İl İçi Atamaların Çalışma Mantığını Bilen Var mı?

Kodla Büyü

dikistutmazsabri

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Örneğin ilk atama olsa en yüksek puanlı olandan başlayıp, ataya ataya gidersin.
Fakat il içinde böyle yapılamaz.
Nasıl çalıştığını bilen var mı?

Neden il içinde böyle yapılamıyor?

X okulunu isteyen öğretmenlere hizmet puanı sıralamasına göre sıralanır ve en yüksek puan kim ise ondan başlayarak var olan kadro kadar atama yapılır. Eşit puan olursa hizmet süresine bakılır...

DaMieN' Alıntı:
Neden il içinde böyle yapılamıyor?

X okulunu isteyen öğretmenlere hizmet puanı sıralamasına göre sıralanır ve en yüksek puan kim ise ondan başlayarak var olan kadro kadar atama yapılır. Eşit puan olursa hizmet süresine bakılır...
Arkadaş eş zamanlı atama nasıl oluyor il içinde onu soruyor galiba.

Hocam çok mantıklı bir soru. Çünkü iliçi Yüksek puandan başlayamaz. Çünkü 300 puanlı biri 50 puanlı olan bir öğretmenin okulunu istese, 50 puanlının okuldan ayrılıp ayrılmayacağını nerden bilecek?

okanformula' Alıntı:
Hocam çok mantıklı bir soru. Çünkü iliçi Yüksek puandan başlayamaz. Çünkü 300 puanlı biri 50 puanlı olan bir öğretmenin okulunu istese, 50 puanlının okuldan ayrılıp ayrılmayacağını nerden bilecek?

Bilemeyecek bu kadar basit.

Şansını deneyecek.

İl içinde sıralı atama olur. Önce yüksekten başlar sonra atadıklarının arasında boş olan yere isteyen varsa onu alır önceki dolu olan sonra boşalan yere atar. Ondan boşalanı başka isteyen varsa orayada o isteyeni atar. Basit bi program algoritması

Basit Bir Algoritma olacağını sanmıyorum. Yüksekten düşüğe göre sıralanır ilk başta.En yüksek puanlı kişiden başlanır tabi.Fakat hala görev yapmakta olup, tayin isteyen birinin okulunu tercih ettiyse,o kişinin başka bir yere atanıp atanmadığını bilmeden en yüksek puanlı da olsa kontrol etmesi gerekli.
Biraz karışık bir algoritma yani :D

Benim sorum şu; Beyana Dayalı Bilgiler:diye bir yer var.Burada durmunuzu seçiniz diyor.Oradaki duruma göre herhangi bir öncelik veriliyor mu.Verilmiyorsa oradaki menüyü niye koydular , o kafamı karıştırdı biraz benim.Norm fazlasıyım,zorunlu çalışma var gibi özellikler seçiliyor mesela onlar arasında bir öncelik falan mı var acaba ?

hocam norma fazlasıyım seçeneği 3 yıl çalışma şartının aranmamamsı için

DaMieN' Alıntı:
okanformula' Alıntı:

Şansını deneyecek.

ben o kadar basit olduğunu düşünmüyorum çünkü program çalışmaya başlayınca, bitmesi 1-2 gün sürüyormuş diye biliyorum. istanbul için

okanformula' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:
okanformula' Alıntı:

Şansını deneyecek.

ben o kadar basit olduğunu düşünmüyorum çünkü program çalışmaya başlayınca, bitmesi 1-2 gün sürüyormuş diye biliyorum. istanbul için

Bilip bilememe sorusunun cevabı olarak basit diyorum. Yoksa programa ya da algoritmaya bir lafım yok :mrgreen:

başvurunuzla ilgili özel durumları, 3 yılı tamamlamamışsanız ordan seçiyorsunuz.mesela ben buraya 1 yıl kadar önce resen atandım.doğal olarak 3 yıl şartını taşımıyorum.ancak şeçeneklerde bu durum mevcut.onu işaretleyip başvurumu yapıyorum.ancak herhangi bir öncelik sağlamıyor.

il içi atamalarda önce başvuru daha sonra tercih süreci olmadığı malumunuz.yani muhtemel boş kadro diye bir durum yok tercihlerde.hal böyleyken tercih yapan birinin yerini tercih etme ve o yere atanma şansımız var mı?

okanformula' Alıntı:

Aynen hocam. Yüksekten başlayınca 50 puanlıya sıra gelmeden o okulun boşalma ihtimali yok. Böyle olunca 300 puanlı daha üst tercihlerine yazdığı bu 50 puanlı okula gidemeyecek. :)

Çok ilginç bir algoritma olduğu ve merak ettiğim için soruyu sordum. Yoksa özel bir amacım yok..:)

okanformula' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:
okanformula' Alıntı:

Şansını deneyecek.

Aynen katılıyorum. Basit olmadığı belli hocam..:)

DaMieN' Alıntı:
okanformula' Alıntı:

Şansını deneyecek.

Hocam herkes şansını deniyor. Orada sıkıntı yok. Fakat sonuçlar açıklandığında 300 puanlının 1. tercihine 299 puanlı biri atandığı zaman sıkıntı orada başlar.
Ama algoritma çalışıyor ve böyle yanlışlıklar yapmıyor. Ben de bu algoritmanın nasıl olduğunu soruyorum..

Bence tayin isteyenleri yüksekten başlayarak sıralıyordur. Sonra yukarıdan aşağı tayin isteklerini değerlendiriyordur. İlk yer değişikliğinden sonra listenin tekrar başına dönüp tekrar bir sorgu yapar. Böylece yüksek puanlı dururken düşük puanlıyı yerleştirmez. 8)

Geri