İl dışı atama-Lütfen Yardım!

Kodla Büyü

Dev Kitap Arşivi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 2011'de atandım(Haziran ataması-Göreve başlama 2011 eylül)
2014 yılı itibari ile 3 senemi dolduracağım demek isterdim ama malumunuz kısa dönem askerlik yaptım. O nedenle yarım dönemlik yani 6 aylık bir boşluğum oluyor.
Sorum şu: İl dışı atamamın yapılması imkansız mı?
Yönetmelikte: eksik hizmeti 6 aydan fazla olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere il içinde veya iller arasında dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda atanacaklardır.
Diğer yerde: Aylıksız izinli olarak geçirilen süreler ile eğitim kurumları dışında Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan süreler ise 3 (üç) yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır.
yazıyor. Bu durumla karşılaşan ya da bilgisi olan hocalarımdan yardım istiyorum...
Teşekkürler...

Daha önce böyle bir şekilde yer değiştiren olsa da farketmez. Bir geçici madde koymasına ya da koymamasına bakar klavuzun içinde. Dolayısıyla beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok şu an için...

eğer zorunlu hizmetini tamamlamak için atanmak istiyorsan stajyerliğinin kalkması yeterlidir
ama zaten zorunlu hizmet bölgesinde olup eş değer bölgeye gitmek istiosan o zaman 3 yılı doldurman gerekior...
aralık 2014'ü düşüneceksin süre hesabında da

aynı durumda bendim geçen sene aniden bulunduğum yer doğu görevi olunca 3 yıl dolma şartı geldi ama bulunduğun yer doğu görevi değilse stajerlik dolması yeterli

askerlik görevi öğretmenlikten sayılmıyor.bunun puan ve hizmet süresi kaybı çok etkiliyor. kılavuzu beklemeniz lazım 30 eylül baz alınsada dolmuyorsa 3 yıl, işiniz biraz zor görünüyor.

pureheart' Alıntı:
askerlik görevi öğretmenlikten sayılmıyor.bunun puan ve hizmet süresi kaybı çok etkiliyor. kılavuzu beklemeniz lazım 30 eylül baz alınsada dolmuyorsa 3 yıl, işiniz biraz zor görünüyor.

bi umut var ama durum zor bencede... sağlık olsun :)

Geri