İl dışı iptal edilir mi?

Kodla Büyü

mcm2276

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar il dışından eşimin tayini çıktı, ve istenmeyen sebeplerden dolayı tayini iptal ettirme şansımız var mı? Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlarım varsa yardımcı olabilir mi?

Tayin çıkmadan önce dilekçeyle halloluyordu, çıktıktan sonrada halloluyor yani (doğru anladım dimi hocam)

Evet hocam halloluyor ama cevap kisi almayin sonrada atama sube ile gorusun bir ay icinde nde cozume ulasiyor biliyorum

arkadaşlar eskiden oluyordu ama 2010 yılından beri bakanlık kabul etmiyor diye biliyorum... iyi şanslar

g.cetin.66' Alıntı:
Evet hocam halloluyor ama cevap kisi almayin sonrada atama sube ile gorusun bir ay icinde nde cozume ulasiyor biliyorum

Biraz riskli bir süreç, 1 ay içerisinde çözüme ulaşamazsak bizi şutlamasınlar :)

Biraz yönetmeliği okudum, " İl içi ya da iller arası isteğe ya da zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme kapsamında görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmez. Ancak yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra bu Yönetmelikte belirtilen özür durumlarından birinin oluşması ve istemeleri hâlinde eski görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla yer değiştirme suretiyle atamaları iptal edilir."
Burada belirli bir özür durumu istiyor, ama hangi özürler olduğunu bulamadım. :(

mcm2276' Alıntı:
Biraz yönetmeliği okudum, " İl içi ya da iller arası isteğe ya da zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme kapsamında görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmez. Ancak yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra bu Yönetmelikte belirtilen özür durumlarından birinin oluşması ve istemeleri hâlinde eski görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla yer değiştirme suretiyle atamaları iptal edilir."
Burada belirli bir özür durumu istiyor, ama hangi özürler olduğunu bulamadım. :(
hangi özürler acaba?

Son cümlede "ve istemeleri halinde eski görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla yer değiştirme suretiyle atamaları iptal edilir." istemeleri halinde kısmı, gerçekten isteyebildiğimiz anlamına mı geliyor? çözemedim. Allah rızası için yönetmelik dili olan biri tercüme edebilir mi? Ne tarafa çeksen o tarafa uzuyor.

istemeleri derken kendiliğinden değil sen istersen başvurursan anlamına geliyor yani iptal edilmez..

hocam bi tarafa uzamıyor aslında gayet net istenmesi halinde iptal olur şimdi siz evham içindesiniz biz dısardan sakın okununcada aynı sey yorum gayet net ortada ıstenmesı halınde ıptal edılır !!!

ya gece gece atama subedekı taner abıyı uyandırttırmayın bana kufur mufur eder valla karısmam bı normal olun kım ıl dısına tayını cıkmısta ıstemedıgı halde oraya gondermısler sımdı farklı farklı yorumlar yazılıyor burda

Yönetmelikte belirtilen özür durumlarından birinin oluşması ve istemeleri hâlinde eski görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla yer değiştirme suretiyle atamaları iptal edilir." özrün oluşması VE istemeleri halinde diyor yani her iki şart birden sağlanırsa anlamına geliyor.. VEYA demiyor cümle gayet açık ve net.. hem yukarıda iptal edilmez deyip niye aşağıda istemeleri halinde desin zaten istemeyen adamınkini niye iptal etsinler. ve bağlacı çok önemli..

benım fıkrım bu yorumumda bu yanımda 3 tecrubelı ogretmen arkdasada okuuttum sımdı 4 umuz bırden aynı hukme karar kıldık ,fakat varsa bı yorumu olan onada saygı duyarım rotasyon yada zorunlu hızmete gonderılenler konusunda bırsey dıyemem ama ben daha sımdıye kadar ıl dısı atamada bırının tayın yerıne gıtmek ıstemedıgınde ona yok gıdecen dıyen oldugunu duymadım bılmedım gormedım bakalım gun ler gectıkce neler olcak en dogrusunu paylasır arkadaslar bızde ogrenmıs oluruz en azından yanlısım varsa duzeltmıs olurum

Mazeret olarak güçlü bir neden olmalı (ailevi bir sebep mesela tayin nedeniyle karı koca arasının açılması). Ayrıca değişmediyse eğer, atamanız iptal olduktan sonra 3 yıl atama hakkınız kayboluyor. Bunları daha önce çalıştığım bir okulda öğretmenin başına gelenlerden biliyorum.

daimon45' Alıntı:
Mazeret olarak güçlü bir neden olmalı (ailevi bir sebep mesela tayin nedeniyle karı koca arasının açılması).

Tayin yüzünden aramızın açıldığını nasıl ispat edebiliriz peki...Pazartesi hanımı şube müdürünün önünde tokatlamayı düşünüyorum ama inşallah kabul edilir.Hayırlısı bakalım.

duyu80' Alıntı:
daimon45' Alıntı:
Mazeret olarak güçlü bir neden olmalı (ailevi bir sebep mesela tayin nedeniyle karı koca arasının açılması).

Tayin yüzünden aramızın açıldığını nasıl ispat edebiliriz peki...Pazartesi hanımı şube müdürünün önünde tokatlamayı düşünüyorum ama inşallah kabul edilir.Hayırlısı bakalım.
:)

duyu80' Alıntı:
daimon45' Alıntı:

:) O dediğim arkadaşın dilekçesini müdür yardımcım okumuş, "saçmalamış" demişti. Ama yinede iptal olmuştu.

okulundan ayrılma . Aylıksız izin al, bakanlığın verdiği yer değiştirme süresi bitimine kadar. süre birince aynı yerde görevine başlarsın.(Öğ.Yer.Değ.Yön. özürler kısmından hemen sonra yazıyor). İstemen halinde aylıksız izin verilir(Son izin yönergesi)

Bu konu sizin isteğinizden çıkmış durumda il mem karar veriyor sadece ve eskisi gibi kolay değil. Geçen yıl birisi il dışı iptali için başvuruda bulundu. İl kabul etti ama il içinde başka ve daha uzak bir okula aldı kadroyu. Kısaca iş sizden çıkmış oluyor il ne derse o oluyor

mcm2276' Alıntı:
Son cümlede "ve istemeleri halinde eski görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla yer değiştirme suretiyle atamaları iptal edilir." istemeleri halinde kısmı, gerçekten isteyebildiğimiz anlamına mı geliyor? çözemedim. Allah rızası için yönetmelik dili olan biri tercüme edebilir mi? Ne tarafa çeksen o tarafa uzuyor.
arkadasım oraya buraya uzadığı yok. çekemezsin o tarafa bu tarafa.
yazıyı makaslama yeter.
ne diyor? koskoca bir VEEEEEE..., bu ne anlama geliyor?
özürün oluşması VEEEE istemeleri....
senin özrün oluşur ama sen yine de gitmek istersin. bu durumda iptal yok
ama özrün oluşur ve sen özründen dolayı kalmak istersin. iptal olur.

elektronikteki VE KAPISI konusuna bi daha bakıver bi zahmet

2010 yılında bir arkadaş van'dan karamana tayini çıktı sonra iptal ettirmek için uğraştı olmadı... karaman'a gitti... bu olay duyum değil eşimin okulunda gerçekleşti... yine iptal için her yolu deneyin belli ki il isterse iptal edebiliyor...

cyln' Alıntı:
mcm2276' Alıntı:
arkadasım oraya buraya uzadığı yok. çekemezsin o tarafa bu tarafa.
yazıyı makaslama yeter.
ne diyor? koskoca bir VEEEEEE..., bu ne anlama geliyor?
özürün oluşması VEEEE istemeleri....
senin özrün oluşur ama sen yine de gitmek istersin. bu durumda iptal yok
ama özrün oluşur ve sen özründen dolayı kalmak istersin. iptal olur.

elektronikteki VE KAPISI konusuna bi daha bakıver bi zahmet

:alkis: :alkis: :alkis:

hocam her kafadan ses çıkıyor yönetmelik açık ve net hatta klavuzda 657 nin 62-63 maddelerine görede diyor...Eğer okursan o maddeleri belli süre içinde değişikliğini yapmazsan memuriyetten bile çekilmiş sayılıyorsun haberin olsun bende düşünüyordum çünkü...Geçerli bir mazeret sunman lazım ama o mazeretler nedir işte onu bilmiyorum.

hocam il dışı atamalar çok geçerli bir sebep olmadan hatta resmi bir sebep olmadan iptal olmuyor.
2 yıl önce aynı durum benimde başıma geldi, o kadar çok uğraşmama rağmen olmadı.
allah yardımcınız olsun...

"ve" bağlacı açıklamaları, diğer yorumlar için teşekkür ediyorum. Umut dünyası, kapıldık, "ve" yi "veya" gibi görmeye başladık :)

Geri