İl içi başvuru- zorunlu hizmet muafiyeti?

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ben zorunlu hizmetimi tamamladım, eşim özür grubu ataması ile şu an bulunduğumuz 2. hizmet alanı yere gelirken, zorunlu hizmetten muafiyet aldı. Şimdi 3 yılı doldurdu, tercih yapmak istiyoruz ancak sadece 4-5-6'ya mı isteyebiliyor? Muafiyeti evli olduğumuz sürece devam etmez mi? 1-2-3 olan tercihleri kabul etmiyor.

subversaa' Alıntı:
Ben zorunlu hizmetimi tamamladım, eşim özür grubu ataması ile şu an bulunduğumuz 2. hizmet alanı yere gelirken, zorunlu hizmetten muafiyet aldı. Şimdi 3 yılı doldurdu, tercih yapmak istiyoruz ancak sadece 4-5-6'ya mı isteyebiliyor? Muafiyeti evli olduğumuz sürece devam etmez mi? 1-2-3 olan tercihleri kabul etmiyor.
zorunlu görevi bitirmediyse isteyemez, çünkü eşiniz muaf evlilik süreci boyunca muaf olur sadece eş durumu ile 1,2,3 h.a. olan yerlere isteyebilir, boşanma halinde mecburi doğu hizmetine gider.

penewitz' Alıntı:
zorunlu görevi bitirmediyse isteyemez, çünkü eşiniz muaf evlilik süreci boyunca muaf olur sadece eş durumu ile 1,2,3 h.a. olan yerlere isteyebilir, boşanma halinde mecburi doğu hizmetine gider.

Şunu çıkarıyorum o zaman, 4-5-6'da çalışıp zorunlu hizmetini tamamlamadığı sürece il içi başvurularda 4-5-6'ya gidebilir. Eş özründen muafiyet nedeniyle 1-2-3-4-5-6'ya gidebilir.

Peki şöyle bir durum var, burada yapılan doğru mu olmuş?

Göreve başlama (sözleşmeli): 2009 yılı içerisinde
Zorunlu hizmet muafiyeti: 06.05.2010
Sınavla Kadrolu göreve atanma: 01.06.2010

2013'te ben il dışı atandım, eşim özür grubundan atandı ama onun hesabında zorunlu hizmet ertelendi yazıyor o zamandan beri. Sözleşmeli iken gelen zorunlu hizmet affına göre muaf olması mı gerekirdi yoksa ertelendi yazması doğru mu acaba?

hocam 2010 dan önce sözleşmeli çalışanlarada doğu görevi affı geldi biliyorum ama sözleşmeliden kadroya geçenlerin durumunu net bilmiyorum, o yüzden yanlış bilgi vermek istemem

hocam şuan resmi gazeteyi okudum, "6/5/2010 tarihinden önce Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak göreve başlayanlar," zorunlu hizmetten muaf olur yazıyor, sizinde eşiniz 01.06.2010 atandığına göre eşiniz muaf sayılmaz malesef

ama hocam şimdi sizde de muaf tarihi var mebbiste o durumda 1,2,3 h.a ları açılması lazım sizin durum biraz karışık, bence atama bölümüyle konuşun derim, eğer bilgisiz insanlar varsa hiç sormayın direk bakanlığı arayın

Geri