İl Dışı Tayinde İl İçi Yerdeğiştirme Dikkate Alınır Mı?

Kodla Büyü

noIdea

Aktif Üye
öncelikle hepimize hayırlı olsun derslerimiz.

benim tereddüt ettiğim bir konu var.

İl içi tayinlerden sonra ertesi sene il dışı tayin isteyebiliyor muyuz? ( ilde 3 yıl çalışılmış)

aklıma takıldı okuldaki bir hoca il dışı içinde çalıştığın okulda 3 yılını doldurman gerekiyor dedi. ilde görev yaptığın süre değil okulunda çalıştığın süre baz alınıyor dedi.

İl içi tayin istedikten sonra tekrar ilde tekrar 3 sene çalışmanız gerekiyor diye biliyorum. Yanlışım varsa affola. :+1:

evet hocam geçen sene değişti önceden ilde çalıştığımız süre baz alınıyordu şuan eğer 3yıl içerisinde bulunduğunuz ilde okul değiştirdiyseniz tekrar baştan alınıyor il dışı isteyebilmek için

hamuş' Alıntı:
evet hocam geçen sene değişti önceden ilde çalıştığımız süre baz alınıyordu şuan eğer 3yıl içerisinde bulunduğunuz ilde okul değiştirdiyseniz tekrar baştan alınıyor il dışı isteyebilmek için
bu çok kötü işte! biz daha önceki yönetmeliğe göre düşünüp tayin istemiştik. :x :(

hamuş' Alıntı:
hocam emin misiniz ya, bu sene bende il dışı istiycem. okulum ilkokul oldu seminer döneminde ne yakın ortaokula geçecekmişiz. il dışı temmuzda olursa tayin isteyemeyecek miyim ben?

yanlışınız var arkadaşlar. ay dönem içinde il içi tayin tayin isteyen kişi il dışı isteyemiyor.

ertesi sene diye sormuş hocamız kafaları karıştırmayalım

15 Eylül tarihi itibarıyla bulunduğu ilde en az 3 (üç) yıl süreyle fiilen öğretmen olarak
çalışanlar yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Öğretmenlerin; kadrolarının bulunduğu
ilde yaptıkları asker öğretmenlik hariç, aylıksız izinli olarak geçirdikleri süreler ile eğitim
kurumları dışındaki kurumlarda geçirdikleri süreler iller arası yer değiştirmeye esas üç yıllık
sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır.

istediğiniz kadar okul değiştirin il içinde, 3 yıl o ilde görev yapmışsanız il dışı isteyebilirsiniz. Sadece aynı tayin döneminde il içi istemişseniz ve tayininiz çıkmışsa il dışına başvuramazsınız

akyildiz41' Alıntı:
yanlışınız var arkadaşlar. ay dönem içinde il içi tayin tayin isteyen kişi il dışı isteyemiyor.
o iş her sene klavuza göre değişir hocam. garanti değil. klavuza bakmak gerekir.
diğer husus il dışı tayin istemenin şartı ilde 3 senedir. o ilde kaç okulda çalıştığına bakılmaz.

hamuş' Alıntı:

ben eylülde il içi yer değiştirdim, 7 yıldır aynı ildeyim..il dışı isteyemiyor muyum yaniiiii bu yıl??? :o

isteyebiliyorsunuz, il dışında sadece ilde 3 yıl çalışmaya bakılıyor. Eğer il içi yer değişikliği yapacaksanız okuldaki çalışma yılınıza bakılıyor.

Peki okulum kapatılmış ve zorunlu olarak bizi başka bi okula vermişlerse ben şimdi il dışı isteyemeyecekmiyim

ozlem22' Alıntı:
hamuş' Alıntı:

ben eylülde il içi yer değiştirdim, 7 yıldır aynı ildeyim..il dışı isteyemiyor muyum yaniiiii bu yıl??? :o

Yanlış bilgi vermeyin ya bulunduğun il baz alınır il dışı istemek için il içi yer değiştimrke için bulunduğun okul baz alınır. Göster bakalım yönetmeliğin neresinde bu yazıyor milleti yanlış bilgilendirmeyin

mehmettuna68' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:
hamuş' Alıntı:

Yanlış bilgi vermeyin ya bulunduğun il baz alınır il dışı istemek için il içi yer değiştimrke için bulunduğun okul baz alınır. Göster bakalım yönetmeliğin neresinde bu yazıyor milleti yanlış bilgilendirmeyin
hocam eskiden öyleymiş ama bu seneki klavuzda durum değişmiş. okuldan hocamızın biri bunu söyledi. duyunca şok oldum. geçen seneki atama klavuzu elinde olan var mı?

il içi istediginiz zamanki yönetmelikte il dısı isteyebiliyorkenn. şimdi istenmiyorsa davca acılabilir.. millet müneccim mi de yönetmeliğin değişecegini bilecekte o na gore il içi isteyecek yada istemeyecek. il dısı hakkı nın gidecegini bilse istemezdi millet.. her zamanki gibi sacmalık eger bu şekilde ise.

15 Eylül tarihi itibarıyla bulunduğu ilde en az 3 (üç) yıl süreyle fiilen öğretmen olarak
çalışanlar yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Öğretmenlerin; kadrolarının bulunduğu
ilde yaptıkları asker öğretmenlik hariç, aylıksız izinli olarak geçirdikleri süreler ile eğitim
kurumları dışındaki kurumlarda geçirdikleri süreler iller arası yer değiştirmeye esas üç yıllık
sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır

2012 yer değiştirme klavuzunu buldum. bu ifadeye göre il içinde yerdeğiştirenler il dışı için ertesi sene başvuru yapabiliyorlar.

ben geçen sene il dışı tayininde bulundum çıkmadı tabi:)) ve 1 yıl önce il içinde yer değiştirmiştim, bu yılki klavuzda belli olur bir değişiklik varsa

Geri