İl iiçi tayinde amir ilişik kesmeyi kaç gün bekletebilir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xxltc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xxltc

Süper Üye
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar il içi sonuçlar 6 Haziran'da açıklanacak inşallah. Kılavuz da ilişik kesme işlemleri 12 sinden sonra başlanacak diyor. Benim merak ettim 2 konu var bilen arkadaşlar mevzuatla cevap verirse sevinirim.
1. Sorum diyelim ki tayinimiz çıktı müdüre kararnamem 15 Haziran'da geldi müdür beni kaç gün bekletebilir okulda örneğin tebliğ işini haziran sonuna kadar bekletebilir mi. Yada daha fazla temmuz sonuna kadar burada bir süre sınırlaması varmı. Müdürün en fazla bekletecegi süre nedir. Mevzuatta süre sınırlaması yoksa mebde genel durumu bilen varmı yönetmeliklerde falan bir sınır koyuluyor mu
2. Sorum il içi tayinde ki Ankara'dan bahsediyorum ilişik kestikten sonra yeni görev yerine başlama süresi kaç gün 15 diyen var 1 gün diyen var. Örnek olarak Ankara Baladan Çankaya ya tayin çıktığını farz ederek cevaplarsaniz sevinirim.

Bildiğim ve ilimde hep uygulanan şeyi söylüyorum:
1- Kararnamen çıksa bile hemen ilişik kesmek zorunda değilsin; okullar açılana kadar bekleyebilirsin.
2- İlişik kestikten sonra yeni okuluna başlaman için 15 gün süren oluyor.

iliçi tayinin çıktığında hemen ilişik kesmeye bak.Geçen sene benimkini bekletmeye kalktılar ilçeden aradılar neredeyse iş göreve başlamama şeklinde değerlendirilip başıma iş açılacaktı.Okul bekletemez

arkadaşlar okulumla hemen ilişik kesmeyi bende istemiyorum. çünkü seminer dönemi bi bitsin sonrasında ev arama falan ve başka işlerimde var o yüzden diğer ilçeye hemen gidip başlamak istemiyorum. bu nedenle merak ettim müdürüm beni ne kadar bekletebilir diye. genelde ilişik kesede amirin tebliğ için süresınırı görememiştim. gerekirse yeni okulumu arayıp örneğin temmuz sonunda gelecem desem sıkıntı olur mu acaba o yüzden sordum. ili yada ilçeyi arasam herkes kafasına göre konuşur gibi geliyor. o yüzden tam bilemedim.

İl içinde kestiğin aynı gün başlamak zorundasın.80 km mesafede yere bile aynı gün...okuldaki dangalak mudur yardımcısınin yüzünden mebe son dakika yetişmiştim

Hocam il dışı 15 gün aynı yerleşim yerine atananlar için aynı gün diyor ama bazı yazılarda aynı yer için aynı ilçeyi kastediyorlar o yüzden farkli iclelerde de il dışı gibi 15 gün diyorlar.

Bunun dışında müdürün tebliğ için bir süre şartı varmı müdür tebliği bana 1 ay sonra verebilir mı buysa merak ediyorum.

xxltc' Alıntı:
Hocam il dışı 15 gün aynı yerleşim yerine atananlar için aynı gün diyor ama bazı yazılarda aynı yer için aynı ilçeyi kastediyorlar o yüzden farkli iclelerde de il dışı gibi 15 gün diyorlar.

Bunun dışında müdürün tebliğ için bir süre şartı varmı müdür tebliği bana 1 ay sonra verebilir mı buysa merak ediyorum.
hocam yanlışınız var. il içinde 1 iş günü içerisinde diyor. yani 1 gün müddet var ama bunu çoğu kişi aynı gün zannediyor.
Atamalarda görev yerine hareket ve işe başlama süresi:

Madde 62 – (Değişik: 23/12/1972 – KHK 2/1 md.)
İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle;
b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu Kararı ile kısaltılabilir.

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
xxltc' Alıntı:

hocam yanlışınız var. il içinde 1 iş günü içerisinde diyor. yani 1 gün müddet var ama bunu çoğu kişi aynı gün zannediyor.
Atamalarda görev yerine hareket ve işe başlama süresi:

Madde 62 – (Değişik: 23/12/1972 – KHK 2/1 md.)
İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle;
b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu Kararı ile kısaltılabilir.
hocam burada ki yazıyı bi okuyun isterseniz. Eğer harcırah alabilecek durumda iseniz il içinde mehil sürenizi yani 15 günü kullanabiliyorsunuz. harcırah alacak durumda değilseniz zaten kullanamıyorsunuz.

Re: Ynt: İl iiçi tayinde amir ilişik kesmeyi kaç gün bekletebili

Büyükşehir merkez ilçeleri aynı gün
Diğer ilçeler 15 gün idi eskiden...

Şimdi ise heryer büyükşehir sınırına dahil edildi.
Hukuken memurun ailesi ve ev eşyası taşıması için bir süre verilmeli.

Sayın hocam bağlantılı ilçelere atandiysan ayni gün başlamak zorundasın. Ama bağımsız ilçelere atandiysan 15 gün meyil müddet kullanabilirsin ayrıca yollukta alırsın.

Geri