İl dışı tayin ilişik kesme?

Kodla Büyü

Kayra_Bilal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selam arkadaşlar il dışı tayinimiz çıktı.
Şimdi eski okulumuzdan en son ne zamana kadar ilişik kesmemiz gerekiyor.Kaç gün içinde?
(İlişik kestikten sonra 15 gün içinde yeni okulda başlamak gerekiyormuş onu biliyorum.)

okulunuza kararnameniz gelecek ve size teblig edilecek. o tebliğ tarihinden itibaren 15 gün süreniz var hocam yeni okulunuza başlamak için. haftaya kararnameler gönderilir muhtemelen.

okulun tebliğ için 15 günü var.tebliğ ettikten sonra da ilişik kesmek için 15 gününüz var.ilişik kestikten sonra yeni görev yerine başlamak için belirli bir sınırlama yok diye biliyorum.ancak başlamadığınız günler emekliliğe sayılmaz.o yüzden bir an önce başlamak lazım...

Ben bugün ilçeye gittim "kararname gelmedi" dediler, ili aradım "kararnameleri gönderdik" dediler, ilçeye tekrar gittim, kararnamenin geldiğini biliyorum ama önce memurun ağzını aradım "kararnameler geldi mi" diye, "bilmiyorum" dedi, biliyor da temiz çocuk işte "gelmedi" diyemediğinden "bilmiyorum" demekle idare etti. Müdüre gittim "hocam kararnameler gelmiş, ilişiği keselim" dedim, "şimdi olmaz, çok işimiz var, 15 gün içinde yapılması gerekiyor" dedi. "Tamam dedim şimdi yapalım, çoluk çocuk bekliyor, ilişiğimi keseyim memlekete gidecem" dedim, ama ne dediysem bir türlü ikna edemedim, işi yokuşa sürmek için bir sürü bahane. Şimdi memlekete gidecez, haftaya tekrar ilişiği kesmek için yeniden gelmem gerekecek, oruç ağız otobüslerde, minibüslerde perişanlık çekecez. İş yapacak olup da işini yapmayan (sallayan) herkesi Allah'a havale ediyorum. Sırf keyfi için "ben müdürüm" havasını yaşamak için bugün git yarın gel mantığıyla çalışanları, bişey demiyorum artık.

Allah cümlemize kolaylık versin idarecilere de iş ahlakı versin hocam.

Geri