İlçe formatörü olarak görevlendirilme ve zorunlu hizmet?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aak

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar ben geçen aralıkta göreve başladım ve zorunlu hizmetimi yapıyorum. Eğer ilçe formatörü olursam çalışacağım süre zorunlu hizmetten sayılmayacak mı ? Böyle bir duyum aldım. Doğruluğu nedir acaba?

Duyumun kaynağını yazarsanız yorum yapma şansımız olur. Çünkü ilk defa okuyorum böyle bir şeyi...

aak' Alıntı:
Bir arkadaş. Sağlam bir kaynak değil yani

kulak arkası edin :D kadronuz ilçede ise ve siz ilçede MEM de görev yaparsanız il içi tayinde hizmet süreniz sayılmaz ama il dışı için böyle birşey söz konusu değil. Zorunlu hizmet o ildeki görev süreniz ile ilgili...

nosTRa' Alıntı:
kulak arkası edin :D kadronuz ilçede ise ve siz ilçede MEM de görev yaparsanız il içi tayinde hizmet süreniz sayılmaz ama il dışı için böyle birşey söz konusu değil. Zorunlu hizmet o ildeki görev süreniz ile ilgili...

hocam tam olarak anlayamadım. Benim burada zorunlu hizmet sürem 7 yıl. Bir kısmı okulda bir kısmı memde olsa 7 yıl çalıştıktan sonra tayin isteyemez miyim?

ilçe için. ankara da ilçe merkezi.

Hizmet Bölgesi Hizmet Alanı Yerleşim Yeri Zorunlu Hizmet Yükümlüğü Süresi(Yıl) Hizmet Puan
1 4 ŞEHİR 7 14

hocam hangi kurumda çalıştığın önemli değil. bulunduğun yerleşim yerinde 7 yıl çalıştığın zaman zorunlu hizmetin biter.

hocam biterde. 3 sene bulunduğun yerde çalışma zorunluluğun varya. tayin isteyebilmek için. madem memde çalışanlar il içi tayinde hizmet süresinden sayılmıyosa ben memde 7 yıl çalışsam nasıl olacak onu soruyorum.

aak' Alıntı:
hocam biterde. 3 sene bulunduğun yerde çalışma zorunluluğun varya. tayin isteyebilmek için. madem memde çalışanlar il içi tayinde hizmet süresinden sayılmıyosa ben memde 7 yıl çalışsam nasıl olacak onu soruyorum.

İl içi tayinde bulunduğunuz kurumdaki görev süresi baz alınıyor yani bu durumda okuldaki hizmet süresinden sayılmıyor, ama il dışını ya da mecburi hizmetinizi etkilemiyor çünkü onlarda bulunduğunuz ildeki ya da bölgedeki hizmet süreniz baz alınıyor.

tayin süresinden sayılıyormu bilmiyorum. başlıkta zorunlu hizmeti sorduğun için yazdım. bu konuda en doğru bilgiyi atama bölümünden alabilirsin.

siz zorunlu hizmet bitiminde il dışı isteyecekseniz o ilde nerde çalıştığınızın bir önemi yok. zorunlu hizmetiniz biter.

nosTRa' Alıntı:
siz zorunlu hizmet bitiminde il dışı isteyecekseniz o ilde nerde çalıştığınızın bir önemi yok. zorunlu hizmetiniz biter.

yok hocam il içi isteyeceğim. 7 sene biterse :wink:

aak' Alıntı:
Arkadaşlar ben geçen aralıkta göreve başladım ve zorunlu hizmetimi yapıyorum. Eğer ilçe formatörü olursam çalışacağım süre zorunlu hizmetten sayılmayacak mı ? Böyle bir duyum aldım. Doğruluğu nedir acaba?

Duyum %100 doğrudur.

3.4. maddesi: “İl içinde yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin, yer değiştirmeleri için gerekli olan bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler dikkate alınır. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu dışında görevlendirilen öğretmenlerin yer değişikliği isteğinde bulunabilmeleri için görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları gerekir (Norm fazlası olup ihtiyaç nedeniyle başka bir eğitim kurumuna görevlendirilenler hariç).”

il içi tayinde kadronuzun bulunduğu kurumda geçen süreler dikkate alınır... eğer ilçe MEM'de iseniz il içi tayinlerde orada geçen süreler dikkate alınmaz...

il dışı tayininizde ise o ildeki hizmet süreniz dikkate alınır. doğal olarak il dışı tayinde süre olarak bir sıkıntı çıkarmaz...

Geri