İL DIŞI VE SONRASINDA EŞ DURUMU???

Kodla Büyü

havsaro

Site Gezgini
Arkadaşlar iller arası atama kılavuzu yayınlandı fakat aklıma takılan soru var. Sadece ben il dışı tayini isteyebiliyorum ve atamam olursa sonrasında da eşimin yanıma gelebilmesi için özür grubuna başvuracaz. Eğer özür grubu ataması olmaz ise aile birliğinin bozulmaması için önceki atamamı iptal ettirip tekrar kendi okulumda kalabilir miyim? Başından geçen ya da bilen var ise cevaplarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

ben bu yılki kılavuzu okumadım.ancak geçen yılki kılavuzda eşinizin çıkmazsa sizinki de iptal edilebilir yazıyordu.

darkprog' Alıntı:
Bende aynı durumdayım. Bakalım
hocam hangi maddeye gore kendimizi korumaya alacagiz onemli olan ayri kalmamak, gecen sene arkadasim yaptigini soyluyor ama esi yanina gelmis, sonradan bi yazi mi gonderiyorlar acaba gecen sene boyle bir durum hatirliyor gibiyim

18- Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden görev yerlerinden ayrılmadan atamasını iptal ettirenler, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde eşlerinin bulunduğu il'e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi mazeret durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

19- Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı ile aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır.

Ilgili maddeler bunlar

Hocam 2015 Eylül'de ek bir il dışı atama yapmışlardı, ben istememiştim sonradan eş durumu isterim demiştim. Ancak eş durumu yapmayacaklarını söylediler. Eşimin tayini çıktı daha sonra biz iptal ettirdik. Ama o dönem baya bi uğraştırmışlardı milleti iptal için.

Hocam bu soru en büyük sıkıntı. İki sene önce ek bi yazıyla insanlara ilski kesmeden kararnameyle eş durumu isttetirip çıkmazsa iptal hakkı vermişlerdi. Bu sene nolacak bende bilmiyorum. Ama şunu biliyorum ilişki keserek es durumunu beklemek mantıklı değil. Eğer izin vermezlerse iptal ettiririm. Klavuzda çok eksik nokta var.

Hocam sizin tayininiz cikarsa siz ilişik kesmeyeceksiniz sizin kararnameniz ile eşiniz özür grubuna başvurur. Çıkarsa sorun yok zaten ama çıkmazsa iptal edebilirsiniz fakat o arada sizden boşalan kadroya başka biri atanmışsa eğer sizi ilçe emrine verirler kendi kurumunuzda kalamazsınız.

acil yardim lutfen esim ozel sektorde calisiyor nikahimiz yapildi haziranda once il disi isteyip agustos da es durumu yapabilirmiyim

@777 hocam her yerde aynı mesajın var yazdıp cevap da verdik. Mesaj sayısını mı yükseltmeye çalışıyorsun anlamadım ki. Bir yere yazdın yeter bekle bir cevap al sonra anlamadığın yeri tekrar altına yaz cevap veren çıkar.

her konunun altına yazmanıza gerek yok

Esim bulundugumuz ilde dogum sonrasi 2 ay ayliksiz izin kullandi. Calisma suresi 2 yil 11 ay 10 gun gorunuyor.
Basvuru sayfasi acildi 30 eylul mu baz aliniyor sorun cikmaz degil mi?

Ayrica
ikimiz il disi istemezsek es durumu isteyemiyoruz sanirim?
Esim icin bir kac tane yer istesek yeterli mi formalite geregi?
Eger ikimizin tayini ayni anda farkli ilcelere cikarsa agustos es durumu isteyebiliyor muyuz?

Bu kadar karisik olmamali bu isler ;)

Demise' Alıntı:
Esim bulundugumuz ilde dogum sonrasi 2 ay ayliksiz izin kullandi. Calisma suresi 2 yil 11 ay 10 gun gorunuyor.

Ayrica
Eger ikimizin tayini ayni anda farkli ilcelere cikarsa agustos es durumu isteyebiliyor muyuz?

30 Eylül'de eşiniz 3yılı doldurmuş görünecekse herhangi bir sıkıntı çıkmaz. Sizin 3 yıl doluyor eşinizin dolmuyorsa şayet, siz ildışına başvurursunuz eşinizde özür grubuna.
İkinizde istemek zorunda değilsiniz, siz istersiniz, eşiniz istemez ise de eşiniz özür grubuna başvurabilir.
İkinizin tayini de aynı anda farklı ilçelere çıkarsa tayin çıkan ilde göreve başlayıp hanginiz diğerinin bulunduğu ilçeye gitmek istiyorsa özür grubuna hemen ağustos ayında başvurabilir.

Kılavuzu okudum ve yukarıda düşündüklerime aykırı bir şey göremedim...

ahmetismet' Alıntı:
Demise' Alıntı:

Ayrica

30 Eylül'de eşiniz 3yılı doldurmuş görünecekse herhangi bir sıkıntı çıkmaz. Sizin 3 yıl doluyor eşinizin dolmuyorsa şayet, siz ildışına başvurursunuz eşinizde özür grubuna.
İkinizde istemek zorunda değilsiniz, siz istersiniz, eşiniz istemez ise de eşiniz özür grubuna başvurabilir.
İkinizin tayini de aynı anda farklı ilçelere çıkarsa tayin çıkan ilde göreve başlayıp hanginiz diğerinin bulunduğu ilçeye gitmek istiyorsa özür grubuna hemen ağustos ayında başvurabilir.

Kılavuzu okudum ve yukarıda düşündüklerime aykırı bir şey göremedim...

http://www.ogretmenx.com/atama-tayin/oz ... 48604.html

Yukaridaki linkte soyle birsey okudum ayni ilde calisan esler sartlar uygunsa once ikisi de es durumu istemeliymis yoksa es durumu istenemiyormus..asilsi mi bu?

Geri