İl İçi Tayin İstiyebilirmiyim?

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Zorunlu hizmeti yaparken yarıda kesip eş durumu ile batıya geldim. Çalıştığım ilde 2 sene çalıştım. Eşimde bu şubatta doğuya atandı. Ben şimdi il içinde 4,5 hizmet alanı yerler açıldı ben doğuya gitmeden bulunduğum ilde zorunlu hizmet bölgelerini seçebilirmiyim? yoksa iller arası atamasındaki zorunlu hizmet bölgelerinde açılan yerleri seçip il içi tayin hakkım mı var? Milli eğitimdeki memurlara soruyorum bazı memurlar il içi tayin ile zorunlu bölgelerini istiyebillrsin diyor. Bazı memurlar ise haziran atamasında il içi zorunlu bölgelerini istiyebilirsin diyor?

Sizlerin bilgi ve tecrübelerinize göre hangisinde tayin isteme hakkım var :)

1) hocam 30 eylül 2015 itibari ile 3 yılınızı dolduruyorsanız il içinde tercih yapabilirsiniz.

2) sizin orda kalmanızı sağlayacak eşiniz de şu an orada değil dolayısıyla sizden istenecek olan belgeleri veremeyeceksiniz. resen atama dahi yapılabilirsiniz risk bence.

3) il dışı ve zorunlu hizmete bağlı yer değiştirme kılavuzunda yazdığı gibi zorunlu hizmet bölgesindeyken herhangi bir sebeple (sağlı özrü, eş özrü vb.) zorunlu hizmet olmayan bir yere atanan öğretmenler özrü ortadan kalktığı ilk atama döneminde (sizin bu dönem oluyor) tercih yapmak zorundasınız.

4) sonuç olarak il dışı ve zorunlu hizmete bağlı yer değiştirme döneminde tercih yapabilirsiniz. Aksi risk bence.

5) ayrıca atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre ikisi de zorunlu hizmet yükümlüsü olan eşlerden eş özrü tayinlerinde zorunlu hizmette olmayan zorunlu hizmet bölgesinde olanın yanına tayin isteyebilir. şu anki şartlarda eşiniz sizin yanınıza gelemez

bütün tecrübelerim bunlar

hakkınızda hayırlısı

ogretmenozkan' Alıntı:
1) hocam 30 eylül 2015 itibari ile 3 yılınızı dolduruyorsanız il içinde tercih yapabilirsiniz.

2) sizin orda kalmanızı sağlayacak eşiniz de şu an orada değil dolayısıyla sizden istenecek olan belgeleri veremeyeceksiniz. resen atama dahi yapılabilirsiniz risk bence.

3) il dışı ve zorunlu hizmete bağlı yer değiştirme kılavuzunda yazdığı gibi zorunlu hizmet bölgesindeyken herhangi bir sebeple (sağlı özrü, eş özrü vb.) zorunlu hizmet olmayan bir yere atanan öğretmenler özrü ortadan kalktığı ilk atama döneminde (sizin bu dönem oluyor) tercih yapmak zorundasınız.

4) sonuç olarak il dışı ve zorunlu hizmete bağlı yer değiştirme döneminde tercih yapabilirsiniz. Aksi risk bence.

5) ayrıca atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre ikisi de zorunlu hizmet yükümlüsü olan eşlerden eş özrü tayinlerinde zorunlu hizmette olmayan zorunlu hizmet bölgesinde olanın yanına tayin isteyebilir. şu anki şartlarda eşiniz sizin yanınıza gelemez

bütün tecrübelerim bunlar

hakkınızda hayırlısı

1. 30 eylül ile 2 senem doluyor hocam.

3- İl dışına kaldım üzüldüm şimdi ya, ne güzel zorunlu hizmet bölgesinde olan okullar açılmıştı il içi tayin ile.
5- amacımız ben il içinde zorunlu hizmet bölgesi olan bir okula il içinden gidip, seneye eşimi bulunduğum ile çekmekti, ama il dışı zorunlu hizmet atamasında il içinde kim bilir açılır mı açılmaz mı? bekleyip göreceğim ozaman :(

Geri