İl mem 2 dönemdir başka branşı görevlendiriyor!!!!

Kodla Büyü

rumuz19

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar büyük sıkıntı içindeyim. Durumumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tabi yardımlarınızı da bekliyorum. Durumu anlatayım.

Geçen sene sözleşmeden kadroya geçenlerdenim. Kadroya geçtikten sonra kendi okulumda formatörlük için başvuruda bulundum.
Başvurumla beraber diğer branş öğretmeniyle ciddi sıkıntılar yaşadık. Kendi hakkı olduğunu benim o görevdeyken onun görevine talip olduğumu söyledi. Ama diğer branş öğretmenine verildi görev. Beni başka okula verdiler. Başta okuluma dönmek için uğraşsam da sonradan en büyük hatayı yapıp diğer okulda göreve devam ettim. Bu görevlendirme de kendi okuluma dönmek istedim. Ama il milli eğitim eğitim öğretimin bozulmamasını gerekçe göstererek beni tekrar aynı okulda görevlendirdi. Valilikten yazılan yazıda" halen bilişim teknolojileri formatör öğretmeni olarak grev yapanların onayları yenileneceğinden başvurmaları gerekmemektedir" yazıyor. 80 il görevlendirmede öncelik bilişim mezunlarınındır yazıyor ama bunlar öyle bir madde eklememiş.
http://corum.meb.gov.tr/dosyalar/_83589.pdf

Ama hepimiz biliyoruz ki formatörlükte öncelik bilişim öğretmenlerinindir.
Bu durumda görevlendirmem bitmesine rağmen beni zorla istemediğim tercih etmediğim yere görevlendirdiler. Beni böyle zorla görevlendirebilirler mi? Ben bu göreve başlamasam ne olur?
Bu durumu mahkemeye vereceğim sendikayla konuştum. Ama sendika 1 sene sürebileceğini söylüyor görevlendirmeler zaten 6 ay. Sonuç alabileceğim bu durumu şikayet edebileceğim başka biyer yokmu? İl milli eğitim yanımda değil. Bakanlığa nasıl ulaşabilirim?
Her türlü yardımlarınızı bekliyorum.

Re: Kendi okulumda değil başka okulda görevlendirildim!!!!

hak bt öğretmenindir itiraz edin veya dilekçe verin....

karinca_52' Alıntı:
hak bt öğretmenindir itiraz edin veya dilekçe verin....
Hocam bugün il atama şube müdürüyle konuştuk hatta atışdık. Dediğim gibi yazıda ki o maddeyi bahane gösteriyorlar. Daha doğrusu öyle bir karar almışlar. İtiraz etsem dilekçe versem ilden yine geri dönecek yani.

hacı arkanı sağlama almamışssın bak ilçede tanıdığın olsa torpilin olsa nasıl atıyolar bunlar nasıl vicdan azabı çekmiyolar ben kimsenin hakkını yiyemem arkadaş günahtır yazıktır

Ver dilekceni dönsün sonra mahkeme.
Kendini saf yerğine koydurma hocam hakkını al.
Bugün görüştüğğüm bir müfettiş bilgisayar öğretmeni olmayanların formatorluk gorevlendirmesinin yapılmayacagını sınıflarına geri döneceğini söyledi. Umarım dogrudur.

Geçici Süreli Olarak Görevlendirilecek Personele İlişkin Şartlar

Madde 4- Memur :

a) Görevin gerektirdiği şartlara sahip olması ve yapılacak işin mesleği ile ilgili bulunması,

b) Bu görevde çalışmayı kabul etmesi,

Bu görevlendirme mevzuatı. Ben ocak ayında göreve başlamayacağım. Ve alamadığım o ek ders parası zehir zıkkım olur inşallah.

Hiç bir bitefo veya ebitefo Geçici Süreli Olarak Görevlendirilecek Personel yönetmeliğine göre görevlendirilmez. İkisi ayrı konulardır.

Cemal TANER' Alıntı:
Hiç bir bitefo veya ebitefo Geçici Süreli Olarak Görevlendirilecek Personel yönetmeliğine göre görevlendirilmez. İkisi ayrı konulardır.

Peki bizim görevlendirmemiz hangi mevzuata göre il neye dayanarak görevlendirmeleri yapıyor?

Görevlendirme olurlarınızda yazar sn hocam ilgili tuttukları yönerge.

Bir örnek vereyim mesela siz öğretmensiniz ama sizi ilde valilikte bilgi işlemde görevlendirecekler o zaman bahsettiğiniz yönetmelik hükümleri geçerlidir. ya da bugün bir çok öğretmen var il sosyal hizmetler müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen işte onlarda Geçici Süreli Olarak Görevlendirilecek Personel yönetmeliğine göre görevlendirilirler.

Kendi okulumda görev almak istiyorum şu şu nolu genelgelerin şu maddesini göre diye yaz.onlarda sıkıysa yapmasınlar. tabi burda şuda var, okul müdürü bu konuda ne düşünüyor. Eğer diğer branştaki formatörle arası iyi ise sıkıntın ikiye katlar

deftones' Alıntı:
Kendi okulumda görev almak istiyorum şu şu nolu genelgelerin şu maddesini göre diye yaz.onlarda sıkıysa yapmasınlar. tabi burda şuda var, okul müdürü bu konuda ne düşünüyor. Eğer diğer branştaki formatörle arası iyi ise sıkıntın ikiye katlar
Göreceğiz bakalım neler olacak.

Cemal TANER' Alıntı:
Bir örnek vereyim mesela siz öğretmensiniz ama sizi ilde valilikte bilgi işlemde görevlendirecekler o zaman bahsettiğiniz yönetmelik hükümleri geçerlidir. ya da bugün bir çok öğretmen var il sosyal hizmetler müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen işte onlarda Geçici Süreli Olarak Görevlendirilecek Personel yönetmeliğine göre görevlendirilirler.

İlgili yazı 22168 sayılı genelgede bilişim mezunlarının öncelikli olduğu yazıyor. valilikten gelen yazıda da başta 22168 sayılı genelge ismi geçmesede 4707 sayılı genelgenin adı geçiyor 4707 içinde ise atamaların 22168 sayılı genelgeye göre yapılması gerektiği yazıyor.

@rumuz19 Hocam bt öğretmeni iseniz kadronuzun bulunduğu okulda bt formatör öğretmeni olarak görev almak istediğinizde öncelik sizindir bu eğitekin her yazısında var olan bir ifade.

Hakkınızı arayın ilk olarak dilekçeyle mahkemeyi gelecek cevaba göre seçersiniz. Dilekçeninde numarasını bir yere not edin sümenaltı etmesinler mahkemede koz olarak kullanırsınız sonuçta öncelik sizin.

Peki arkadaşlar diğer okulda göreve başlamasam nasıl olur sizce?

Arkadaşlar bu tip haksızlıklarda bakanlıktan arayabileceğimiz duruma el koyacak hiç mi kimse yok. Eğitekin formatörlük kısmını arıyorum açan olmuyor. İl milli eğitim zaten arkamda değil. 2 dönemdir allem edip gallem edip hakkımı başkasına veriyorlar. İlkinde hocam yanlışlık oldu 6 ay sonra kendi okuluna geçersin demişlerdi şimdide dönem ortasında eğitim öğretimi bozmak istemiyoruz diyorlar. :-1: :-1: :-1:

Sen dilekçeni yaz hocam . Muhtemelen sonrasında senden dilekçeni geri almanı isteyecekler sende almazsan mecburen seni işini yapmak zorunda kalacaklar, yada suç işleyip sessiz kalacaklar.Bence senin okuldaki diğer branştaki arkadaşın ildeki formatörlerle arası iyi ve formatörler hakkını görmezden geliyor. sen resmi yollarla işini takip et. İldeki şube müdürü muhakkak senin maaduriyetini giderecektir.

deftones' Alıntı:
Sen dilekçeni yaz hocam . Muhtemelen sonrasında senden dilekçeni geri almanı isteyecekler sende almazsan mecburen seni işini yapmak zorunda kalacaklar, yada suç işleyip sessiz kalacaklar.Bence senin okuldaki diğer branştaki arkadaşın ildeki formatörlerle arası iyi ve formatörler hakkını görmezden geliyor. sen resmi yollarla işini takip et. İldeki şube müdürü muhakkak senin maaduriyetini giderecektir.

Maalesef hocam ildeki şube müdürüyle(atamadan sorumlu) atıştık. Pazartesi dilekçeyi dolaştırmaya başlayacağım. Bakalım nolacak.

Geri