iddia ediyor), insanları katleden bi terörist örgütü karşısına almaktan çekinmesinin mantıklı bi tarafı var mı sizce?

teksen' Alıntı:
muratti32' Alıntı:
teksen' Alıntı:
muratti32' Alıntı:

böyle bi örgüt, Türkiye'nin yüz akı falan olamaz. o sadece sizin, şahsi görüşünüz. sizi temsil eder. Türkiye Devletini ve halkını bağlamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adı teröristlerle yan yana getirilemez.(idi, 2002 ye kadar)!
başkanın çıkıp "el kaide bir terorist orgürttür ve bizim iliskimiz yok" demesi gerekir, zira gerçekten iddia ettikleri gibi sadece hayır işleri ilgili olan bi örgüt, adının eli kanlı, cani, terörist bi örgüt ilie yan yana geçmesine bile fırsat vermez. böyle bi durum varsa da gerekli açıklamalar ile kamuoyunu tatmin eder.

programda açık bi şekilde reddetmedi. "Suriye'de Esad'a karşı savaşıyorlar" dedi. bu ifadeyi aynen kullandı. ve sonra da bu sebepten dolayı biz niye ELKAİDE'ye düşman olalım ki demeye getirdi.

hem insani yardım örgütü olduğunuzu iddia edeceksiniz, hem de insanları hunharca katleden örgütler ile onları kınamadan şaibeli ilişkiler içinde olacaksınız.

bi yardım örgütünün(ihh, öyle olduğunu iddia ediyor), insanları katleden bi terörist örgütü karşısına almaktan çekinmesinin mantıklı bi tarafı var mı sizce?

öncelikle İHH'nin terör örgütü olduğu iddiası iran ve siyonist iftirasıdır. anlaşılan sizde yalanın kuyruğundaki yerinizi almışsınız.

yetime mazluma yardım eden ADAM sadece yüz akı değil baş göz üstünde tutulacak adamdır. İHH nin kişilerle kurumlarla veya örgütlerle nasıl bir ilişkide olduğunu hürriyet veya oda tv den öğrenirseniz ancak terörist dersiniz. eğer gerçekleri öğrenmek istiyorsanız bir İHH görevlisiyle konuşun veya twitter, facebook gibi bir yerden görevliyi takip edin tabi GERÇEKLERİ merak ediyorsanız. değilse tartışmaya gerek yok

yapmıyacağınızı bilsemde İHH hakkında fikir sahibi olmak isterseniz aktif görev yapan aşağıdaki kişileri twitter dan takip edebilirsinz

@gocukkk , @mburakkrcglu

ben size başkanı canlı yayında izlediğimi,
gayet açık şekilde sorulan soruya başkanın, açık ve net olarak "HAYIR" demediğini, aksine "EL-KAİDE Suriye'de Esad'a karşı savaşıyor" dediğini
ve sonunda da lafı; "niye ELKAİDE düşmanı olalım ki" demeye getirdiğini söylüyorum.

bence bu durum, böyle bi ithamda bulunmak için yeterli.

başkanın ifadeleri böyle iken, sıradan bi üyenin değil, çalışanlara neyi sorayım?
yoksa bu kuruluşu temsil etme ve kuruluş adına açıklama görevi başkanın değil mi! başkanın söyledikleri kuruluşu bağlamıyor mu!

ayrıca, böyle bi terör örgütü ile ilişkisi olduğu iddialarını açıkça yalanlamayan bi örgüt;
ve insanları katleden bi terörist örgütü, karşısına almaktan çekinen bi örgüt, benim aklımda hala güvenilmez, hala şaibeli ve hala teröristlere destek sağlayan "sözde yardım kuruluşu(!)" olarak kalacaktır.

--amacım, size düşüncemi kanıtlamak ya da kabul ettirmek değil,
amacım, sadece düşüncemi paylaşmak. katılırsınız ya da katılmazsınız, orası sizin bileceğiniz bi iş.
bunları eklememin sebebi, son satırda yer alan, ön yargılarınıza dayanan, takip ettiğimi zannettiğiniz yayın organları isimleri.--
iyi geceler.

SAYIN TEKSEN HOCAM VARA YOKA TERS ÇIKIŞAN BİR HOCA PROFİLİ UYGULUYOR. Canın sağolsun fakat herşeyi siyasi bir propagandaya dönüştürmen beni üzüyor. Selametle

el kaide ile birileri ilişkilendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar malesef... ve malesef 17 aralık sürecinde birkaç ilin ihh büroları basılarak görevlileri gece baskınıyla el kaideden dolayı van emniyete götürülmüşlerdi. kayseriden de götürülenler oldu ve gerçekten şaka gibi bir durum.. götürülen kişiyi tanırım da görüşürüm de mümkün olmayan, akıl dışı bir durum... yani o kişi el kaideciyse eğer bende kaideciyimdir, her an bende kaidecilikten itham edilebilirim olur mu böyle şey...

bülent yıldırımla şahsen de oturdum, hangi konuşma çıkaramadım bir sürü yerde konuşuyor ama hep aynı şeyi söyledi şimdiye kadar... bizim illa birileriyle ilişkilendirmeye çalışmayın ve tuzaklı sorularda sormayın.. biz savaş bölgelerinde hizmet veriyoruz.. biz mazlum yardıma ihtiyacı olan insanlara ırkı,mezhebi, dini ayırmadan yardım götürüyoruz.. taraflı açıklamalar bizim oradaki arkadaşlarımızın hayatını tehlikeye atar, ulaşacağımız yerleri kısıtlar vs gibi bir çok defa durumu anlattı ama adamı illa ki bir yere yamayacaklar ya da karayacakları için demek istediği şeyin bir önemi kalmıyor, sonuçta işin dışındaki bir kişi de aynen böyle diyor, tarafını belli etmiyor, onlardan değilim demiyor... sana bana bunu söylemek kolay, üstümüzde sorumluluk yok, o bölgelerde elemanımız yok bir şeyimiz yok.

eğer ki bu mesele için kafa yoruyor ve gerçekten merak ediyorsanız her ilde temsilcilikleri var, gidiler kendi gözünüzle görürsünüz, gerekirse ortamlarında bulunur tanırsınız ve yargıya o zaman varırsınız.. insan bilmediğinden korkar.

samet_uğur' Alıntı:
SAYIN TEKSEN HOCAM VARA YOKA TERS ÇIKIŞAN BİR HOCA PROFİLİ UYGULUYOR. Canın sağolsun fakat herşeyi siyasi bir propagandaya dönüştürmen beni üzüyor. Selametle

hocam, ve the_korsan;
şahsi görüşüm,
mavi marmara ile yola çıkıp, hem de can verme pahasına, ve canlar verip, sonra da Kürecik'e İSRAİL ve ABD radarı kurulurken hiç ses çıkarmamak,... bence manidar ve ben bu nedenle İHH adlı kuruluşu ve faaliyetlerini samimi bulmuyorum, şüphe ile bakıyorum.

Sizin beklentilerinizi karşılamıyordur şüpheli yaklaşıyorsunuzdur ya da her insanın her istediğini yapamıyordur gerçeleştiremiyordur doğaldır hocam.. Her şey tam olmaz illa ki eksik olur, umarım daha da büyürler de herkesin beklentisini gerçekleştirecek kadar güç ve imkan sahibi olurlar.

Şimdi derneğin adı ve faaliyet alanı da belli..
mavi marmara insani bir hareket, fikir yanlış mı? değil... rahmetli erbakan yönlendirmesiyle çıkan bir gemi.. ve bence ülkemizin seyrini değiştiren bir gemi, turnusol gibi kimin ne olduğunu ortaya çıkartan bir gemi oldu..

Bence kendi sınırlarımız içindeki küreciği bırakalım da milli duygulara sahip olan herkes, adı, faaliyet alanı bu iş olan stklar ve siyasi oluşumlar birlik olup protesto edilmesine öncü olsunlar.. insani yardım derneği kendi işini yapsın, diğerleri de kendi işini faaliyet alanındaki faaliyeti bence..
dün gibi saadet partisi ile anadolu gençlik derneğinin Türkiye çapında her ilde yaptığı protestoları hatırlamaktayım, elbet sadece onlar değildi.. milli bir mesele milli bir protesto, milli bir eylem ama kendi kendilerine, malesef desteksiz ...

Dünyanın heryerine yardım götüren, Afrikada su kuyuları açan, binlerce yetimin bakımını üstlenen, başka yardım kuruluşlarının giremediği özellikle Türkmenlerin bulunduğu bölgelere gıda ve ilaç ulaştıran, katarakt hastalarının gerekli tıbbi destekle yeniden görmelerini sağlayan, kısacası nerde yardıma muhtaç, savaş mağduru ve mazlum varsa yanında olan İnsani Yardım Kuruluşudur. İHH yı teröre destek veren bir kuruluş olarak göstermek isteyen ise dünyayı kana bulayan Siyonist israil ve onun hamisi abd ve bunların yalakaları batı devletlerdir.

Malesef üzücü olan içimizdekilerin de bu yalan ve iftiralara inanması. Bundan en çok zararı yine müslümanlar görür, Allah müslümanlara birlik beraberlik ihsan etsin, şu an en çok ihtiyacımız olan bu.

Gazze destek bekliyor. Zekat, fitre ve bagislarla kardeslerimize ulasabilirsiniz. GAZZE yazip 3072'ye gondererek 5 TL bagislayabilirsiniz. 2126312121 ihh.org.tr

tksen41' Alıntı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray'da verdiği iftar yemeğinde Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye yardım götürmesini eleştirerek "Siz kalkıp da Türkiye'den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı'na mı sordunuz. Biz zaten bunları yapıyorduk." dedi....
http://odatv.com/giderken-basbakana-mi- ... 61200.html

Fakattt! Haber uydurma! Veya iftira! Olabilir. Malûm odatv'de yayımlanmış!
her-telden-f29/israil-jetlerinin-yakiti-tayyip-ten-t131122.html

https://youtu.be/IjyoraBlhbg

İktidarla bu kadar yakın ilişkisi olan bir yapıya STK denmez....bana mı sordunuz diyende birşey diyemez

volkankey' Alıntı:
Deniz feneri de öyleydi

Hocam deniz fenerinin avukatı değilim ancak bu konuda çok büyük yanlış anlaşılma var. Deniz feneri kimsenin bağış veya yardımlarını cebe atmış değildir. Deniz fenerinin hatası almanyada topladığı bağışları alman hükümetine vergi vermemek adına uluslararası para transfer kanunlarına aykırı olarak bavulla kaçak olarask ülkemize sokmaya çalışmasıdır. Adamlar göz yapacağım derken kaş çıkardılar. Üstlerindeki çamuru da artık temizleyemiyorlar. Her ne kadar bunu bilsem de bu olaydan sonra artık bende deniz fenerinden soğudum ve onlar vasıtasıyla yardım yapmıyorum.

eger cansuyu dernegi olmasaydi ilk tercihim ihh olurdu.
bir de (sağolsun) teksen kardesimiz bir seye karsi ise yuksek ihtimalle onun yaninda olmak doğrudur gibi bir kanaatim var:)

Geri