İl dışı isteyen Eşler için Bir soru ilginç..

Kodla Büyü

yusufpb

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Memurlar nete biri sormuş biri de cevap vermiş sizce böyle birşey olurmu?
hocam acil cevap istiyorum. ben ankara için 25 tercih yapacağım eşim ise sadece 10 tercih. sebebi çok kötü yerler açıldı. eşimin tayini çıkmazsa eş durumunda bir sıkıntı çıkar mı ? atama duyrusunda bununla ilgili bir şey yokken yarın sizin eşiniz neden bu kötü yerleri yazmadı derler mi?

geçen yıl öyle bir ibare vardı.aon eş durumu kalvuzunu okuyun da terih yapın derim.işi şansa bırakmayın derim.tayin hakkı verilmeyip ayrı kalmaktansa kötü yer bile olsa buluşmak evladır.

BÖyle bir durum varmı acaba ben 1 eşim 4 tane yazsak hepside tek ilçe olsa, olmazmı?

yusufpb' Alıntı:
BÖyle bir durum varmı acaba ben 1 eşim 4 tane yazsak hepside tek ilçe olsa, olmazmı?
8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.

b. Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde, diğer eş özür durumuna bağlı atama döneminde eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e eş durumundan atama başvurusunda bulunamaz.

ben 2 sene önce arkadasdan duymustum eş durumu için kötü yerleri yazmayıp eşinin bulunduğu ilçedeki iyi yerleri yazsam olurmu diğerlerini yazmayayım sonra diğer tercihten il emri yada her hangi bir yer gibi bişeyler yazsam gibi mıllı egıtım mudurlugunu sormus onlarda o ilçede olabilecek butun her yeri yazcan sonra il emri gibi bir şeyi işaretleyeceksın gıbı bıseyler solemısler ama ne kadar doğru yada ne kadar anlatabıldım bılmıyorum

ferdierdem55' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:
Hocam biz 2 yıl önce sizin dediğiniz şekilde yaptık. Örnek vererek açıklamaya çalışayım. Ben Mersin'in, Tarsus, Anamur ve Bozyazı ilçelerini yazdım. Eşim sadece Tarsus yazdı. Bana Tarsus geldi, eşime ölü tercih yaptığımız için gelmedi. Eş durumunu bekledik ve çok daha iyi yerler açıldı ve sorun çıkmadan eşimin tayini gerçekleşti. Bu seneki kılavuzu okumadım ama 2 yıl önce bir sorun çıkmamıştı. Dikkat edilmesi gereken her ikiniz de aynı illeri yazmalısınız. Eğer eşlerden biri tercih etmezse, eş durumu hakkı vermiyorlardı. Tabi bu dediğim 2 yıl önceki kılavuzda yazan şart.

Şuan daha eş özrü için klavuz yok demi? yanlış mı biliyorum, herhalde sizin yaptığınız gibi yapmaktan başka care yok..
şimdiki il dışı klavuzda
Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden
ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde
eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve
başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme
başvurusunda bulunabilir.

böyle birşey var, başkada yok..

ferdierdem55' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:
8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.

b. Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde, diğer eş özür durumuna bağlı atama döneminde eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e eş durumundan atama başvurusunda bulunamaz.

maddelere göre, illaki tüm ilçeleri tüm okulları yazacaksın diye bir şey yok diye anlıyorum
Ya niye tam açıklayıcı yapamazlar bu işleri, ya da basitleştiremezler..İnsanın aklından bin türlü soru geçiyor.

yusufpb' Alıntı:
ferdierdem55' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:

maddelere göre, illaki tüm ilçeleri tüm okulları yazacaksın diye bir şey yok diye anlıyorum
Ya niye tam açıklayıcı yapamazlar bu işleri, ya da basitleştiremezler..İnsanın aklından bin türlü soru geçiyor.
belkide o yüzden net açıklama olamıyor hocam :D Sizin de dediğiniz gibi insanların aklına 1000 türlü soru geliyor ve bu 1000 türlü soruya klavuzlarda tek tek cevap vermenin imkanı yok :D Zaten dediğiniz olsa anayasa/kanunlar hakkında bile bu kadar fazla farklı görüşler olmazdı.

hocam geçen sene eşim il dışı istedi tayini çıktı. Ardında da ben eş durumu özründen eşimin atandığı ilçeye atamam çıktı. aslında yapılması gereken en akıllı seçim bu şekilde olmalı. tayini çıkma olasılığı fazla olan eş önce il dışından istemeli, sonrada diğer eş özür grubundan tayin istemeli...

gknerdogan' Alıntı:
hocam geçen sene eşim il dışı istedi tayini çıktı. Ardında da ben eş durumu özründen eşimin atandığı ilçeye atamam çıktı. aslında yapılması gereken en akıllı seçim bu şekilde olmalı. tayini çıkma olasılığı fazla olan eş önce il dışından istemeli, sonrada diğer eş özür grubundan tayin istemeli...

Hocam sen il dışı yapmadın o zaman, yapmadığın halde de eş özrü hakkı verdiler demi?

hayır ben yapamadım. çünkü bulunduğum yerde 3 sene görev yapma süre dolmamıştı.(1,5 sene olmuştu) ama eşim 3 sene doldurduğu için sadece onun hakkı vardı. (eşim ana okulu öğretmeni) istedi ve ilk tercihine atandı. ardından eş özrü açıldı ve ben eşimin atandığı yeri seçtim çok şükür ilk tercihime yerleştim.

sizinde böyle yapmanız bence daha mantıklı. hanginizin ataması daha güçlü ise o il dışı tercih yapsın.

sayın hocam ikinizde istersiniz istediğiniz tercih sayısı önemli değil birinizin çıktığı zaman diğeri tek tercihte yapsa eş durumuna başvurabilir. Nitekim bende bu şekilde yapacağım.

Geri