İl Dışı Tayin İstanbul düşünüyorum

Kodla Büyü

mahmutemre2211

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar herkese merhaba, İstanbul' da çalışan arkadaşlara sormak istiyorum:

-- Elazığ merkeze 55 km ötesinde çalışıyorum eşimle aynı okuldayız, hergün arabamızla gidip geliyoruz. Daha önce başka okulda çalışmakla birlikte toplamda 4 senedir buralardayız. Ancak kendini geliştirmek açısından hem mesleki yönden çok geriledik, hem sosyal kültürel yönden buralarda çok sıkıntı var. Yani kısacası bu konularda sıkılıyoruz.

--Benim burda doğu görevimin bitmesine 1 sene var, memleket Kayseri oraya gideyim desem zaten bu puanla ( şu anda 95) merkeze gitmem imkansız gibi duruyor. Yine ilçe yine köy istemiyorum bu sebeple de İstanbul düşünüyorum.

-- Sizce İstabulda hem kira, hem yaşam hem huzur olarak nereyi yazmalıyım?
-- İstanbulda okulların durumları nasıl, kurs açma imkanımız, Milli Eğitimin hizmet içi eğitimlerine katılma imkanımız nasıl.

--Belki mesleki yönden yazılım-network tarzı kurslara bile gitmeyi düşünüyorum çünkü geriledik CCNA sertifikam var, özelde 3 sene çalışmıştım meslekten önce ama bişey kalmadı desem yeridir. Bu tip imkanlar nasıll?

Teşekkür ederim şimdiden...

Anadolu yakası üsküdar beykoz derim. Kiralar minimum 750 ve üstü. İstanbulda ev okul yakın olursa sıkıntınız olmaz.

Çatalca biraz uzak olur hocam :) ben web tasarım isi düsünüyorum, ama bilgi kalmadı, öncelikle yazılım kursuna gidecem ins, bu sebeple bu egitim yerlerine cok uzak olmamalıyım

Beşiktaş şişli sarıyer derim bütçeniz yeterse. Daha makul derseniz bahçelievlerden açılan okullara bakabilirsiniz. Esenyurt sultangaziyi en sona almanız mantıklı olacaktır.

Kurs merkezleri açısından Kadıköy ilçesi daha cazip diye düşünüyorum. Tabii evinizin ve okulunuzun yeri de önemli. Bunları düşünüp bir karar vermeniz gerekebilir. Kurs durumu okulun çevresi ve yönetimine göre değişir. Satranç veya yetiştirme kurslarında öğrenci sayısı açısından diğer illere göre avantajlı denebilir. Bu yüzden Üsküdar ilçesini yada herhangi bir ilçeyi düşünün. Kesinlikle okul yönetimini arayın. Normlar ve Kurslar hakkında detaylı bilgi alın.

Hocam becayiş yapalım ben memleketim Elazığ'a sen İstanbul'a gel. Şaka bir yana ben üniversiteda okurken (elazığ da oturuyor,elazığ da çalışıyor ve malatya da okuyordum :)) aynı zamanda 4 sene boyunca da özel sektörde çalıştım sizin mantığınız gibi istanbula geldim kendimi geliştirmek için geldim 10 senedir çalışıyorum ve daha da aynı yerde gibi hissediyorum. Bilgisayar alanında yapmadığım iş kalmadı :). Sosyal hayat derseniz İstanbul'un suyundan içtiniz mi bir daha bir yere zor gidersiniz. Bir yerden sonra yorgunluk başlar trafiği, yazın ki nem vs adamı boğuyor.

Ben mecidiyeköyde giriş altı 900 TL kira veriyorum. Herşey pahalı geliyor artık bana :( Hocam huzur ve sağlık istiyorsanız buraya gelmeyin çocuğunuz var mı bilmem ama onun geleceği için bence küçük yerler daha iyi. Ama İstanbul'u asla tavsiye etmem.

Sosyal hayatım var çok güzel dostlarım arkadaşlarım var. Burdaki birçok okul ve öğretmenler ilişkilerim iyi ama artık evden çıkmak istemiyorum, durmak bilmeyen telefonlara cevap vermek istemiyorum (işler,problemler)

Eğer başka soracaklarınız varsa istediğiniz zaman sorabilirsiniz. İsterseniz özelden tel numaramı da verebilirim.

Ancak şunu tavsiye ederim her sene bir hafta tatili burda geçirebilirsiniz nisan sonu mayıs mayıs başı kaçabilirseniz mutlaka gelin.

tati' Alıntı:
Hocam becayiş yapalım ben memleketim Elazığ'a sen İstanbul'a gel. Şaka bir yana ben üniversiteda okurken (elazığ da oturuyor,elazığ da çalışıyor ve malatya da okuyordum :)) aynı zamanda 4 sene boyunca da özel sektörde çalıştım sizin mantığınız gibi istanbula geldim kendimi geliştirmek için geldim 10 senedir çalışıyorum ve daha da aynı yerde gibi hissediyorum. Bilgisayar alanında yapmadığım iş kalmadı :). Sosyal hayat derseniz İstanbul'un suyundan içtiniz mi bir daha bir yere zor gidersiniz. Bir yerden sonra yorgunluk başlar trafiği, yazın ki nem vs adamı boğuyor.

Ben mecidiyeköyde giriş altı 900 TL kira veriyorum. Herşey pahalı geliyor artık bana :( Hocam huzur ve sağlık istiyorsanız buraya gelmeyin çocuğunuz var mı bilmem ama onun geleceği için bence küçük yerler daha iyi. Ama İstanbul'u asla tavsiye etmem.

Sosyal hayatım var çok güzel dostlarım arkadaşlarım var. Burdaki birçok okul ve öğretmenler ilişkilerim iyi ama artık evden çıkmak istemiyorum, durmak bilmeyen telefonlara cevap vermek istemiyorum (işler,problemler)

Eğer başka soracaklarınız varsa istediğiniz zaman sorabilirsiniz. İsterseniz özelden tel numaramı da verebilirim.

Ancak şunu tavsiye ederim her sene bir hafta tatili burda geçirebilirsiniz nisan sonu mayıs mayıs başı kaçabilirseniz mutlaka gelin.

Sayın hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Hocam ben Ankarada 2 sene kıbrısta 1 sene özelde çalıştım sonra öğretmen olduk köreldik. Sosyallik anlayışım benim biraz farklı, dini açıdan gitmek istediğim kendiminde bağlı olduğum yer bile istanbulda, ben güllük gülistanlık olmayacağını çok iyi biliyorum ama 5-6 sene dişimi sıkmak ve sonra memlekete donanımlı olarak dönmek istiyorum. Akrabalarımızın dostlarımızın çokluğu var, sonuçta Elazığ bana gurbet çok iyi insanlar Allah razı olsun hiç bir sorun yaşamadık ancak biraz ufku açmak lazım. Allah herşeyin hayırlısını versin. Teşekkür ederim...

Herkese verdiği cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim, sizler kendi okullarınızda yetiştirme kursları açabildiniz mi? Bu kurslardaki ek ders ne kadar acaba? İstanbul hakkında başka yorumları olanları da alabilirim :)

Tati hocam sizin mesaja alıntı yapmışım farkında olmadan tekerrür etti kusura bakmayın :)

Şunu da eklemek istedim siz bilirsiniz burayı ben Maden ilçesinde çalışıyorum. 2 sene Maden merkezde 2 senedir de Gezin de çalışıyorum. Artık bıktık iş yapmak istemeyen memurundan idarecisinden ilçesinden. Geçenlerde mesaj yazmıştım mesela, tüm ülkede yapılan Ufka Yolculuk Yarışmasını organize ediyordum kendi bölgemde, araçtan tutun da birçok şeyi kendi dernek bütcemizle ayarladık öğrecilere faydalı olmak adına. Sadece okulun tahsisini istedik beyefendilerden, sonuç bizi çıldırttılar. Yazımızı kaybettiler, kaymakama yanlış gönderdiler, cevap vermediler, zaten umursama dersen hiç yok. En son gün artık il memden telefon açtırdık müdür yardımcısına da öyle çıktı yazımızın onayı. Yani burada normal bir yazının onayı için bile valiyi falan devreye koyuyoruz :)

Yazılar zaten sürekli geç oluyor, kurs yazıları geliyor çoğu zaman ya kurs bitmiş oluyor ya başvuru süresi geçmiş oluyor. En son Model Uçak Eğitimi Kursu vardı bende çok gitmek istiyorum, adamlar kalkmış Elazığ' a gelmiş bedava kurs verecekler, eğitmen olacaksın bu fırsatı bunlar yüzüne kaybettik. Kurs 25 Mayısta başlamış, yazı 27 Mayısta geldi, bir de utanmadan imza atın diyorlar.

Bunun gibi nice saçma olaylar, nice bıktırma yöntemleri, nice iş çıkarma başımıza tavırları, nice kaybolan yazılar artık usandık.

wepster' Alıntı:
Beşiktaş şişli sarıyer derim bütçeniz yeterse. Daha makul derseniz bahçelievlerden açılan okullara bakabilirsiniz. Esenyurt sultangaziyi en sona almanız mantıklı olacaktır.
Ahanda o bölgedeyim olmaz olasıca kiralar 80 90 metrekarelik ev 1500 evelki gün yan apartmanda satılık ev gördük site değil birşey değil 100 metrekare anadoluda 150 bin etmeyecek ev 480bin dedi adam dün akşam baktık satılmış bile kim alıyor bu evleri derken düşündük ki hayat pahalı değil sanırım bu bölgeye göre biz fakiriz :))) Hocam aileden durumun iyiyse buyur gel ama iki öğretmen maaşıyla burda birşey olunmuyor. en basit hesap 1500 kira 1200 çocuk bakıcı parası haftada 2 gün dışarı çıksan çay olmuş 3tl park yok heryer vale 10da ona gitti ettimi sana ayda 500 500de faturalar üstüme bişey alayım benzinim yağım tuzum derken hopppp beş kuruş kalmıyor

Hocam ben istanbulda çok çile çekeceğimi biliyorum. Çok pahalı semtini zaten yazmayacağım, Büyükçekmece tarzı olabilir, hanımın okula yakın olsun yeter.

Ayrıca daha önceki mesajlarda da söyledim üniversitede böte okuduk birşey vermediler. Ben kendimi network alanında geliştirdim CCNA aldım diğer sertifikilar falan, derken özelde 3 sene çalıştım sonra devlete geçtik kendimizi körelttik. Siz de çok iyi bilirsiniz ki bu işi istanbuldan başka yerde öğrenip, ek iş kovalamak ve koşturmak olmuyor. Benim amacım çok para değil, dünyalıkda çok gözü olan bir insan değilim, istanbulda kalacağım 3-4 sene zarfında öncelikle Bilge adam veya tarzı yerlerde paraya kıyıp web yazılımı konusunda eğitim alıp, sonrasında kendimizi ilerletmeye devam etmek. Derdim bu, yoksa istanbul zaten bana göre yer de değil.

Bu konuda istanbulda önerebileceğiniz kursları da ayrıca soracağım :D

Şunu da söylemek lazım, inanın paramız bize yetiyor, arabımızıda aldık hamdolsun memlekette borcunu ödemeye devam etsek de evimizi de aldık, ama ben 3-4 sene gerekirse 20 bin lira harcamaya razıyım fazladan, mesleki olarak kendimi ilerletmem lazım, ölümlü dünya da 20 bin lira çok para değil :)

mesajı genel yazıyorum...

çebgelköy merkez mah. kiralar 1000 ve üzeri...

genelde çengelde evler 800 liradan başlıyor...zemin katlar sahibinden bakarsanız anlarsanız....

ümraniyede oturursanız 800 e iyibi ev bulabilirsiniz...

çengelköy mtal şu an 5 normumuz var 3 öğretmeniz 2 kiş il içinden gelecek 12 normumuz olacak il dışına açarlarsa 7 boş normumuz olacak..

okulumuz yeni dönüşmüş seneye ilk 11 leri alacağız iş yükümüz fazladır...çalışmayı seven arkadaşlar yazarsa rahat eder.

Parssan hocam meslek lisesine gelebilsem hiç düşünmem tayinimi isterdim, yaşım 29 hiçbirşey için geç değil şu anda sıfırdan C programlamayı öğrenmeye başladım, nasip olursa istanbulda gelebilirsem kurslara gideceğim web programcılığı istiyorum en çok.

Öğrenmenin yaşı yok, bende girerdim derslerinize öğrenci gibi nolacak sanki :D

Geri