İkili Öğretim BTR İki öğretmen Ders Paylaşım

Kodla Büyü

limalima

Üye
Mesajlar
6
Merhaba arkadaşlar. Okulumuz ikili öğretim 5. ve 6. sınıflarda toplam 40 saat bilişim dersi var. BTR başvurusu yaptım. 40 saat dersi 10 saat ben, 30 saat diğer arkadaş alarak paylaşabilir miyiz? Yoksa ben en az maaş karşılığı(15 saat) mi ders almak zorundayım ya da 20 20 olarak mı paylaşmalıyız. İlçemiz formatörü benim en az 15 saat almam gerektiğini söyledi.
 
Diğer arkadaş yeni atama. BTR başvuru şartlarında ücretli öğretmen görevlendirilmeyecek şekilde ders alır yazıyor. 10 saat almam problem oluşturur mu? Bu çıkarımı hangi maddeye dayanarak anlamalıyız.
 
limalima' Alıntı:
Diğer arkadaş yeni atama. BTR başvuru şartlarında ücretli öğretmen görevlendirilmeyecek şekilde ders alır yazıyor. 10 saat almam problem oluşturur mu? Bu çıkarımı hangi maddeye dayanarak anlamalıyız.

Hocam eğer ders saati daha az olsaydı dediğiniz şekilde olabilme ihtimali vardı. Ama maaş karşılığı doldurma durumu varken böyle istemeniz makul karşılanmaz. Genelde öğretmenin 15 saati doldurması istenir. Eğer doldurma imkanı yoksa o zaman dediğiniz mantıklı olur. Şu da var. Diğer arkadaşın ek ders alması için biraz mantıklı gelebilir. Tabii Btr yapmayacaksa.
 
Hem diğer arkadaşın tam ek ders alması hem de okulun şube sayısının fazlalığı ve akıllı tahta işlerinin yoğunluğu nedeniyle az ders almak istiyorum. 10 saat almamın önünde kesin bir engel var mı? İdare hangi maddeye dayanarak ders paylaşımı yapmalıdır?
 
Hocam,

Öğretmenin asli görevi 15 saat maaş karşılığını doldurmaktır. O yüzden sizin maaşınızı hak edebilmeniz için 15 saate girmeniz gerekir.
 
Hocam önceden 6-15 saat arası sınır vardı. 6 saat derse girerken de tam ek ders alıyorduk. Yeni haliyle 30 saate kadar varsa derse formatör girecek ücretli öğretmen görevlendirilmeyecek yazıyor. Ama bizim durumda derse diğer öğretmen giriyor. ücretli öğretmen değil. ek ders tasarrufu üzerinden yola çıkarsak benim ve diğer öğretmenin dersi 20 20 paylaşıp 10 saat de btr görevim olması lazım. yani en ekonomik olanı bu ek ders için. hiç ders olmasa da btr görevlendirmesi yapılabiliyor. derse varsa girecek diyor var ama diğer öğretmen giriyor. bence bu durum istisna bir durum ve tereddüt edilen hususlarda karşılığı yok.
 
10+30 saat paylaşımında yasal nasıl bir engel var?
Habib hocam öğretmenin asli görevi 15 saat maaş karşılığı doldurmaktır ancak 15 i saati dolduramayan aynı eğitim bölgesindeki başka okula dersi doldurmaya filan gitmiyor sonuçta..

10+30 şeklindeki ders paylaşımına, yada buna benzer bir paylaşıma resmi olarak böyle yapamazsınız, yapılamazsa neye göre niçin yapılamaz bir itiraz cevap alan oldu mu? Sonuçta ücretli öğretmen gelmiyor bir şey gelmiyor... Ücretli öğretmen görevlendirilmeyecek şekilde yapılan fbtr ile 10+30 saat paylaşımı gayet normal, aksi bir yazı bilmiyorum şahsen.
 
Hocalarım,

"Yegitek 30.12.2015 tarih ve 13507730 sayılı yazının 3. maddesi gereği, Görevlendirilen öğretmenler, mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütecektir." denilmektedir. Buna göre 6 saat dersi olan bir FP-Btr o 6 saate girdikten sonra FP-Btr görevini getirir. Olmayan bir derse giremeyeceği için bu kadar girebilmektedir. Bu durum FP-Btr olmasa da aynıdır. 20 saat dersi olan FP-Btr o 20 saate girdikten sonra FP-Btr görevini getirir. İki öğretmenin olduğu yerde ise FP-Btr maaş karşılığını doldurur diğeri ise kalan derslere girer. Eğer siz 30+10 şeklinde yaparsanız öğretmen asli görevi olan 15 saate girmediği için kamu zararı oluşturmuş olursunuz.
 
Geri
Üst