İl içine açılan okullar il dışına gösterilir mi?

Kodla Büyü

sguner_23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Daha önce 2 kez il dışı yer değiştirdim.Kısmet olursa 3.kez il dışı yer değiştireceğiz.Hiç il içi yer değiştirmeyen biri olarak şunu merak ediyorum.İl içinde açık olan okulların hiçbiri il dışında gösterilmez mi?

il içi il dışı süreci hakkında net bilgisi olan arkadaşların cevabını bekliyorum. Diyelim ki bir ilde 20 tane bilişimci ihtiyacı var önce il içi hemen ardından il dışı yer değiştirme yapılacağından il dışı için boş norm nasıl ayarlanıyor?

genelde açılmıyor bu sefer değişiklik yapmazlarsa... bu arada il içi için bir tarih var mı?

Kafama takılan şeyi sayılarla örneklendirerek sorayım.
Bir ilde 20 norm var.15 tanesini il içinde gösterdiler.
Soru 1-Geriye kalan sadece 5 okul mu il dışına açılır?
Soru 2-İl içine gösterilen okullardan diyelim ki 12 tanesine yerleşme oldu.Geriye kalan 3 okulun durumu ne olur?

sguner_23' Alıntı:
Kafama takılan şeyi sayılarla örneklendirerek sorayım.
Bir ilde 20 norm var.15 tanesini il içinde gösterdiler.
Soru 1-Geriye kalan sadece 5 okul mu il dışına açılır?
Soru 2-İl içine gösterilen okullardan diyelim ki 12 tanesine yerleşme oldu.Geriye kalan 3 okulun durumu ne olur?

İl içinde açık kapalı tüm okullar ilan edilir.
İl içinde 15 okul gösterilse de bu okullara tercih edilmediği zaman bu okullar daha sonra il dışına açılabilir.
12 okul il içinde dolduğu zaman geriye kalan 3 okulun hepsini il dışına açılabilir de hiç açılmayabilir de.

2010 yılında ilan edilmedi.Tanıdık bir müdürün okuluna ildışından isteyecektim.Sistemde açılmadı ama iliçine rezerve olmuş.

Tüm okullar il içine açılır hocam. İl içinde boş veya tüm okullari tercih edebilirsiniz dolu okuldaki öğretmen başka okula tayini çıkarsa siz onun yerine yerleşirsiniz.
İl dışı ise bir ilde 100 boş norm varsa il onu belli oranda il dışına acar bu %30 %50 gibi buna il karar verir.
İl içi boş normu değiştirmez 100 boş norm yine 100 boş norm olur. İl içi tayin isteyen öğretmen bir normu doldurur diğer normu boşaltır.

mehmet33' Alıntı:
Tüm okullar il içine açılır hocam. İl içinde boş veya tüm okullari tercih edebilirsiniz dolu okuldaki öğretmen başka okula tayini çıkarsa siz onun yerine yerleşirsiniz.
İl dışı ise bir ilde 100 boş norm varsa il onu belli oranda il dışına acar bu %30 %50 gibi buna il karar verir.
İl içi boş normu değiştirmez 100 boş norm yine 100 boş norm olur. İl içi tayin isteyen öğretmen bir normu doldurur diğer normu boşaltır.
:+1:

il içinde bütün boş normlar yayınlanır. il içi atamalar tamamlandıktan sonra ilde boş kalan normların bir kısmı (genelde tercih edilmeyen okullar yada zorunlu hizmet okulları) il dışına açılır kalan okullarda eş durumuna saklanır.

Geri