İLİÇİ İLE İLGİLİ BİR SORU...

Kodla Büyü

okanformula

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaş sorum şu, geçen sene iliçinde ilk başvuru alınıp, muhtemel boşalacak okullarda tercih listesinde oluyordu. Ancak kılavuza göre, eski sisteme dönülmüş gibi görünüyor. Yani şu an norm ihtiyacı olan okullar tercih edilebilecek, muhtemel boş olacak okullar tercih edilemeyecek gibi duruyor, ya da ben bişeyi gözden kaçırıyorum, bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

hocam benim bildiğim iliçinde bütün okular öğretmen olsun olmasın açık görünüyor.eğer o okulda norm yoksa sıraya giriyorsunuz.

Evet hocam şimdi hatırladım, ancak bu uygulama İstanbul gibi büyük bi şehirde ölü tercih yapmaya sebep verir.

yeni yayınlanan kılavuza göre sizin dediğiniz doğru okan hocam... sadece açık okullar gösterilecek, taslakta bir madde vardı ama onu kılavuzda göremedim (tercih yapanlarında okulları görünecek yazıyordu)

sizin atanabileceğiniz her okul sisteme açılacak sıra tayini olacak hizmet puanı yüksek olanın tayini yapıalcak

bu yıl sadece boş kadro bulunan okullar tercih edilebilecek ve geçen yıl olduğu gibi sıra çalıştırılmayacak

k.cokol' Alıntı:
bu yıl sadece boş kadro bulunan okullar tercih edilebilecek ve geçen yıl olduğu gibi sıra çalıştırılmayacak

hocam yanlış bilgi normu olan her okul açılacak sıra çalıştırılmayacak ama sıra tayini yapılacak

taslakta alttaki madde vardı

İl içi yer değişikliği başvurularında en çok 25 (yirmi beş) eğitim kurumu tercih edilebilir. Öğretmenler, alanlarında açık norm ilan edilen eğitim kurumları ile birlikte yer değiştirme yoluyla ayrılanların boşaltacağı normların olduğu eğitim kurumlarını da tercih edebilirler; ancak bu okullardan ayrılan öğretmen olmaması halinde bu tercihler dikkate alınmaz.

duyuruda bu madde yerine alttaki madde var...
Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 25 (yirmi beş) eğitim kurumu tercih edebilir.

üstteki maddeye göre boş kurumlar açılacaktı ama sanırım yönetmeliğe aykırı olacağından tekrar geri dönmüşler... bütün okullar açılacak...

egitimci.' Alıntı:

İl içi yer değişikliği başvurularında en çok 25 (yirmi beş) eğitim kurumu tercih edilebilir. Öğretmenler, alanlarında açık norm ilan edilen eğitim kurumları ile birlikte yer değiştirme yoluyla ayrılanların boşaltacağı normların olduğu eğitim kurumlarını da tercih edebilirler; ancak bu okullardan ayrılan öğretmen olmaması halinde bu tercihler dikkate alınmaz.

Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 25 (yirmi beş) eğitim kurumu tercih edebilir.

üstteki maddeye göre boş kurumlar açılacaktı ama sanırım yönetmeliğe aykırı olacağından tekrar geri dönmüşler... bütün okullar açılacak...

Hocam dediğinin tam tersi değil mi? Yani taslağa göre tüm okullar açılacaktı, ama son nihai duyuruya göre, sadece norm ihtiyacı olan okullar açılacak heralde, ben bunu anladım paylaştıklarından... Yani senin son cümlende bütün okullar açılacak lafı yanlış oldu sanırım...

başka bir maddeye ben mi rastlamadım bilmiyorum ama alttaki maddeye bir ek yapmaları gerekirdi çünkü yönetmelikte bütün okulların açılması ile ilgili bir madde vardı... o maddeden dolayı hepsini açarlar tahminimce...yarın görürüz artık

bütün okullar açılacak ve eğer boş norm olmayan okullarda ayrılan öğretmen olmaz ise o tercih dikkate alınmayacak. yani boş norm olasun veya olmasın bütün okullar sisteme açılacak

egitimci.' Alıntı:

yönetmeliğe göre yapmak zorunda fakat duyuruda hiç sıradan bahsetmemiş

Zincirleme olur.bir okuldan biri tayin olur siz orayi istediyseniz o arkadasin yerine yerlesirsiniz

arkadaşlar benim bir sorum olacak? benim çalıştığım okul ilkokul oldu ve dönüşümden başka bir okula branşçılar olarak komple aktarıldık. 31 aralık tarihi itibari ile eski okulumda 3 yıl dolmuyor yeni okulumda zaten dolmuyor. benim klavuzdan anladığım kadarıyla madde 3 e göre tayin isteme hakkım var. doğrumu yum? aydınlatırsanız sevinirim.

macar20' Alıntı:
arkadaşlar benim bir sorum olacak? benim çalıştığım okul ilkokul oldu ve dönüşümden başka bir okula branşçılar olarak komple aktarıldık. 31 aralık tarihi itibari ile eski okulumda 3 yıl dolmuyor yeni okulumda zaten dolmuyor. benim klavuzdan anladığım kadarıyla madde 3 e göre tayin isteme hakkım var. doğrumu yum? aydınlatırsanız sevinirim.

tayin isteyebilirsiniz dönüşüme uğrayan okullar tayin isteyebilir. bu madde sorun olursa siz resen o okula akatarıldığınız için yine tayin isteyebilirsiniz

mustafatoker' Alıntı:
macar20' Alıntı:

tayin isteyebilirsiniz dönüşüme uğrayan okullar tayin isteyebilir. bu madde sorun olursa siz resen o okula akatarıldığınız için yine tayin isteyebilirsiniz
teşekkür ederim arkadaşım.. bende aynı şekilde düşünüyorum da yinede fikir almak istedim... :)

Internet' Alıntı:
il içinde bu yıl değişimlerin hepsi ortaokullarda olur

özellikle ortaokul olduğu halde o okul imam hatip lisesine çevirilirse ordaki öğretmnlerin hepsinin tayin istemesi gerekecek çünkü ordaki hiç bir öğretmen idareciside dahil imam hatip ortaokulu ile ilişkilendirilmeyecek.

egitimci.' Alıntı:
yeni yayınlanan kılavuza göre sizin dediğiniz doğru okan hocam... sadece açık okullar gösterilecek, taslakta bir madde vardı ama onu kılavuzda göremedim (tercih yapanlarında okulları görünecek yazıyordu)

hocam tercih yapanlarında okulları görünecek demişsiniz,nasıl olacak o? tek tek okulları arayıp falanca branştaki öğretmen yer değiştirecek mi diye soruyolar anlamadım ben mantığını??

Geri