İl İçi Başvuru İptali Nasıl Olur?

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
arkadaşlar tercih yaptım okul onayladı ancak şimdi gördüm tercih süreleri ve onayları uzatılmış, başvurumu iptal ettirebilir miyim? mümkünse nasıl yapabilirim bu işlemi, malum haftasonu girdi:(

bilisim' Alıntı:
hocam müdür reddeder, onaylamaz sonra siz tekrar başvuru yaparsınız...

hocam okul müdürüm onayladı ilçede onay bekliyor yazıyor, müdür nasıl reddedicek? ne yapmam gerekiyor?

-Başvuru süresi içinde öğretmenler, görevli olduğu eğitim kurumu ya da kadrosunun
bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme
başvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebilir. Bu şekilde başvurusunu iptal
ettirenlere, aynı başvuru döneminde yeniden başvuru hakkı verilmez.

öyle bi hata yapma hocam..

faruk8542' Alıntı:
-Başvuru süresi içinde öğretmenler, görevli olduğu eğitim kurumu ya da kadrosunun
bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme

öyle bi hata yapma hocam..

yani ben iptal için dilekçe verirsem bir daha başvuru yapamam mı?

faruk8542' Alıntı:
evet ilçe ye telefon açınca bu maddeyi söylediler.

hocam ilgilenip cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim, zaten iptal ettikten sonra tekrar başvuru yapmayı düşünmüyorum. bu dediğiniz ''aynı başvuru döneminde yeniden başvuru hakkı verilmez.'' maddesi bu sene için geçerli dimi? seneye herhalde yine başvuru yapabilirim doğal olarak.

hocam sizde iptal işlemi mi yaptınız? ilçeyi arayınca böyle dediler diye yazmışsınız da. ilçeyi telefonla arayınca iptal işlemini yapıyorlar mı yani?

ben imamhatip yazacağıma normal ortaokul kısmını yazmışım. sonlara doğru bi tercihte onu değiştirebilirmiyim diye sordum. müdürde ilçeyi arayıp sordu. böyle demişler ya değilse komple iptal durumu yok bende.

"aynı başvuru döneminde yeniden başvuru hakkı verilmez." burdan kasıt sadece il içimi yoksa il dışınıda kapsıyor mu onu bilmıyorum açıkça yazılmamış.. ben il içidir diye düşünüyorum ama :?: :?:

faruk8542' Alıntı:
ben imamhatip yazacağıma normal ortaokul kısmını yazmışım. sonlara doğru bi tercihte onu değiştirebilirmiyim diye sordum. müdürde ilçeyi arayıp sordu. böyle demişler ya değilse komple iptal durumu yok bende.

istanbulda mısınız hocam? ben iptal ettirsem sadece bu sene hakkım yanar dimi hocam?

konya.. iptal ettirirsen bu senelik yanar tabi seneye tekrar yapabilirsin. bu dönemlik diyor sonuçta.

faruk8542' Alıntı:
konya.. iptal ettirirsen bu senelik yanar tabi seneye tekrar yapabilirsin. bu dönemlik diyor sonuçta.

konya memleketim sayılır hocam ya, askerliği (kulu) orda yaptım :)

Hemen okul idaresine tayin istegimin iptali .... şeklinde dilekçe veriyorsunuz, idare ilceyle irtibata geçiyor, ilçe de iptal ediyor. Ben daha önce iki kere bu şekilde iptal ettirdim tayin isteğimi.

kelebeketkisi' Alıntı:
Hemen okul idaresine tayin istegimin iptali .... şeklinde dilekçe veriyorsunuz, idare ilceyle irtibata geçiyor, ilçe de iptal ediyor. Ben daha önce iki kere bu şekilde iptal ettirdim tayin isteğimi.

hocam sizinde maşallahınız var valla, tam aradığım kişi sizmişsiniz:) yani ilçe ile bir işim yok okuldan mı halledeceğim, yarın hafta sonu ama kime nasıl ulaşabilirim:( siz neden iptal ettirdiniz hocam yanlış tercihten dolayı mı?

Hocam sadece okul onaylamışsa sıkıntı olmaz. İlçe görevlisinden iptal etmesini şimdi isteyin. Başvurular bugün 24 te bitiyor. Acele edin ve şimdi iptal ettirin.

berserk' Alıntı:
Hocam sadece okul onaylamışsa sıkıntı olmaz. İlçe görevlisinden iptal etmesini şimdi isteyin. Başvurular bugün 24 te bitiyor. Acele edin ve şimdi iptal ettirin.

hocam gece vakti nasıl iptal ettirebilirim kimi nerden arıcam? siz nasıl yaptınız?

Okul idarecinizi arayıp ondan iptal etmesi için aramasını söyleyin. ilçe küçükse sorun olmadan hemen hallederler.

berserk' Alıntı:
Okul idarecinizi arayıp ondan iptal etmesi için aramasını söyleyin. ilçe küçükse sorun olmadan hemen hallederler.

yok hocam nerde merkezi büyük bir ilçe :( gece vakti kimi arıcam kimse ilgilenmez herhalde bu saatte?

zodiac' Alıntı:
kelebeketkisi' Alıntı:

hocam sizinde maşallahınız var valla, tam aradığım kişi sizmişsiniz:) yani ilçe ile bir işim yok okuldan mı halledeceğim, yarın hafta sonu ama kime nasıl ulaşabilirim:( siz neden iptal ettirdiniz hocam yanlış tercihten dolayı mı?
Hocam iki sene önceydi bu anlattığım iptal işi.
Şöyle ki : Ben evden akşam il içi basvurumu yaptım ama yazicim olmadığı için ciktisini alamamistim, yarın okula gidince de ciktisini alamadım çünkü bizim işgüzar memur okul onayını vermiş, müdür memuru uyardı " öğretmen ciktisini almadan niye okul onayını verdin" diye... Neyse bana " hocam siz tayin isteginizin iptalini istediğiniz dilekcenizi verin, biz ilçeye faxlayip iptal ettirelim sonra tekrar istekte bulunursunuz böylece çıktı alabiliriz" dedi. Öyle de yaptık sonra bizim hiç hesapta olmayan taşınma işi çıkınca ikinci kez bir dilekçe daha verdim tayin isteğinin iptali diye. Ama şunu da ekleyeyim dilekcelerin ardından memur ilçedeki ilgili birimi arayıp bizzat görüştü, durumu anlattı.

il ve ilçe mebler bugün açık.... eğer ikiside onaylamadıysa gidip konuşup iptal ettirebilirsin

kelebeketkisi' Alıntı:
Hocam iki sene önceydi bu anlattığım iptal işi.
Şöyle ki : Ben evden akşam il içi basvurumu yaptım ama yazicim olmadığı için ciktisini alamamistim, yarın okula gidince de ciktisini alamadım çünkü bizim işgüzar memur okul onayını vermiş, müdür memuru uyardı " öğretmen ciktisini almadan niye okul onayını verdin" diye... Neyse bana " hocam siz tayin isteginizin iptalini istediğiniz dilekcenizi verin, biz ilçeye faxlayip iptal ettirelim sonra tekrar istekte bulunursunuz böylece çıktı alabiliriz" dedi. Öyle de yaptık sonra bizim hiç hesapta olmayan taşınma işi çıkınca ikinci kez bir dilekçe daha verdim tayin isteğinin iptali diye. Ama şunu da ekleyeyim dilekcelerin ardından memur ilçedeki ilgili birimi arayıp bizzat görüştü, durumu anlattı.

hocam sizin iptal işleminiz elinizde olmayan sebepler ile biraz karışmış maalesef:( verdiğiniz bilgi içinde çok teşekkür ederim.

dyzc' Alıntı:
hocam sisteme bak ilçe onaylamamış ise ilçeye git, onaylamış ise il memden iptal ettir.

hocam gece 00:05'de ilçe de onaylamış o saatte nerden nasıl onayladılar anlamıyorum valla:) şuan sadece ilmem kalmış onaylamayan, iptal işlemi için ilmem ile mi irtibata geçmem gerekiyor şimdi?

hocam ilçe onayladı ise artık iş ondan çıkıyor diye biliyorum sen direk il mem den yap işini. benim okul onaylamıştı ilçenin onayı bekliyordu ilçeden yaptırdım. onaylasaydı ilçe ilden yaptıracaktım öle demişlerdi o zaman.

faruk8542' Alıntı:

bu madde ne kadar yerinde olmuş, tartışılır.. ben de değişiklik yapmak istiyorum ama okul ve ilçe onay verdiği için yapamıyorum..

valla hocam ben 3 yıl önce il içi yaptığımda iptal ettirmiştim. tekrar yaptım tercih tayin bile oldum. il mem ile bi görüşün derim yine de

Geri