İki öğretmen öğrenciyi dövdü!

Kodla Büyü

cyberyahya

Aktif Üye
NO COMMENT

İki öğretmen öğrenciyi dövdü!
İzmir’in Konak ilçesinde 9. sınıf öğrencisi, iki öğretmeninden dayak yediği iddiasıyla polise başvurdu ve hastaneden darp raporu aldı.

18 Mart günü yaşanan olay, Yenişehir semtindeki Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kantin uzak olduğu için okul bahçesinin demirleri arasından seyyar satıcısından su almak isteyen Ünal C., H.B.Ö adlı öğretmeni tarafından darp edildi. Ünal C., olayı şöyle anlattı: "İsmini daha sonra karakolda öğrendiğim okulumuzun öğretmenlerinden H.B.Ö. bana küfür söyleyerek seslendi. 'Hocam neden böyle diyorsunuz' dedim. 'Sana mı sorcağım' diyerek ayaklarıma elindeki sopa ile ile vurmaya başladı. Ben 'vurmayın' dediğimde küfür ve hakaretlerle elindeki sopayla bu kez kafama vurdu. Sopayı tuttuğum anda da kafa attı ve kulağıma geldi. Ben kendisine ne bir kötü söz söyledim ne de vurmaya teşebbüs ettim. O bana vurmaya çalışırken, ellerini tutmaya çalışıyordum. Sopa kırılınca ağıza alınmayacak küfürler söyledi ve anneme küfür etmeye başladı. Bu sırada adını yine karakolda öğrendiğim öğretmen T.A. geldi. O da bana yumruk atıp küfür etmeye başladı. Ben 'vurmayın' diye bağırıyordum, bu sırada benim bölümdeki sınıf öğretmenim M.Ü. koşarak geldi ve iki öğretmenin elinden beni alıp, okul aile birliğinin odasına götürdü. Daha sonra annem Ayşe Çakır'ı telefonla arayıp yaşananları anlattım. Daha sonra babam ve annem gelip beni karakola ve darp raporu için Devlet Hastanesi'ne götürdüler" diye konuştu.

DAYAK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Ünal Ç.’nin öğretmenleri tarafından darp edilme anı saniye saiye okulun güvelik kameralarına da yansıdı. Kameralarda, Ünal Ç., okulun hemen yanında bulunan büfeciden su vermesini istiyor. Ardından Ünal’ın yanına gelen öğretmeniyle kısa bir tartışma yaşayan Ünal’a öğretmeni H.B.Ö., elindeki sopayla vurmaya çalışıyor. Daha sonra elleriyle Ünal’ı hırpalayan H.B.Ö.isimli öğretmeni birde suratına kafa atıyor. Bu sırada öğrenciler, öğretmeni tutmaya çalışırken, diğer bir öğretmen T.A., tekme tokat liseli gence vurmaya başlıyor. Uzun süre fiziki saldırıda bulunan öğretmenler, orada bulunan öğrenciler ve diğer öğretmenler tarafından sakinleştirilmeye çalışılıyor.

İki öğretmeni hem emniyete hem milli eğitime şikayet ettiklerini belirten Anne Ayşe Ç., oğlunun sınıf başkanı olduğunu, öğretmenlerine karşı saygısız davranan biri olsa neden başkan olarak seçileceğini sordu. Anne Ayşe Ç., “Oğlum suçlu bile olsa cezası idarece verilir. Bu tür ilkel yöntemlerle ceza verilmez. Hakkımızı arayacağız” dedi.

UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALDI

Olayı yargıya taşıdıklarını ifade eden Anne Ayşe C., oğlunun okuldan uzaklaştırma cezası aldığını ancak öğretmenlerin göreve devam ettiğini belirtti. Olaya isyan eden Anne Ayşe Ç.,: “Bunları yaşadıkları yetmezmiş gibi, okul yönetimi ve disiplin kurulu oğluma 5 gün uzaklaştırma cezası verdi. Ve bu öğrencinin şu anda psikolojisinin nasıl olmasını bekliyorsunuz. Ya da bu okula karşı, nasıl bir sempati duymasını bekleyebiliriz. Biz adalete sığınıyoruz aile olarak. Yetkili mercilerden bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Oğlum oıuldan uzaklaştırılırken 1 öğrenciye tekeme tokat kafasında sopa kıracak öğretmenler, şu anda okulda görevlerine devam ediyorlar.” diye konuştu.

Okul yönetimi ise, olayın yargı ve Milli Eğitim Müdürlüğüne intikal ettiğini belirterek sessiz kaldı. (İHA)

http://haber.mynet.com/iki-ogretmen-ogrenciyi-dovdu-688160-yasam/?utm_source=Mynet_HomePage

başını bilemiyoruz, öğrencinin ifadedeki gibi sevgi dolu olduğunu hiç sanmıyorum. ayırdıktan sonra uzatmasalarmış iyiymiş. rehberlikte veya disiplinde dosyası varsa öğretmenlere birşey olmaz zaten, öğretmende insanlıktan nasibini almamış olabilir, olabilir, olabilir. öğrenci gerçekten pırıl pırılsa mahkemede belli olur. bekleyip görmek lazım.

valla disiplinin olmadığı yerde başarıdan söz edilemez.
Tabi ki dayağı desteklemiyorum fakat okullarda disiplin namına şu anda hiçbirşey yok, özellikle ilköğretimde
Çocuklar iyice kendi başına oldular, birkaç sene sonrasını düşünemiyorum.

disiplin, ahlak ve edepten söz ettiğimiz yerde olur.Bencillik olmayan yerde disiplin olur.
Maneviyatı kör olmuş bir nesil yetiştirilirse maneviyattan uzak bir eğitim kurumu olursa bunlar yaşanır.Öğrenci suçludur ya da öğretmen bu olayın faillerinden ziyade toplumun bu hale gelmesinin sebepleri araştırldığında sonuç şunu gösteriyor.

Bu sebeple
İlla Edep, İlla edep

Edep olmadan ilim başa beladır. Edebi olmayan ilim sahibi başa beladır.Edep öğretilmeyen eğitim kurumu başa beladır.....

bu haberi star tv de gördüm. gerçekten yanlı haberlerine sinir oldum.
haber sonunda Nazlı Öztarhan ın muhteşem yorumuna da iyice delirdim. eğitimciler şiddet mi uygularsa ne olurmuş vs.
ardından şiddete uğrayan doktorların haberini verdiler. iki haber arasında o kadar tutum farkı vardı ki!
bir kez olsun öğrencileri tarafından şiddete uğrayan öğretmenlerin yanında olurlar mı acaba?
mesleğini icra ederken en çok hakarete uğrayan meslek öğretmenlik, hala saptırıyorlar şuursuz medya!

valla çok iyi dövmüşler 3 öğretmeni birden çileden çıkarabiliyorsa bardağı taşıran son damlayı yapmış çocuk.. birde görüntülere dikkatli bakılınca çocukta boş durmuyor öyle bide ne çocuğu ya eşşek kadar adam olmuş

Bizleri canavar gibi gösteren zihniyete yazıklar olsun.
Hiçbir öğretmen öğrencisine suçsuz yere zevk olsun diye el kaldırmaz.

Dışardan bakanlar için olay sadece sevgiyle (!) anlayışla (!) çözülecek kadar masum. Öğretmenler psikopat olduğu için elalemin çoluğunu çocuğunu dövmekten sadistçe zevk alıyor. Bahane bekliyor ki öğrenci şımarsın öğretmen de gününü stresini onun üzerinden atsın. Tamam dayak olmasın, korkutma olmasın, şiddet olmasın ama ne olsun biri bana bunu açıklasın. Ben hiç karışmıyorum, düşene de kalkana da çalana da çırpanada güç yetenlik yapana da utanmasam sınıfta bağıran çağırana bile karışmayacağım idareden ve diğer öğretmen arkadaşlardan utanıyorum. Çocuğa en ufak bir şey dediğinde soluğu rehberlikte müdürün odasında annesinin babasının yanında alıyor. Sen suçlu oluyorsun, niye çocuğu uyardın diye niye arkadaşına güç yetenlik yapan çocuğu anladığı dilden uyardın diye. Bana ne ya, beni ne alakadar eder açıkçası içinde insanlık olan bir şekilde doğru yolu buluyor gerisi de gitsin belasını bulsun. Çok dedim böyle sonra dayanamadım yine karıştım yine uyardım yine kızdım yine laf duydum yine yapmayacağım dedim yine yaptım. Ama bu sefer durabildiğim yere kadar duracağım.

Ama veliler, idareciler, toplum şunu bilsin ki; etkin bir gücün var olmadığı yerde küçük küçük güç odakları oluşur, her köşe başını bir zalim kapatır, herkes kendi adaletini uygulama yoluna gider. Aman neyse gece gece sallayın gitsin yaw :mrgreen:

Görüntülerde ses yok. Olayın evveliyatını da bilmiyoruz. Haberin altındaki yorumlara bakarsak önce öğrencinin öğretmene küfrettiğinden bahsediliyor. Annesi eserinin mevyelerini kısa sürede alır. Her hatasında arkasında durduğu arkadaşlarından 1-2 yaş büyük olup hala lise 1 de okuyan oğlu onun başına daha çok işler açar. Şeref yoksunu medya da her zamanki gibi olayı işine geldiği taraftan yayınlıyor. Memlekette çocukluğunda okulda başına kötü işler gelmiş bir çok insan şimdi çok farklı konumdalar. Her fırsatta geçmişteki kuyruk acılarının intikamını bugünkü öğretmenlerden alıyorlar.

fox haber de "sadece dışarıdan su istediği için dayak yedi" gibilerinden birşey söyledi..güya çocuk dışarıdaki seyyar satıcıdan su almış, onun için dayak yemiş..
merak ediyorum şu dayak olayının aslını.. bir an önce açıklasınlar esas sebebini..

Bende haberi ilk okuduğumda acaba ne yaptı da dayağı haketti diye düşündüm. Bırakın medyayı önce kendi okulumuzun müdürü bile bizi korumazken medyadan bir şey beklememek lazım. Ben de büyük bir şehrimizde doğu kökenli ailelerin çocukların olduğu ve mezun olduktan sonra torbacılık yapaaklarını söyleyen öğrencilerle uğraşıyoruz. Disiplini ara ki bulasın.
Böyle bir okulda çalışırken geçen gün müdür bey sağolsun düşünmüş, haber göndermiş. Öğretmenler sınıflarındaki en problemli öğrencilerin isimlerini versinler bir görüşeyim diye. Sevindik. Müdür Bey problemimize çözüm bulacak dedik. İllallah dedirten öğrenci isimlerini verdik. Müdür bey toplamış öğrencileri konuşmuş. Sonra öğrendik ki, toplantıda öğrenciler değil biz konuşulmuşuz. 'Sen ne yapıyorsun da öğretmen senin adını verdi' değil de 'öğretmen size ne yapıyor' sorusu sorulmuş güzide öğrencilerimize.
Bizim kurdumuz kendi içimizde

Arkadaşlardan biri 2 yıl kadar önce okul dağıldıktan sonra bir kız öğrenciyı arkadaşına şemsiye ile vuruyo diye uyarmış. Kızda cevap verince biraz tartışmışlar. Neyse o gün doktora gidip tokat attı diye rapor almış. Allahtan şahit veliler vardıda tokat falan atmadığı ortaya çıktı. Ama kadıncaz 1 sene uğraştı. O raporu veren doktorada ne demeli bilmiyorum.

nasıl bir öğrenciyse. iki öğretmeninde adını karakolda öğrenmiş...

eğer öğretmenler psiko manyak değillerse... genel olarak dusunursek kesin öğrenci hak etmiştir..

edersoy' Alıntı:
Arkadaşlardan biri 2 yıl kadar önce okul dağıldıktan sonra bir kız öğrenciyı arkadaşına şemsiye ile vuruyo diye uyarmış. Kızda cevap verince biraz tartışmışlar. Neyse o gün doktora gidip tokat attı diye rapor almış. Allahtan şahit veliler vardıda tokat falan atmadığı ortaya çıktı. Ama kadıncaz 1 sene uğraştı. O raporu veren doktorada ne demeli bilmiyorum.

hocam bu durmlar iftiraya uğrayan öğretmen olayın aslını ispat ettikten sonra, raporu alan öğrenci ve raporu veren doktor alehine tazminat davası dava açacak. işin peşini bırakmayacak. bu gibi örnekler olursa kimse kafasına estiği gibi iftira atamaz.

noIdea' Alıntı:
edersoy' Alıntı:

hocam bu durmlar iftiraya uğrayan öğretmen olayın aslını ispat ettikten sonra, raporu alan öğrenci ve raporu veren doktor alehine tazminat davası dava açacak. işin peşini bırakmayacak. bu gibi örnekler olursa kimse kafasına estiği gibi iftira atamaz.

Bizde önermiştik ama arkadaş artık bu işlerle uğraşmak istemiyorum, Allahından bulsun demişti.

Aman öğrencilerin psikolojisi bozulmasın;
Düzenin çivisi çıkmış, ar edilenler aleni şekilde yapılmaya başlanmış, edepsizlik norm olmuş önemli değil.
Aman öğrencilerin psikolojisi bozulmasın.

çok sıkıntılı bir durum. görüntülerde öğretmenler haksız bebe masum. aslını bilemeyiz ama. Allah korusun hepimizi.

Geri