ilçedeki liseye fatih kapsamında tahtalar geldi, ili arayıp öğretmenlere kurs verme hususu nasıl oalcak diyorum, sen veremezsin biz adam gönderip kurs verdirecez diyorlar, 3 aydır gönderecekler. Üç aydır gelen 500 bin lira değerindeki tahtalar müzik dinlemek, film seyretmek için kullanılıyor. Heralde devletin kasteddiği fatih projesi bu olsa gerek; "lay lay lom..."
20 milyar tl yatırım yaptığın projede, zaten öğrenciler kendi başlarına da öğrenebiliyorlar deyip ilçelerde birer ikişer bilişimci bırakırsan olacağı bu...
sonra da milletin parası nereye gidiyo?...Çok düşünmeye gerek yok, Nereye gidecek heba olup gidiyor.....
(Yanlış anlaşılmasın ben fatih projesinin kendisini eleştirmiyorum, Uygulanabilirliğini eleştiriyorum, Öğrencilerin ve öğretmenlerin teknoloji kapasitesinin zayıflığı bilişimcilerin de olmamasıyla iyi bir sonuç veremez zaten.
Uygulanabilirliği olmayan proje bakın nasıl olur? Tarihten bir misal: Sarıkamış Harekatı iyi araştırlırsa çok kapsamlı muazzam bir harekat olarak görülür. Harekat planı muazzam ama o çetin kış şartlarına imkansızlıklarımızda eklenince 90 bin mehmetçiğimizi savaşmadan toprağa gömdük.
fatih projesinin de sağlıklı uygulanabilmesi için, bilişimciye ve bilgisayar derslerine hararetle ihtiyaç var, yoksa o paralar birilerinin cebini doldurmaktan öteye gidemeyecek)