İl içi sıra tayin geri geliyor (2025 Tayin Takvimi)

Kodla Büyü

isikayhan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
2025 Yılı Yönetici Görevlendirme ve Öğretmen Yer Değiştirme Takvimleri

2025 Proje Okulları Öğretmen Atama - Yönetici Görevlendirme Takvimi için https://personel.meb.gov.tr/meb_iys...ogretmenatamayoneticigorevlendirmetakvimi.pdf

2025 Yılı Öğretmen Yer Değiştirme Takvimi için https://personel.meb.gov.tr/meb_iys...0945_2025yiliogretmenyerdegistirmetakvimi.pdf

IMG_0232.webp

Sıra tayin nedir?
Neye göre sıralama yapılır?
Tayin olmak isteyen öğretmenlerin bilmeleri gerekenler nedir?

Sıra tayin nedir?
Neye göre sıralama yapılır?
Tayin olmak isteyen öğretmenlerin bilmeleri gerekenler nedir?
İlk başta başvurular alınır ve boş kadrolara atamalar yapılır. Atanamayanlar puana göre tercih ettiği kurumlarda sıraya alınır. Takvimdeki sıra tayin tarihleri gelince ilgili okulda açık oluşmuş ise sırada puanı en yüksek olan o okula atanır. Açık oluşmaz ise o okula atama yapılmaz. Süreç bitince atama işlemleri biter

Ayrıca sıra oluşan okullara o branşta hiç bir tayin ya da atama yapılmaz.

Son düzenleme:
İl içinde zaten sıra olayı yok muydu? Ben son 5 yıl içinde karşılıklı yer değiştiren görmüştüm sanki?

İl içinde zaten sıra olayı yok muydu? Ben son 5 yıl içinde karşılıklı yer değiştiren görmüştüm sanki?

O tam sıra tayin değil aslında.

Sıra tayinde okullar için oluşturulan sıra farklı tarihlerde tekrar çalıştırıyor. Sıra oluşan branşta o okullara kesinlikle tayin ya da atama yapılmıyor. Son sıra çalıştırma dönemi bitince başka tayin veya atama yapılabilir.

Sıra tayin ile anladığım eş durumu resmen rafa kalkar. Eş durumu gelen herkes il emrine gelir sonra sıraya girer. En çok il içi sonrada norm fazlasına yarayacaktır sıra tayin. Doğrusu artık batıda birçok ilde açık yok hatta çok fazla öğretmen var. Birçok branş maaş karşılığını dolduramıyor bile.
O yüzden bir sıramızı görürüz, sonrada havamızı alırız.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değişmesi planlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne dair Bakanlık tarafından sendikalardan görüş yazısı istenmiş.

Son düzenleme:
@isikayhan değerli hocam, 4 nisan da norm fazlası görünüyor bi kaç gündür bnde bunu düşünüyordum sizi görmüşken sorayım dedim, geçen sene sonunda norm fazlası atama daha yeni yapıldı ve sadece 1 2 okul açıldı şimdi yine norm fazlası atama yapılır mı yapılmaz gibi geliyor bana ama listede varsa illa yapılacak demek mi oluyor

@isikayhan değerli hocam, 4 nisan da norm fazlası görünüyor bi kaç gündür bnde bunu düşünüyordum sizi görmüşken sorayım dedim, geçen sene sonunda norm fazlası atama daha yeni yapıldı ve sadece 1 2 okul açıldı şimdi yine norm fazlası atama yapılır mı yapılmaz gibi geliyor bana ama listede varsa illa yapılacak demek mi oluyor

Yani yönetmeliğin o tarihe kadar resmi gazetede yayınlanacağını ve norm kadro fazlası tayinlerini artık merkezi olarak yapılacağını tahmin ediyorum.

ÖMK ile re’sen tayin yasal dayanağa kavuştu. Yönetmelik değişikliği ile ilçe gruplarını düzenleyip, norm kadro fazlası tayinlerini rutin hale getirecekler sanırım:

Madde 18-

(6) Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumlarında norm kadro fazlası olan öğretmenler, il içerisinde boş norm kadrosu bulunan eğitim kurumlarına yer değiştirme talebinde bulunabilir. Hizmet puanı yetersizliği nedeniyle talepte bulundukları eğitim kurumlarına atanamayanlar ile talepte bulunmayanların atamaları, öncelikle aynı ilçe grubu içerisinde boş norm kadrosu bulunan eğitim kurumlarına olmak üzere ilgili valilerce il içerisinde resen yapılabilir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin:

“Öğretmen atama yer değiştirme yönetmeliği değişecek. Bunun üzerine çalışıyoruz. Bayramdan sonra hazırlanmış olur.”

“Öğretmen arkadaşlarımızın MEBİ, EBA ve diğer platformlarında içerik katkıları hizmet puanı olarak kendilerine geri dönecek.”

Son düzenleme:
BBNET
Geri