İki yarım gün nöbet

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar süt iznim bu hafta bitiyor bebiş 1 yaşına giriyor derslerim öğlene kadardı şimdi nöbet başlayacak illa tam gün tutmak zorundamıyım 2 yarım gün olmuyor mu nöbet? Bebişi tam gün bırakmak istemiyorum açıkçası bu dönem başladım göreve zaten tam bana ihtiyacı olan dönem

(7) Hamile öğretmenlere, doğuma üç ay kala ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmez.

Bu durum idarenin insafına kalmış biraz hocam. İstese hiç yazmaz. Bence idarecinizle birebir konuşarak sıkıntınızı anlatın

İki yarım gün nöbeti konuşun idareyle kabul ederler hocam bizim okulda iki tane yeni doğum yapmış hocamıza yarımşar gün nöbet yazmıştık geçen yıl. Mantıklı ve kimsenin hakkının yenmediği bir yöntem idare kabul edecektir. Tek yapmanız gereken yanınıza bir hoca bulmak 2 yarım gün nöbet tutacak.

Müdür bakarız dedi zaten ama mevzuatta yeri yoksa yapmaz varsada ikiletmez huyu öyle. Yasal olarak 2 yarım günü nasıl gösterecekki.

Yasal bir sakınca yok hocam size nöbet görevinizi tebliğ ederken gün olarak değil saat olarak tebliğ edecek. Gün boyu sorumlu bir nöbetçi öğretmen olacağı için herhangi bir sıkıntı yok.

Bence de sıkıntı olmaz iki yarım gün gayet de verilebilir...

Enterprise' Alıntı:
Arkadaşlar süt iznim bu hafta bitiyor bebiş 1 yaşına giriyor derslerim öğlene kadardı şimdi nöbet başlayacak illa tam gün tutmak zorundamıyım 2 yarım gün olmuyor mu nöbet? Bebişi tam gün bırakmak istemiyorum açıkçası bu dönem başladım göreve zaten tam bana ihtiyacı olan dönem

SÜT İZNİNİZ BU HAFTA BİTMİYOR. ANALIK İZİN SÜRENİZ NE ZAMAN BİTTİYSE ONDA TAM 1 YIL SONRASI. YANİ DOĞUMDAN SONRA 8-13 HAFTA ARASI BİR İZİN KULLANMIŞ OLMALISINIZ. iŞTE BU İZNİN BİTİPDE GÖREVE BAŞLADIĞINIZ GÜN İTİBARİ İLE 1 YIL SONRASINDA SÜT İZNİNİZ BİTİYOR. NÖBET GÖREVİ VEREBİLİRLER AMA SÜT İZNİNİZİ İSTEDİĞİNİZ SAATTE KULLANMA HAKKINIZDA VAR.

657 sayılı dmk 104 madde
D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda
günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.

Hocam doğum sonrası 8 hafta izin kullandım sonra 4-5 ay ücretsiz izin aldım sonra göreve başladım. Bu durumda bebek 14 aylık olana kadar günde 1.5 saat süt izni kullanabilir miyim, bu durumda ben saat 1e kadar nöbet tutacağım sonra süt iznimi kullanacağım derse de girmem bu saatten sonra nöbette tutma diyebilirmiyim

mevzuat' Alıntı:
Enterprise' Alıntı:

SÜT İZNİNİZ BU HAFTA BİTMİYOR. ANALIK İZİN SÜRENİZ NE ZAMAN BİTTİYSE ONDA TAM 1 YIL SONRASI. YANİ DOĞUMDAN SONRA 8-13 HAFTA ARASI BİR İZİN KULLANMIŞ OLMALISINIZ. iŞTE BU İZNİN BİTİPDE GÖREVE BAŞLADIĞINIZ GÜN İTİBARİ İLE 1 YIL SONRASINDA SÜT İZNİNİZ BİTİYOR. NÖBET GÖREVİ VEREBİLİRLER AMA SÜT İZNİNİZİ İSTEDİĞİNİZ SAATTE KULLANMA HAKKINIZDA VAR.

657 sayılı dmk 104 madde
D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda
günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.

Geri