İl içi ,Rotasyon hangisi önce?

Kodla Büyü
yeni yönetmelikte "MADDE 48 – (1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda adaylık dâhil toplamda en fazla 8 yıl görev yapabilir.
(2) Aynı eğitim kurumunda yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla toplam 8 yıl görev yapan öğretmenlerin atamaları, yapılacak duyuru üzerine ders yılının sona erdiği tarihten itibaren en fazla iki ay içinde," diyor.

yani iliçi tayinler rotasyondan önce olmalı görünüyor.

çalışma takvimine göre iliçi-ildışı 1mayıs 30haziran arasında yapılıyor. rotasyon ise eğitim öğretim yılı bitiminden itibaren iki ay içinde yapılır diyor. bu haliyle iliçi önce olur görünüyor. ama takvimde değişiklik olursa bilemem

rotasyona tabi değilim rotasyon atamasında iyi bir okul açılırsa başvuru yapa bilirmiyim?

İyi güzel de,
Rotasyonda boş okul olmayacakki.Sadece Ağustos ayında rotasyona tabi olanlar yer değişecekler.Yani iliçini rahatlatacak bir durum yok.Çünkü iliçi haziranda sonuçlanır.
Ancak şu varki? rotasyona uğrayacağını kesin bilen öğretmen iliçi isteyerek şansını deneyebilir.Ancak Genel olarak bu arkadaşların puanları zaten yüksek olduğundan iliçi istemeleri sadece kendi avantajlarına ve çifte şans kullanmış oluyorlar.

hocam rotasyona bırakmayın il içine ve norm fazlasına açarlar o yüzden bir an önce okulunuzu tespit edip geçiş yapın.. :sleep:

rotasyona yğrayanların ve gelecek yıl uğrayacakların erkenden tayin isteyebilmeleri için önce il içi ve ildışı yapılır elbetteki.aksi düşünülemez

Geri