İl içi atama da bilişim teknolojileri

Kodla Büyü

blgsyrci

Aktif Üye
İl içi atamada hangi branşlarda ihtiyaç var, hangi okullar boş olduğuna dair listeler açıklandı. 6 saat ders için bilişim teknolojileri ihtiyaç 1 olarak görünüyor. benim anlamadığım kaç saat derse kadar norm ihtiyacı belirleniyor. ben bu sayıyı 12 saat ders olarak bildiğim için soruyorum. buna dayanarak bizim kaç saat dersimiz olmalı ki norm fazlası olmayalım.

6 saat için 1 ihtiyaç gözüken okul köy okuludur hocam. köyler kendi içlerinde eğitim bölgesi olduğu için ayrı hesaplanır.
il ilçe merkezleri için norm hesabı toplam eğitim bölgesinin ders yükü 31 saate kadar 1 norm. 31 saatin üzeri 2 norm. sonraki her 21 saat için 1 norm eklenir diye biliyorum.

31---1 norm
42---2 norm
42+15=57 --------3 norm
42+21+15=78------4 norm
42+21+21+15=99-------5 norm
42+21+21+21+15=120----------6 norm
diye gider, Yani 15 saatin üzerinde dersiniz olsa bile norm durumunuz bölgedeki diğer okullara bağlı.

Diyelim ki bölgede 3 okul var.
Ders saatleri:
1. okulda 16 saat,
2. okulda 18 saat,
3. okulda 20 saat,

Toplam 16+18+20= 54 saat eder
54'ün de normu 2 olduğu için ders sayısı en az (16) olan 1. okuldaki vatandaş norm fazlası olur. kontenjan.meb bu algoritmaya göre çalıştığından orda da görünür okulunda norm fazlası olduğu,
Sonuç olarak ders sayımız az olduğundan norm verilen okul da az oluyor. Kendi okulumuzda norm fazlası oluyoruz sürekli. 7. sınıflarda da zorunlu olsa başka okullara
norm gelir.
Ama köy okullarında 6 saat=1 norm. Başka okula bağlı değilsin.
Köy okulları da birer şubeli olduğundan 5. ve 6. sınıfların ders sayısı 4'te kalıyor yine norm fazlasısın. Normun devam etmesi için 7. sınıfa geçen öğrencilere iyi davranman lazım ki dersini seçsin ve sonraki yıl norm fazlası olma.

mavi85' Alıntı:
31---1 norm
42---2 norm
42+15=57 --------3 norm
42+21+15=78------4 norm
diye gider, Yani 15 saatin üzerinde dersiniz olsa bile norm durumunuz bölgedeki diğer okullara bağlı.

Ders saatleri:
1. okulda 16 saat,
2. okulda 18 saat,
3. okulda 20 saat,

54'ün de normu 2 olduğu için ders sayısı en az (16) olan 1. okuldaki vatandaş norm fazlası olur. kontenjan.meb bu algoritmaya göre çalıştığından orda da görünür okulunda norm fazlası olduğu,
Sonuç olarak ders sayımız az olduğundan norm verilen okul da az oluyor. Kendi okulumuzda norm fazlası oluyoruz sürekli. 7. sınıflarda da zorunlu olsa başka okullara
norm gelir.
Köy okulları da birer şubeli olduğundan 5. ve 6. sınıfların ders sayısı 4'te kalıyor yine norm fazlasısın. Normun devam etmesi için 7. sınıfa geçen öğrencilere iyi davranman lazım ki dersini seçsin ve sonraki yıl norm fazlası olma.

:alkis:

Bende şöyle bi durum dikkatimi çekti arkadaşlar. Tercih ekranında zar zor norm fazlası olmaktan kurtulan arkadaşlarımın çalıştığı okullar var listede. Benim okulumda onlarla aynı durumda sayılır ancak listede yok.Neden olabilir.

31---1 norm
42---2 norm
.............................
...............................
................................

bunlar köy okulları için de geçerli mi hocam?

Normu sormamın temel sebebi geçen sene 14 saat dersim vardı ve bölge normunda fazlaydım. Ama okulda norm fazlası değildim. müdür bana tayin istemene gerek yok bölge normu bizi bağlamıyor dedi.

burhaneren hocam iliçi için soruyorsan orada bütün okullar görünür. kendi okulun hariç çünkü kendi okuluna tekrar tayin isteyemezsin. bütün okulların görünme sebebi iliçinde tayin isteyecek herkesi bilemezsin. okul seçersin oradaki öğretmende tayin isterse sen onun yerine o da başkasının yerine şeklinde sirkülasyon sağlanır.

Hocam FATİH projesi kapsamında görevli olanlar(bilişim rehberliği) acaba yer değiştirme isteyebilir mi?

Kılavuzun 6.maddesinde şu yazı var;

6- Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler,
görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır; ancak,
kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönen öğretmenlerden kadrolarının olduğu eğitim
kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içi yer değişikliği isteğinde
bulunabilecektir.

blgsyrci' Alıntı:
burhaneren hocam iliçi için soruyorsan orada bütün okullar görünür. kendi okulun hariç çünkü kendi okuluna tekrar tayin isteyemezsin. bütün okulların görünme sebebi iliçinde tayin isteyecek herkesi bilemezsin. okul seçersin oradaki öğretmende tayin isterse sen onun yerine o da başkasının yerine şeklinde sirkülasyon sağlanır.

Sağolasın hocam anladım :)

mavi85' Alıntı:
31---1 norm
42---2 norm
42+15=57 --------3 norm
42+21+15=78------4 norm

Ders saatleri:
1. okulda 16 saat,
2. okulda 18 saat,
3. okulda 20 saat,

norm gelir.
15 saat asla norm fazlası olamaz. Bölge normu 6-15 saat için geçerli olur. 15 saat ders olduğu anda direkt norma girer zaten.

onozkara' Alıntı:
6 saat için 1 ihtiyaç gözüken okul köy okuludur hocam. köyler kendi içlerinde eğitim bölgesi olduğu için ayrı hesaplanır.
il ilçe merkezleri için norm hesabı toplam eğitim bölgesinin ders yükü 31 saate kadar 1 norm. 31 saatin üzeri 2 norm. sonraki her 21 saat için 1 norm eklenir diye biliyorum.
ilçe merkezindeki bir Anadolu Lisesinde 6 saat dersim vardı bahsettiğiniz durumdan dolayı bölge normuna takıldığım için norm fazlası olmuştum..

Hocalarım seneye
14 x 2 = 28 saat 10.sınıflar
18 x 2 = 36 saat 11.sınıflar
2 x 2 = 4 saat 12.sınıflar
68 saat fiili + 24x3=72 saat koordinatörlük toplam 140 saat dersimiz olacak ama açılan norm 2 biri bende diğeri yeni gelecek enaz 3 norm olmalıydı diye düşünüyorum ama yanlışmı düşünüyorum...

bas_kan' Alıntı:
Hocalarım seneye
14 x 2 = 28 saat 10.sınıflar
18 x 2 = 36 saat 11.sınıflar
2 x 2 = 4 saat 12.sınıflar
68 saat fiili + 24x3=72 saat koordinatörlük toplam 140 saat dersimiz olacak ama açılan norm 2 biri bende diğeri yeni gelecek enaz 3 norm olmalıydı diye düşünüyorum ama yanlışmı düşünüyorum...
..
hocam okul idareniz grup sayılarını dikkate almamıştır.
14 + 18 + 26 = 58
+ 10 şeflik gelse 68
bu da 2 norm eder.

alan şefiniz varsa o yoksa siz okul idaresine dilekçe verebilirsiniz. norm kadro yönetmeliğini ilgi gösererek şu madde uyarınca alan ders yükü bu kadar çıkmaktadır. okul normunun gözden geçirilerek güncellenmesi hususunda diye...

Hocam söyledim anlattım onlara da ama norm güncelleme açık değil haziranda açılacak dediler.

bas_kan' Alıntı:
Hocam söyledim anlattım onlara da ama norm güncelleme açık değil haziranda açılacak dediler.
.
doğrudur hocam HAZİRAN ve EYLÜL olmak üzere yılda 2 sefer norm güncellemesi yapılır..

BayTerapi' Alıntı:
31---1 norm
42---2 norm
.............................
...............................
................................

bunlar köy okulları için de geçerli mi hocam?
hayır sadece ilçe merkezindeki eğitim bölgesi içinde olan okullar için geçerli, Köy okullarında 6 saat ders varsa 1 norm verilir.

Geri