İL İÇİ VE İL DIŞI 3 YIL ÇOK .İL İÇİ 1 YIL İL DIŞI 2 YIL

Kodla Büyü
Aman Hocam meb e kalsa il içi de il dışıda 5 yıl olacak. :scared: hatta meb personeli için (öğretmenler hariç) 5 yıla çıktı zaten.

Sayın hocam, 1 yıl yaparsan öğretmenler ne yazık ki zırt pırt yer değiştirir, okullarda süreklilik olmaz diye düşünülüyordur. Ayrıca bunlara verilecek yolluklar da hesaba katılıyordur.
Bu işin çözümü becayiş'i aktifleştirip, becayiş yapanlara yolluk vermeyerek çözülür. Her yıl Mayıs ayında becayiş için başvuru alırsın, Haziranda da sonlandırırsın. Eğer gerçekten gitmek isteyenler varsa taşınma vs. masraflarını kendileri yapacakları için zevkine gitmek isteyenlere de engel olunmuş olur. Bence en uygun çözüm bu olacaktır. MEBBİS üzerinden becayiş sistemi oluşturulup, başvuru alınabilir.

Veya sorun şöyle de çözülebilir :mrgreen: tayin isteyen öğretmen meb hesabına 10 bin tl yatırsın.Birçok altyapı çözülür.Gülmeyin 16 seneden sonra memleketimde satın aldığım evdeyim ev ile okulun arası belediye otobüsü ile sadece 9dk.
Buna kavuşuncaya kadar giden para 40bin tl

Buzkırıcı' Alıntı:
Veya sorun şöyle de çözülebilir :mrgreen: tayin isteyen öğretmen meb hesabına 10 bin tl yatırsın.Birçok altyapı çözülür.Gülmeyin 16 seneden sonra memleketimde satın aldığım evdeyim ev ile okulun arası belediye otobüsü ile sadece 9dk.
Buna kavuşuncaya kadar giden para 40bin tl

Hayırlı olsun. Bizde bu sene gidebilecekmiyiz bakalım. :shock:

yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam, 1 yıl yaparsan öğretmenler ne yazık ki zırt pırt yer değiştirir, okullarda süreklilik olmaz diye düşünülüyordur. Ayrıca bunlara verilecek yolluklar da hesaba katılıyordur.
Bu işin çözümü becayiş'i aktifleştirip, becayiş yapanlara yolluk vermeyerek çözülür. Her yıl Mayıs ayında becayiş için başvuru alırsın, Haziranda da sonlandırırsın. Eğer gerçekten gitmek isteyenler varsa taşınma vs. masraflarını kendileri yapacakları için zevkine gitmek isteyenlere de engel olunmuş olur. Bence en uygun çözüm bu olacaktır. MEBBİS üzerinden becayiş sistemi oluşturulup, başvuru alınabilir.
hocam x şehrindeki b okulu boş ise ha b şehrinden biri gelmiş ha c şehrinden biri gelmiş sonuçta devlet yolluk her türlü verecek.iliçindede zaten istediği yere giden biri zıt pıt yer değiştirmez ev taşıyacak kolay değil.bu açıdan size katılmıyorum ama becayiş konusunda tam destek veriyorum

delphe01' Alıntı:
yakuphan' Alıntı:
hocam x şehrindeki b okulu boş ise ha b şehrinden biri gelmiş ha c şehrinden biri gelmiş sonuçta devlet yolluk her türlü verecek.iliçindede zaten istediği yere giden biri zıt pıt yer değiştirmez ev taşıyacak kolay değil.bu açıdan size katılmıyorum ama becayiş konusunda tam destek veriyorum
eğitimi de düşünmek lazım hocam. ayrıca istediği okul?
bu okulu isterim gelecek yıl müdürün tavrı hoşuma gitmez zümrem hoşuma gitmez canım sıkılır başka okul isterim hocam...
bir zamanlar ayda 4 gün sevk hakkı vardı. bizzat biliyorum nöbet yerini beğenmeyen veya o gün zor sınıfa dersi olan arkadaş sevk alıp gelmiyordu...
insaoğlu beşeri varlıktır. beşer şaşar hocam

yani herhengi bir nedenden dolayı okul da değiştiemk istenebilir haklısın hocam.kısıtlama yanlış

herşeyden önce adaleti sağlamak lazım.yoksa 3-5 yıl hikaye.sonuçta isteyen istediği yere görevlendirme çıkarıyor...

İl içi 3 yıl bence de fazla çünkü gerçekten de evine daha yakın okula tayin isterken sen daha yılını doldurmadığın için tayin isteyemezken başkası çıkıp senin istediğin okula gidiveriyor.Benim başıma geldi oradan biliyorum eskisi gibi 2 yıl bence daha iyiydi...

dönemlik olsa daha güzel olur aslında. aylıkta düşünülebilir. hatta ders saati üzerinden de yapılabilir.

burada farklı nedenlerle mağduriyet yaşayan arkadaşları ilgilendiren bir konu bu.3 yıldan hatta daha fazlasından memnun olanlar bu sayfaya yorum yapmasada olur.Hatta sayfaya bakmasada olur.Hatta yorumları okumasada olur

askerlikten sonra göreve bakşlama tarihim 4 ekim ilk atama diyor ama askerden önce de sözleşmeli çalışıyordum o sayılmıyor ? neden bilinmez...

geçen seneki gibi il dışı için 30 aralık ı esasa alırlarsa gideceğim yoksa malum 19 gün den bir yıl daha bekleyeceğim 3 yıl dolması için doacak ta memlekete yakın bir zorunlu hizmet yerine isteyeceğim..

bir öğretmen olarak 1 yıl 2 yıl olmasını tasvip etmiyorum , çok yanlış....
3 yıl ideal. 3. yıldan itibaren her yıl isteyebiliyoruz zaten.

yakuphan' Alıntı:
Bizim branşta zaten her yıl sayılır hocam. Hatta bir kaç ayda bir yaptıkları dönemler bile hatırlıyorum. :lol: :lol:

hey gidi günler hey.... neydi be geçen sene norm fazlalığından bırakın okulu üç ilçe değiştirmiştim. En sonunda eski okulumun 10 km yakınındaki okula tayinim çıktı, boşu boşuna ev taşıdım kira verdim öyle çıkacağını bilsem evi taşımaz yolluğumu alırdım. :puhaha: zaten orda da 2.dönem 3 ay kaldım. sonra il dışı.... bakalım 1 sene çalıştık sayılır seneye de okullar dönüşürse ver elini başka okul... öbür seneye ne olur bilmem artık, nasıl bir yasa çıkar.
Kardeşim adamlar resmen işi farklı bir ticaret kapısına çevirtecek, inek şaban gibi bi karavan mı alsak.

küçükte olsa tepkilerimizi burda dile getirmemiz iyi olur bence.çünkü bu forumları okuyan bakanlık yetkilileri hatta yorum yapan yetkililer bile vardır

Akim'e yazdığım yazı neticesinde 2 yıl olabilir, çalışma başlatıldı! diye bir cevap aldım.
Bende kısa dönem askerlik mağduruyum. Görevden sayarlarsa bu sene tayinciyim. Ama bizde şans yok.
He bir şans var esasen: O DA SEÇİM!
Malum Cumhurbaşkanlığı seçimi. Ben af bekliyorum ya da 2 yıla düşmesini bekliyorum... :++:
Hayırlısı...

akim e ne yazdınız hocam cevap neydi tam olarak paylaşabilir misiniz sakıncası yoksa

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Akim'e yazdığım yazı neticesinde 2 yıl olabilir, çalışma başlatıldı! diye bir cevap aldım.
Bende kısa dönem askerlik mağduruyum. Görevden sayarlarsa bu sene tayinciyim. Ama bizde şans yok.
He bir şans var esasen: O DA SEÇİM!
Malum Cumhurbaşkanlığı seçimi. Ben af bekliyorum ya da 2 yıla düşmesini bekliyorum... :++:
Hayırlısı...

Hocam askerlik süresi niye görevden sayıl mıyor mu? yani 3 yıla dahil değil mi :S

Kısa dönem askerliğin görevden sayılmasını istedim hocam. Askeri öğretmenliği sayıyorlar ama kısa dönemi saymıyorlar.
Bende bu adaletsizliğe dikkat çektim. Böyle bir cevap aldım.
Benim sene sonu 3.yılım olacak ama kısa dönem sayılmadığı için 2,5 yıl oluyor. Yani il dışı tayin yapamıyorum.

oldu olacak dönemlik yapsınlar. öğrencileri düşünen yok zaten. herkes kendi rahatını düşünüyor. her yıl öğretmen değiştiren öğrencilere ne olacak peki.

Geri