İl Dışı tayin isteyebilir miyim?

Kodla Büyü

Caterpillar

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar bu 2.yılım zorunlu hizmetim bitmedi,aynı denklikteki başka bir il e tayin isteyebilir miyim?
belli bir yıl şartı var mı? yardımlarınızı bekliyorumm

Soru: 15 ocak 2010 tarihin de göreve başladım. 2012 de il dışı ataması isteyebilir miyim?

Cevap : MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili madde hükmünde 25(3) “İlgili yılın 15 Eylül tarihi itibarıyla bulunduğu eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi dolduracak olan öğretmenler yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.” Hususu yer almaktadır. Yine aynı yönetmeliğin “İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 26.maddesinin 2.fıkrasında “Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf olan öğretmenlerden bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. “ hükmü yer almaktadır. Bu durumda iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabilmeniz için ilgili yılın 15 eylül tarihi itibari ile 3 yılı doldurmanız takdirinde iller arası yer değiştirmeye başvuru yapabilirsiniz. Göreve başladığınız tarih dikkate alındığında 2013 yılında iller arası yer değiştirmeye başvuru yapabileceğiniz görülmektedir. Sorunuzda göreve başladığınız ili belirmediğiniz görülmektedir. Yönetmeliğin geçici 3.maddesinde “ (Ek : 30.7.2010/27657 RG) (1) Bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dahil iller ile birinci hizmet bölgesine dahil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında 6/5/2010 tarihi itibarıyla görev yapmakta olan öğretmenler, adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla bulundukları eğitim kurumlarında ya da illerde çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içi ve iller arasında yer değiştirme dönemlerinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.” hükmü yer almaktadır. Bu durumda, 2010 yılında yapılan zorunlu hizmet muafiyetinde görev yaptığınız yere dayalı olarak istisnai uygulamaya tabi olabilirsiniz. Göreve başladığınız okulun zorunlu hizmet kapsamında görev yapılan bir okul olduğunu varsayarsak yer değiştirme başvurusu için adaylığınızın kalkması yeterlidir. Varsayımda belirttiğimiz duruma sahipseniz adaylığınızın kalkmasından sonraki ilk yer değiştirme duyurusuna 3 yıl şartı gerekmeksizin başvurunuzu yapabilirsiniz. Saygılarımla….

böle bir yazı buldum,buna göre yapabiliozz :?

2010 yılında atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin değişmesi ile adaylığı kalkmış olan herkese tayin hakkı verdiler, yıl şartı aranmaksızın.2 tayin dönemi için geçerliydi diye biliyorum.2010 ve 2011 yaz dönemlerindeki tayinlerde uygulandı. Sizin durumunuz farklı, siz zorunlu hizmet yapıyorsunuz, sanırım 6 Mayıs 2010dan sonra atandınız . 15 Eylül itibariyle 3 yılınızı dolduruyorsanız eşdeğer bir bölgeye isteyebilirsiniz.

eğer öyleyse alttaki maddelere göre tayin isteyebilirsiniz...muafiyet varmış gibi görünüyor...Onu da geçtik sizin zorunlu hizmetiniz kalkmış olması gerekiyor neden aynı denklikteki ile isteyesiniz ki?

Bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dahil iller ile birinci hizmet bölgesine dahil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında 6/5/2010 tarihi itibarıyla görev yapmakta olan öğretmenler, adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla bulundukları eğitim kurumlarında ya da illerde çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içi ve iller arasında yer değiştirme dönemlerinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.”

adaylığım kalktı ama muafiyet gelmedi bana,o yüzden aynı denklikteki bir başka ile gidebilirmiyim diye sordummmm :(

Slm arkadaşlar ben doğu görevinden muaf oldum ancak 3 yılım dolmayacak tayin döneminde yada eylül baz alınsa bile acaba bu geçici madde yine uygulanır mı sadece geçen 2 yıl için mi geçerliydi.Bilgisi olan var mı ??

by_katliam' Alıntı:
adaylığım kalktı ama muafiyet gelmedi bana,o yüzden aynı denklikteki bir başka ile gidebilirmiyim diye sordummmm :(

muafiyet neden gelmedi onu anlamadım...6 mayıstan önce atanan herkes muaf olmadı mı ben yanlış mı biliyorum??

6/5/2010 tarihi itibarıyla görev yapmakta olan öğretmenler ifadesi gözümden kaçmış...benim anladığım siz ocakta başlamışsınız bu yüzden 3 yılı beklemek zorundasınız...

bu ifadeden hali hazırda orada çalışanlar anlamı çıkar mı?

15 Eylül baz alma olayı bu yılda geçerli mi acaba ? Bulunduğum okula 19 haziran 2009 da başladım, Zorunlu çalışma yükümlüsü de değilim mayısta ben de ildışı tayin isteyebilir miyim acaba?

Bende 09/12/2010 da kadrolu olarak başladım. Normalde 15 eylülde başlayacaktık ama malumunuz sorular çalındı sınav iptal edildi vs. Aralık 2010 da ancak göreve başlayabildik. Şu anda adaylığımda kalkmış durumda. Bulunduğum ilde zorunlu doğu görevim 7 yıl diye gözüküyor. Bende eş değerlilikte bir yere tayin isteyebilirmiyim.:)

Seminerdeki Müdür 2. yılını doldurmuş olanlar eğer zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmıyorlarsa Zorunlu görev bölgelerine 2. yılın sonunda (stajerliğin kalkmış olma şartıyla) tayin isteyebilirler demişti. Yukarıda bir arkadaş bu konuyla ilgili yönetmeliği de paylaşmış.

24 eylül 2009 da başladım göreve,zorunlu hizmet yükümlüsü değilim,bu yıl sonunda il dışı isteyebilir miyim?,

Merhaba arkadaşlar,
8 aralık 2010 tarihinde Diyarbakır'a atandım. 1 Temmuz 2014'de zorunlu hizmetimi yerine getirmek üzere yine Diyarbakır'a bağlı bir merkez köy okuluna atandı. Sorum şu: Diyarbakır'da 3 yılı doldurmuş olmam sebebiyle il içi tayiniyle yine eş değer bir zorunlu hizmet bölgesinde yer alan bir okula tayin isteyebilir miyim?

hocam il ya da ilçenizde ki atama özlük bölümüne başvursan bizden daha doğru yardımcı olurlar. Tel ile bakanlıktaki ilgili kişiyi arayabilirsin; bakanlığa falan yazıp, bilgi edinmeyle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

SORUYU SORAN ARKADAŞA;

çalıştığın yer doğu hizmeti geçtiği için isteyemezsin.
ayrıca buraya yazan arkadaşlar yönetmelik okuması yazması olan herkesin anlayacağı şekilde açıktır.okumanızı tavsiye ederim

songul_acar' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
8 aralık 2010 tarihinde Diyarbakır'a atandım. 1 Temmuz 2014'de zorunlu hizmetimi yerine getirmek üzere yine Diyarbakır'a bağlı bir merkez köy okuluna atandı. Sorum şu: Diyarbakır'da 3 yılı doldurmuş olmam sebebiyle il içi tayiniyle yine eş değer bir zorunlu hizmet bölgesinde yer alan bir okula tayin isteyebilir miyim?

bulunduğun kurumda 3 yıl geçmeden il içi yer değişikliği yapamazsınız.

Geri