İki ses kartı

Kodla Büyü

Bahadır1980

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzdaki bir sorunu çözmek için yardımlarınıza ihtiyacım var. Okulumuzda zil çalması için müdür beyin bilgisayarını kullanıyoruz. Gün boyu açık olduğu için bilgisayar bize uygun geldi. Gerekli kablo bağlantılarını yaptık ancak bu sefer müdür beyin diğer uygulamaları çalıştırırken okul hoparlörüne ses gitme durumu söz konusu oldu. Çözüm olarak biraz araştırma yaptığımda bazı sonuçlara ulaştım. İkinc bir ses kartıyla bu durum çözülebilir deniyordu ve alıp taktık. Yanlız çözüm olarak winamp, media player gibi programların output ayarları değiştirilerek çıkış aygıtı olarak ayarlanan ses kartını kullanması sağlanabiliyordu. Ancak bizim kullandığımız zil programında böyle bir seçenek bulunmuyor. O yüzden ayrı bir aygıt olarak çıkışa yönlendiremiyoruz. Ayrıca bir forum sitesinde anakartın özelliği olarak 7+1 ses kartının sürücü yazlımıyla kanal kanal ayrılabildiğini okudum. Ancak şuanda anakartı değiştirebilecek olanağımız yok. Bu nedenlerden dolayı zil programını kullandığımız bilgisayarda sesli diğer uygulamaları kullanamıyoruz. Sizden ricam bu sorunla daha önce karşılaşmış ve çözüm bulmuş arkadaşlarımız varsa paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler....

Hocam o iş bence yaş.
Bence okuldaki en kötü en eski ama çalışır durumdaki bilgisayarı zil sesi için atamanızı
ve müdürün bilgisayarını rahat bırakmanızı tavsiye ediyorum :D

hocam yarın ben de deniycem bu işi. Ben süper zill kullanıyorum o da sistem saatini tamamen kısıyor. Artık müdür yardımcısı kendisi açsın sesini

hocam biz sizin istediğiniz şekilde kullanıyoruz. istersen yarın gönderirim. çok kolay kullanımı. nasıl yapacağınıda anlatırım. henüz sorunu çözemediysen

sakar_huseyin' Alıntı:
hocam biz sizin istediğiniz şekilde kullanıyoruz. istersen yarın gönderirim. çok kolay kullanımı. nasıl yapacağınıda anlatırım. henüz sorunu çözemediysen
Hocam sorunu henüz çözemedik yardımcı olursanız çok seviniriz....

hocam kusura bakmayın yarın gönderirim dedim ama iki gündür okula gidemiyorum. sağlık nedenleri ile. yarın bir aksilik olmaz okula gidersem ilk işim göndermek olacak.

hocam kullandığınız program iki ses kartını desteklemeli. yani ses kartını seçebilmelisin. fazla araştırmadım ama bildiğim kadarıyla bu özelliği olan tek program bu. gönderdiğim sıkıştırılmış paket içindeki klasörü çıkarın. klasörü olduğu gibi C dizini içinde Program Files içine yapıştırın. daha sonra kalasörü açın. içinde TimeChimes klasörü var onuda aç. onunda içinde kırmızısiyah timechimes simgesini çift tıkla program çalışmaya başlamıştır. türkçedir. basit gibi görünür ama kullanışlıdır. Sonra Menü Ayarlar kısmından Ses Kartı Device bölümünden zil için kullanacağın ses kartını seç. bu ses kartı bilgisayar hoparlörü için kullandığın ses kartı değil diğer ses kartıdır. dikkat etmen gereken nokta burası. bir de prog ramı köşeden kapatmayın. Menüden GÖRÜNMEZ ŞEKİLDE SİSTEMDE ÇALIŞ tıklayarak çalışır durumda bırakın. tabi kablo bağlantılarını doğru yapmışsanız. Sound klasörü içinde zil sesleri var. silebilir değiştirebilirsiniz. değişikliği klasör içine direkt yapmayın. Ses İşlemleri Yeni yükle kısmından yap. yararlı olması dileğiyle.

Ekli dosyalar

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Hemen programı indirip deniyeceğim. Çok teşekkür ediyorum ilginiz için... Çok sağolun....

hocam bızım bt de bılgısayar kulaklıkları calışmıyor acaba neden olabılır yardım lutfen bırde kulaklıgı kasaya takıyorum kasadan ses gelıyo kulaklıktan degıl

Geri