İl içi sırada olunan okul açık görünür mü ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halukk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halukk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu yıl ki il içi atamalarda 1.sıraya yazdığım okulun kadrosu dolu olduğundan sıraya girmiştim ve 1 başvuran arasından 1.sırada bulunuyordum. Okuldaki arkadaş il dışı atamalarda gidince sıra bana gelmiş oldu ve il içi sıra tayini ile ağustos ta atandım. Ancak benim hazirandan beri sırada olmama ve 5 ağustos itibariyle atamamın yapılmasına rağmen okul kontenjanı özür grubunda açık gösterilmiş ve 1 öğretmen daha gelmiş ve göreve başlatılmış.

İl içi sırada olunan okulun kontenjanı kapalı görünmesi gerekmez miydi ?

Norm hala 1 ve fazlalık olarak görünüyor. Ama bu durumun karar merci ve çözecek taraf il milli eğitim midir yoksa bakanlık mıdır o kısmı merak ediyorum şu anda

Fazlalık olan kişinin norm fazlası atamalarında okul tercih etmesi istenir mutlaka ama şu an için sorun formatörlük başvurularında ortaya çıktı. Başvuru esaslarına göre hizmetiçi eğitim faaliyetleri belge süresi fazla olana öncelik verildiğinden norm fazlası durumunda olan arkadaşın formatörlüğü kabul ediliyor ve bu durumda ben mağdur olmuş oluyorum.

Tamamen sırada bulunulan ve atama yapılmış bir okulun yanlışlıkla açık gösterilmesinden kaynaklanan bir durum bu. Dava açmadan ve norm fazlalığı atamalarını beklemeden düzeltilmesi mümkün değil midir ?

Geri