İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME

Kodla Büyü

fatihh-1453

Aktif Üye
ÖĞRETMENLERİN 2015 YILI İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU

3- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;
a) Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen
olarak geçirdiği süreler dâhil, fiilen öğretmen olarak geçirdiği süreler ile diğer eğitim
kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildiği
süreler.

Arkadaşlar kılavuzda geçen madde bu. Aynı ilin başka bir ilçesindeki bir okula geçici görevlendirilen bir öğretmenin 3 yıllık süre hesabında bu geçici görevde geçirdiği süreler dahil edilmiyor mu?

ve şu soru önemli norm fazlası olup dönem arası başka kuruma geçilince eski kurumdaki süre dahil edilir mi bu 3 yıla.İsteğe bağlı tercih değil sonuçta.

bravehard2010' Alıntı:
ve şu soru önemli norm fazlası olup dönem arası başka kuruma geçilince eski kurumdaki süre dahil edilir mi bu 3 yıla.İsteğe bağlı tercih değil sonuçta.

hocam senin sorunun net cevabı kılavuzda var. şöyle ki:
"c) Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm
kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla
istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları
eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri 3 yıl hesabına dahil edilir
"

arkadaşlar mebbise başvuruya tıklayınca kayıtlarınızda hata var kurumunuzdan yeni şifre isteyin diyor. böyle bir hata ile karşılaşan var mı?

ozcankurucu' Alıntı:
arkadaşlar mebbise başvuruya tıklayınca kayıtlarınızda hata var kurumunuzdan yeni şifre isteyin diyor. böyle bir hata ile karşılaşan var mı?

Bende de aynı uyarı var hocam. Genel bir sorun olabilir.

fatihh-1453' Alıntı:
bravehard2010' Alıntı:

"c) Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm
kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla
istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları
eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri 3 yıl hesabına dahil edilir
"
Hocam tam cevabı varmış teşekkürler :+1:

Hocam daha atama modülü etkin değil sanırım... Orada herhalde atama yapabilir yapamaz diye çıkar...

bilogrt38' Alıntı:
ozcankurucu' Alıntı:

Bende de aynı uyarı var hocam. Genel bir sorun olabilir.
Bir kaç arkadaşa denettirdim. Lise ve ortaokul Muğla
bizde de aynı hatayı veriyor.

Arkadaşlar klavuzun 1. maddesinde:
Zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar veya bu yükümlülükten muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. diyor.
klavuzun 19. maddesinde:
Fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerden başvurunun son günü itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dâhil en az üç yıl öğretmenlik yapmış olanlar fen liseleri ve sosyal bilimler liselerini tercih edebilecektir. diyor.
Bence bu iki madde birbiriyle çelişiyor. Ben başvuru yaptığımda(fen lisesini tercih ettim.) 3 yılınız dolmadığından başvuru yapamazsınız uyarısı alıyorum. Varsa bilgisi olanlar bir cevap verebilirler mi?

fatihh-1453' Alıntı:
bravehard2010' Alıntı:

"

Hocam ben de 8 yıldır çalıştığım bir okuldan, norm fazlası atamalarda boş yer çıkmayınca 2014 il içi isteğe bağlıda tayin istedim. norm fazlasıyım diye seçeneklerde belirtmiştim. Buna göre şimdi tekrar tayin isteyebilir miyim acaba. İsteğe bağlı yaptığım için olmaz deniyor genelde, burada da cevap veren olmadı:(

hayat86' Alıntı:
Böte ye halk eğitimler açılmıyor
hocam sebebini öğrenebildiniz mi? ben böteliyim halk eğitimde 4 yıldır görev yapıyorum. ama bulunduğum ildeki hiçbir halk eğitim görünmüyor mebbiste.

Arkadaşlar, il içi yer değiştirme ile ilgili aklıma takılan bir şey var. Biliyorsunuz iller ilk önce ihtiyaç listesini yayımladılar. Sorum şu; diyelim ki bulunduğumuz ilde ihtiyaç yok. Ancak ben bir okula tayin istedim, istediğim okuldaki kişi de benim şu an bulunduğum okula istedi. Bir nevi becayiş gibi. Bu durumda tayin çıkar mı? Bir kaç yere sordum bu konuyu; başta iytiyacın olması gerektiğini, bu şekilde tayinin çıkmayacağını belirttiler. Ancak rotasyon öncesi becayiş tarzı işlemlere izin verebilirler diye düşünüyorum. Geçen yer değiştirme veya daha öncelerinde yer açılması muhtemel okullar diye bir ibare vardı. Bu sefer sizce nasıl olur?

Geri