İlçe Halk Eğitim mi Köy Okulu Mu?

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli hocalarım,
Sizden bir öneri bekliyorum. 2 gündür özel mesajla halk eğitimde çalışan 2 arkadaşa da ulaşarak cevaplar aldım ama net bir karar veremedim bir türlü. Özür grubu tercihimde bir öneri bekliyorum. Sağolsun arkadaşlar özelden tüm sorularımı yanıtladı ama hala karar veremedim. Bugün de HEM'e bir uğrayıp oraya da bakıp karar veririm.
Durumum özetle şu;

... ilçesindeyim 22000 kır 22000 şehir olarak 45000 civarı nüfuslu bir yer. BÖTE mezunuyum. İlçeye 8-10 km mesafedeki köyler ile ilçe HEM arasında tercih yapacağım bu akşam üzerine kadar. Köyü tercih edersem, köylerde ders saati 6 yani bir gün dersim olacak ve 4 gün ilçe merkezindeki bir lisede BTR oluyorum.

Sorularım ise şu şekilde; eğer üşenmeyip cevaplayan olursa çok memnun olurum. Kısa kısa cevap vermeniz bile yeterli.

BTR olmadan HEM'de iken;
1- Böte'den dolayı maaş karşılığım 15 ders, fazlasına gerek var mı? Yani zorlayabilirler mi?
2- 15 veya 20 saatlik kurs açtığımızda, kurs saatleri dışında HEM'de beklememize gerek var mı? Hiç kurs açılmazsa HEM'de bekliyor muyuz?
2- Usüle göre 160 saatlik İşletmenlik kursunu haftada 20 saat olacak şekilde ayarlıyorlarmış. Bu kursu 4+4+4+4+4 yapmak yerine haftasonu veya 2 güne sığdırabiliyor muyuz?
3- 160 saatlik İşletmenlik kursu 20 saat olarak, 2 ayda bitecektir. Bu durumda haftalık sadece 5 ek ders ve ayda 20 ek ders alabiliriz doğru mudur? Peki 2 ayın sonunda kurs bitince, kurs olmadığı için ek dersi geçtim maaş karşılığı bile dolmuyor. Bu durumda ne yapıyoruz? 15 saat HEM'de mi oturuyoruz? Veya zorla ilçedeki okullara 15 derse mi yolluyorlar? Ya da sadce maaş alıp evde mi oturuyoruz?
4- Şu an ilçe HEM'de aktif bir laboratuvar yokmuş. Taşınma süreci var ama hemen de bitmez. Eğer kurs açılırsa başka okulda verebilir miyiz kursu? BT laboratuvarı açılırsa altyapısını oluşturmak bize kalmaz heralde değil mi?
5- 30-40 kişi toplayabilirsek, kurs sayısını artırmak için bu grubu 15-20 olarak iki gruba ayırıp 2 kurs açabilir miyiz? Veya yarısı hemen, yarısı 2 ay sonra olacak şekilde ayırabilir miyiz? Bunun planlamasını neye göre belirlenir, idareyle arayı iyi tutmaya mı bağlıdır?

BTR olduğumuzda HEM'de iken;
1- En faza 10 saat kursa girebiliyormuşuz, onun saatleri 2+2+2+2+2 olmak zorunda mı yoksa haftasonu 5+5 yapabilir miyiz?
2- Eğer talep varsa 10'dan fazla kurs saatine girersek fahri mi girmiş oluruz? 10'dan fazla girmek istemediğimizde zorlama yaptırabiliyorlar mı?
3- Ek ders BTR'den haftalık 18 saat oluyor, eğer 10 saatlik kurs açsak haftalık 18 + 10 ek ders mi alıyoruz? Çünkü maaş karşılığı ortadan kalkıyor galiba.
4- HEM'de kurs açıp 10 saat dışında çalışmaya/beklemeye gerek var mı?

Eğer cevaplayabilirseniz, köy yada HEM'i seçeceğim. Cevap gelmezse bu dönem için lisede BTR'ye başvurdum, herhangi bir köyü tercih ederim. Pişman olursam yazın özür grubunda boşluk kalırsa HEM'i tekrar tercih ederim.

Saygılarımla

Yeri gelmişken, özelden yardım olan AKADEMİA ve omd nickli arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim.

bende sizin gibiyim
4 YILLIR KÖYDEYİM(10km) BİLİŞİM SINIFI var btr (6 saat ders) olabiliyorum 10 dk halk eğitim müdürüyle konuştum gece kurslar olur cumartesi-pazar kurslar olur gündüzleri genelde boş olursun dedi kursun olmadı diyelim maaş karşlılığı buraya gelmen gerekir dedi evli ve çocuklar varsa bence zor
eski bilgisayrcı sıkılmış bırakmış halk eğitimi anlattığım gibi bir hayat tarzı sizin için iyiyse olabilir ama kesinlikle gitmeyeceğim

Evli ve çocuk da haftaya geliyor inşallah :oops:

Mesai saatlerini ve ücreti bu kadar düşünmemin bir nedeni de aslında bunlar.

İşin ortasını cevaplayan olmadı ama, ya kesin yaz bir an önce geçmeye çalış deniliyor. Ya da "yani, iyi ama zaman konusu vs. konulardan dolayı zorlanabilirsin" diyen var. o yüzde kafayı karıştırdı.

subversaa' Alıntı:
Değerli hocalarım,
Sizden bir öneri bekliyorum. 2 gündür özel mesajla halk eğitimde çalışan 2 arkadaşa da ulaşarak cevaplar aldım ama net bir karar veremedim bir türlü. Özür grubu tercihimde bir öneri bekliyorum. Sağolsun arkadaşlar özelden tüm sorularımı yanıtladı ama hala karar veremedim. Bugün de HEM'e bir uğrayıp oraya da bakıp karar veririm.
Durumum özetle şu;

... ilçesindeyim 22000 kır 22000 şehir olarak 45000 civarı nüfuslu bir yer. BÖTE mezunuyum. İlçeye 8-10 km mesafedeki köyler ile ilçe HEM arasında tercih yapacağım bu akşam üzerine kadar. Köyü tercih edersem, köylerde ders saati 6 yani bir gün dersim olacak ve 4 gün ilçe merkezindeki bir lisede BTR oluyorum.

Sorularım ise şu şekilde; eğer üşenmeyip cevaplayan olursa çok memnun olurum. Kısa kısa cevap vermeniz bile yeterli.

BTR olmadan HEM'de iken;
1- Böte'den dolayı maaş karşılığım 15 ders, fazlasına gerek var mı? Yani zorlayabilirler mi?
2- 15 veya 20 saatlik kurs açtığımızda, kurs saatleri dışında HEM'de beklememize gerek var mı? Hiç kurs açılmazsa HEM'de bekliyor muyuz?
2- Usüle göre 160 saatlik İşletmenlik kursunu haftada 20 saat olacak şekilde ayarlıyorlarmış. Bu kursu 4+4+4+4+4 yapmak yerine haftasonu veya 2 güne sığdırabiliyor muyuz?
3- 160 saatlik İşletmenlik kursu 20 saat olarak, 2 ayda bitecektir. Bu durumda haftalık sadece 5 ek ders ve ayda 20 ek ders alabiliriz doğru mudur? Peki 2 ayın sonunda kurs bitince, kurs olmadığı için ek dersi geçtim maaş karşılığı bile dolmuyor. Bu durumda ne yapıyoruz? 15 saat HEM'de mi oturuyoruz? Veya zorla ilçedeki okullara 15 derse mi yolluyorlar? Ya da sadce maaş alıp evde mi oturuyoruz?
4- Şu an ilçe HEM'de aktif bir laboratuvar yokmuş. Taşınma süreci var ama hemen de bitmez. Eğer kurs açılırsa başka okulda verebilir miyiz kursu? BT laboratuvarı açılırsa altyapısını oluşturmak bize kalmaz heralde değil mi?
5- 30-40 kişi toplayabilirsek, kurs sayısını artırmak için bu grubu 15-20 olarak iki gruba ayırıp 2 kurs açabilir miyiz? Veya yarısı hemen, yarısı 2 ay sonra olacak şekilde ayırabilir miyiz? Bunun planlamasını neye göre belirlenir, idareyle arayı iyi tutmaya mı bağlıdır?

BTR olduğumuzda HEM'de iken;
1- En faza 10 saat kursa girebiliyormuşuz, onun saatleri 2+2+2+2+2 olmak zorunda mı yoksa haftasonu 5+5 yapabilir miyiz?
2- Eğer talep varsa 10'dan fazla kurs saatine girersek fahri mi girmiş oluruz? 10'dan fazla girmek istemediğimizde zorlama yaptırabiliyorlar mı?
3- Ek ders BTR'den haftalık 18 saat oluyor, eğer 10 saatlik kurs açsak haftalık 18 + 10 ek ders mi alıyoruz? Çünkü maaş karşılığı ortadan kalkıyor galiba.
4- HEM'de kurs açıp 10 saat dışında çalışmaya/beklemeye gerek var mı?

Eğer cevaplayabilirseniz, köy yada HEM'i seçeceğim. Cevap gelmezse bu dönem için lisede BTR'ye başvurdum, herhangi bir köyü tercih ederim. Pişman olursam yazın özür grubunda boşluk kalırsa HEM'i tekrar tercih ederim.

Saygılarımla

Yeri gelmişken, özelden yardım olan AKADEMİA ve omd nickli arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim.

hocam hemen hemen aynı durumdayım. Yarın için izin aldım ile gidip halk eğitimdeki arkadaşlarla bir görüşeceğim son kararımı öyle vereceğim. Sorduğunuz soruların bir çoğunu bende merak ediyorum fakat idareye göre değişen durumlarda var anladığım kadarıyla hepimizin hakkında hayırlısı!..

uyelik269' Alıntı:
hocam hemen hemen aynı durumdayım. Yarın için izin aldım ile gidip halk eğitimdeki arkadaşlarla bir görüşeceğim son kararımı öyle vereceğim. Sorduğunuz soruların bir çoğunu bende merak ediyorum fakat idareye göre değişen durumlarda var anladığım kadarıyla hepimizin hakkında hayırlısı!..

Ben daha düşünmeyeceğim. Cevap gelirse buradaki yorumları değerlendiririm, bir de çıkışta HEM'e uğrarım kurs durumunu sorarım. Ona göre akşama tercihimi yaparım. Hayırlısı.

hocam ben her ikisinde de çalıştım. son 3 yıldır anadolu lisedindeyim
hem'de maaş karşılığı 15. benim çalıştığım ilçe merkez 11000, köyler de 9000'di sanırım. zaman zaman kurs sıkıntısı oluyordu.
halk eğitim müdürlüğüne gidip bir idareciyle konuşman gerekiyor. acaba kurs sıkıntı var mı?
açılan kurslara çoğunlukla çalışan kesim geldiği için hafta içi akşam veya haftasonu kurs istiyorlardı. bu sana uyar mı acaba?
kurs açılmadığı 1-2 hafta boyunca halk eğitim merkezinde günde 3-4 saat oturdum. onların tutumuna da bağlı, bazı halk eğitim merkezlerinde kurs sıkıntısı olursa ilçe milli eğitime üst yazı yollayıp okula görevlendirmene aracı oluyorlar
kursun açılması için kursiyer sınırı 12'dir. biz genelde 20 kişiyle açıyorduk. 10-15 kişi geliyordu. eğer devam eden 8'in altına düşerse o kurs kapanır. bazı halk eğitim merkezleri 40-50 ile de açabilir. bu idarecilere bağlı biraz da. temel bilgisayar kullanımı 160 saat. haftalık 12 saatten yaklaşık 13 hafta sürer. ders programını sen yapıyorsun (tabi kursiyerlere de uymalı) , sonra halk eğitim ve üst kurumlar onaylıyor.
halk eğitimdeki diğer bilgisayar kurslarına ve saatlerine şuradan bakabilirsin. http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprograml ... /foet.html
kursu istediğin yerde verebilirsin, yeter ki senin müdürün oranın müdürüyle yer konusunda anlaşsın.
hocam soracağın başka sorular varsa yardımcı olabilirim elimden geldiği kadar....

Hem'de iken lisede veya fatih projeli liseler dolduğunda şartları uyan herhangi bir ortaokulda BTR olmaya engel var mı?
BTR olduğumuzda kurs açılırsa, akşamları ve haftasonu mecburen HEM'deki görevimizi mi yapacağız?

subversaa' Alıntı:
Hem'de iken lisede veya fatih projeli liseler dolduğunda şartları uyan herhangi bir ortaokulda BTR olmaya engel var mı?
BTR olduğumuzda kurs açılırsa, akşamları ve haftasonu mecburen HEM'deki görevimizi mi yapacağız?
hocam 6 senedir çalışıyorum, hiç btr olmadım. btr ile ilgili çok bilgim yok. ama nadiren de olsa hem'de çalışıp btr olan duydum. eğer lisedeki btr öğretmeni derse giriyorsa senin de hem'de derse girmen gerekebilir bence....
eğer kurs çoksa hafta içi sabahları da kurs vardır belki bunu idarecilere sormak gerekiyor. şunu unutma. yönetmeliğe göre kursta eğitici olarak çalışmanın 1. önceliği hem'in kadrolu öğretmeninde, sonra bölgedeki kadrolu öğretmenler. ondan sonra usta öğreticiler. bir çok hem keyfi olarak usta öğreticilere veriyor kursları. haksızlık yaşama.

Geri